Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 

Woensdag 28 september: scholenveldloop in Veurne

Vrijdag 30 september:
Santé @ foyer
(voor ouders!)

:: Geniet van een massa foto's van het sportfeest!

24 september 2016 - Op donderdag 22 september vond een grandioze eerste editie van het sportfeest plaats. Het schoolfeest en de sportdag fusioneerden voor de gelegenheid. Trekkers Goedele Vanneste en Pieter Bartholomeus van de leerlingenraad van de derde graad namen  het volledige collegepeloton op sleeptouw naar The Outsider in Nieuwpoort (eerstes, derdes en vijfdes) en Westende (tweedes, vierdes en zesdes), voor een dag vol sportplezier en teambuilding. Vele leerkrachten sportten mee, anderen zorgden voor honderden prachtige foto's, die we in vier reeksen onderverdeeld hebben: reeks 1, reeks 2, reeks 3 en reeks 4.

:: Nipt nederlaag voor jongens eerste graad

24 september 2016 - Op woensdag 21 september namen ook de jongens van de eerste graad het op tegen Immaculata. De collegejongens waren zowat de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Ze kwamen een paar keer heel dicht bij een gelijkspel, maar incasseerden dan telkens weer een doelpunt en verloren uiteindelijk met 5-6. Dit na een heel mooie en faire wedstrijd.

 

:: Derbyzege voor jongens derde graad

14 september 2016 - De jongens van de derde graad speelden vanmiddag de traditionele derby tegen Immaculata. De wedstrijd ging heel lang helemaal gelijk op en leek op 3-3 te zullen eindigen. In de slotfase wisten 'onze jongens' echter nog twee keer de weg naar doel te vinden, zodat ze met 5-3 wonnen. Bravo!

 

:: Leerlingenraad tweede graad uit de startblokken

13 september 2016 - Op maandag 12 september blies de leerlingenraad van de tweede graad voor het eerst dit schooljaar verzamelen, en het enthousiasme en de opkomst waren alvast heel groot, tot grote tevredenheid van begeleidende leerkrachten Annelies Cremery en Wim Deheegher. Zij staan het jonge volkje bij in de sturing van de raad en de organisatie van vele 'tov'-e activiteiten. Klik hier voor een grotere foto van deze leuke bende!

 

:: Primeur op school: keuzevakken in het Engels

11 september 2016 - Op vrijdag 9 september kregen een aantal zesdes voor het eerst in de collegegeschiedenis hun keuzevak in het Engels. Iets wat zeker een verrijking zal zijn in de voorbereiding op het hoger onderwijs. De leerlingen van keuzevakken wetenschappen 1 (bereidt voor op richtingen met relatief weinig wetenschappen) (foto links), wetenschappen 2 (bereidt voor op sterke wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs) en current affairs (actualiteit, foto rechts) zullen op die manier een schooljaar lang een Engels taalbad krijgen!

:: Massaal op post op Laat mie moar lopen

11 september 2016 - Op vrijdag 9 september namen ruim 50 collegianen deel aan Laat mie moar lopen, de tweede editie van de Veurnse stratenloop. Een groot succes dus opnieuw, en de collegejeugd liep dan nog eens uitstekend ook. Kevin Vandewoude (zesde jaar) werd winnaar bij de mannen (5 km), Eva Beyen (vijfde jaar) zegevierde bij de -16-jarigen op de 10 km. Daarnaast waren er ook nog medailles voor Bram Oreel, Jasper Dendooven, Hanne Deruyter en Rendel Vermeulen. Ook alle anderen, onder wie maar liefst 10 leerkrachten, zetten hun beste beentjes voor en genoten met volle teugen van deze stratenloop! Klik hier voor een eerste fotoreportage en hier voor een tweede.

:: Alle ouders welkom op Santé @ foyer!

8 september 2016 - Eens kennismaken met andere 'collegeouders' zonder leerlingen of leerkrachten in de buurt? Het kan perfect op de tweede editie van Santé @ foyer, een organisatie van de ouderraad van de school. Dit op vrijdag 30 september vanaf 19.30 uur in de foyer van Furnevent. Alle ouders ontvangen nog een uitnodiging met alle nodige inlichtingen. Inschrijven kan via dit formulier.

 

:: Eerstes veilig met meters en peters naar zee

8 september 2016 - Op 2 september kregen de eerstes na de openingsviering hun tweede deel van de onthaaltweedaagse. De politiemannen van de zone Spoorkin leerden hen hoe ze met de fiets op veilige manier de belangrijkste Veurnse kruispunten kunnen oversteken. In de namiddag ging het dan met de fiets en in het gezelschap van de meters en peters van het vijfde jaar naar zee. De sfeer was daar alleszins opperbest, zoals blijkt uit een aantal prachtige foto's!

:: Sportraad uit de startblokken

8 september 2016 - Volgende week beginnen we met de middagsport op school en de organisatie daarvan ligt zoals steeds in de enthousiaste handen van de leerlingen van de sportraad, die vandaag voor het eerst samenkwamen. Ze willen iedereen aan het bewegen krijgen en hebben daarvoor enkele heel leuke ideeën.
Ook op woensdagnamiddag doen we opnieuw aan talrijke sportactiviteiten mee. Klik hier voor de voorlopige sportkalender.

:: Hier zijn de klasfoto's

7 september 2016 - Traditioneel namen we op 1 september ook de klasfoto's. Klik hier voor alle collegeklassen klein en groot anno 2016.

:: Er zit muziek in het schooljaar

7 september 2016 - En of de leerlingen dit jaar akkoord kunnen gaan met het jaarthema van de pastorale wekgroep? Na de tenten - met enkele heel sfeervolle vieringen - van vorig jaar heeft die enthousiasmerende groep nu immers voor muziek gekozen. De openingsviering draaide dan ook helemaal rond muziek en de zoektocht naar verschillende akkoorden. En priester Jos beloofde voor de toekomstige vieringen ook nog livemuziek. Dat belooft dus!

:: Foto's van de onthaaldag van de derdes en vijfdes

7 september 2016 - Niet alleen de eerstes, maar ook de derdes en vijfdes genoten traditioneel een speciale ontvangst. Dit omdat ze volledig nieuwe klasgroepen vormen, en voor de vijfdes ook nog eens om de vele instromers uit Nieuwpoort te verwelkomen. Die vijfdejaars gingen op 1 september aan het kokkerellen en genoten dan onder de stralende zon van een heerlijke picknick. De derdes kregen op vrijdag 2 september de mensen van Zinderin(g) op bezoek, die hen op allerhande teambuildingsactiviteiten verrasten. Klik hier voor foto's van de vijfdes, en hier voor de derdes.

:: Eerstes met stijl ontvangen

1 september 2016 - We mochten op een stralende 1 september bijna 500 leerlingen verwelkomen, onder wie 94 kersverse eerstejaars, die een hele dag door de school op sleeptouw genomen werden door de vijf klassenleraressen. Morgen krijgen ze nog een onthaaldag, met een verkenning van de belangrijkste Veurnse kruispunten onder begeleiding van de mensen van politiezone Spoorkin. In de namiddag nemen de meters en peters uit het vijfde jaar onze eerstes mee naar het strand. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden van de eerste schooldag.

:: Wij doen mee met 'Laat mie moar lopen'

1 september 2016 - Net zoals vorig jaar doen we met leerlingen, leerkrachten en ouders mee aan de Veurnse stratenloop 'Laat mie moar lopen'. Je kunt kiezen tussen 5 en 10 kilometer. De inschrijvingen voor leerlingen gebeuren op maandag 5 en dinsdag 6 september tijdens de middagpauze. We hopen op vrijdagavond 9 september opnieuw talrijke college-t-shirts in het Veurnse stadsbeeld te ontwaren! 

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2015-2016
Schooljaar 2014-2015
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008