Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 

Vrijdag 27 en zaterdag 28 januari: Neo

Welkom in het tweede trimester!

:: Eerstes meesters in lichaamstaal

16 januari 2017 - Vlak voor de examens van het eerste trimester konden de eerstes in de les Nederlands even de spanning opzijzetten. Ze konden zich uitleven in een les waarin mimiek, lichaamstaal en stemexpressie centraal stonden. Ze mochten zich eens extra boos maken of net superblij voelen. Herken jij de uitgebeelde emoties en situaties in de fotoreeks?

:: Schoolsporters zetten 2017 uitstekend in!

12 januari 2017 - Januari is traditioneel de minivoetbalmaand. Gisteren mochten al twee collegeploegen aan de slag. De jongens van de derde graad wonnen overtuigend het tornooi van de kern Weskust, met een doelpuntensaldo van 15-2 in vier wedstrijden en een knappe 4-1-zege in de finale tegen VTI Veurne. De meisjes van de tweede graad namen in Kortrijk deel aan de eerste ronde van de provinciale SVS-competitie en ze deden dit ook uitstekend. Na twee ruime zeges en één nederlaag eindigden ze immers tweede in hun reeks, wat hen een plaats in de halve finale oplevert. Bravo! Klik hier voor de goedgevulde woensdagsportkalender.

:: Warme laatste schooldag

24 december 2016 - De laatste schooldag van het eerste trimester paste gisteren helemaal in De Warmste Week. Op een stemmige kerstbezinning rond het jaarthema muziek gaf een onuitgegeven leerkrachtenkoor het beste van zichzelf met enkele wondermooie kerstliederen. En 's namiddags verkochten de leerlingen van het tweede jaar zelfgebakken pannenkoeken en warme chocolademelk voor het goede doel. De opbrengst van deze mooie actie gaat integraal naar Kloen (een vereniging van cliniclowns) en het Veurnse Sint-Vincentiusgenootschap. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Succes in de examens

12 december 2016 - Op vrijdag 9 december begon de derde graad al met de examens, vandaag waren de vierdes aan de beurt, morgen de tweedes en derdes en woensdag de eerstes. We wensen hen allemaal heel veel succes en doorzettingsvermogen in deze periode waarin ze de vruchten kunnen plukken van het in de loop van het trimester geleverde werk. En daarna is het tijd voor een verdiende kerstvakantie!

:: Basketters stranden op één puntje van halve finale!

4 december 2016 - De basketjongens van de eerste graad speelden op woensdag 30 november de kwartfinale van de SVS-competitie tegen Pegasus Oostende. De Veurnse jongens leken lange tijd op weg naar een heuse stunt en leidden op één minuut van het einde nog met 39-36. Die laatste minuut was er echter te veel aan, en uiteindelijk haalde Oostende het met 39-40. Jammer, maar niets aan te doen, en een werkelijk prima prestatie van onze jongens!

 

:: Leerkrachten in de bloemetjes

27 november 2016 - Op het personeelsfeest van zaterdag 26 november in De Normandie werden vier leerkrachten in de bloemetjes gezet. Sportleerkracht Stefaan Devloo omwille van zijn pensioen na een heel lange collegecarrière en dan nog drie leerkrachten die al 25 jaar of iets meer in de school aan de slag zijn: Kristien Lintermans (godsdienst in eerste graad), Marijke Monstrey (Latijn in eerste en derde jaar) en Bea Vandewynckele (wiskunde in vijfde jaar). Vier heel toegewijde krachten allezins, die meer dan terecht eens voor de schijnwerpers mochten komen.

:: Eerstes maken boekencollage

27 november 2016 - Dit keer zijn alle eerstejaars na het lezen van een jeugdboek creatief aan de slag gegaan. Ze mochten een fotocollage  of een woordcollage maken. De resultaten zien er verbluffend uit. Vorige week mochten de leerlingen  in groepjes hun boek voorstellen op basis van de woorden of foto's op de collage. Dit was meteen ook het moment om aan zelfevaluatie te doen en kennis te maken met 'peerevaluation' (leerlingen die elkaar beoordelen). Klik hier voor een fotoreportage van deze boeiende en leerrijke activiteit uit de les Nederlands.

:: Provinciale medailles voor zwemmers

23 november 2016 - Tien zwemmers uit de eerste en tweede graad namen vanmiddag deel aan het provinciaal kampioenschap zwemmen in het nieuwe Olympiabad in Brugge. De meest spraakmakende prestatie kwam er van het kwartet Falke, Elien, Clara en Jolien. In de 4 X 50 meter klopten ze in een uiterst spannende rush naar goud de gerenommeerde sportscholen VILO Meulebeke en KTA Brugge. Naast dat goud in de 4 X 50 meter noteerden we ook nog individueel zilver voor Jolien Veryser (50 meter rugslag) en brons voor Falke Duprez (50 meter vrije slag). Ook onze andere zwemmers leverden stuk voor stuk prima prestaties. Zo werden Olaf, Mathijs, Jacub en Joeri derde in de 4 X 50 meter bij de tweede graad jongens. Klik hier voor een fotoreportage.

::  Zwart, wit, roet of eender wat, smaken deed het!

23 november 2016 - In het keuzevak psychologie & journalistiek van het vijfde jaar vond op vrijdag 18 november een groepsdiscussieplaats over de hetze rond zwarte pieten en roetpieten. Het werd een pittige discussie die toch overtuigend gewonnen werd door aanhangers van zwarte piet, ook al hebben de roetpieten ook sympathisanten. Wie gesproken had, moest in zijn mannetje bijten.  Zo kon hij even niets meer zeggen en ging het woord naar een medeleerling. De grootte van de mannetjes op het einde van de les maakte duidelijk wie veel, weinig of niet aan het woord was geweest. En witte, bruine of zwarte chocolade, het ging er vlotjes in!

:: Maak kennis met de schoolraad

23 november 2016 - Vier keer per jaar komt de schoolraad samen. De schoolraad bestaat uit telkens drie vertegenwoordigers van de leerlingen, de ouders, de leerkrachten en de socioculturele sector en daarnaast ook uit de directeur. Ze overleggen elk trimester over alle mogelijke onderwerpen die met de school te maken hebben en geven waar nodig advies. De leerlingen uit het vierde, vijfde en zesde jaar hebben er een heel belangrijke inbreng, en briefen na elke vergadering hun eigen leerlingenraden. Op de vergadering van maandag 18 november namen we deze groepsfoto. Mevrouw Christine Hemeryck (socioculturele sector) ontbreekt.

:: Volle bak voor pizza-avond Italiëreis zesdes

20 november 2016 - Op vrijdagavond 18 november vulden ruim 650 smullers de sporthal voor de twaalfde editie van de pizza-avond van het zesde jaar ten voordele van de Italiëreis. Een bont gezelschap van leerlingen, oud-leerlingen, (groot)ouders, leerkrachten en sympathisanten genoot met volle teugen van de pizza's van Carillon, en ondertussen was het volop tijd voor verbroedering.

:: Vlaams veldloopzilver voor Eva!

17 november 2016 - Op woensdag 16 november croste Eva Beyen uit 5 La-We in Sint-Niklaas naar zilver op het Vlaams SVS-kampioenschap veldlopen. Een schitterende prestatie alleszins! Ook onze vier andere lopers mogen op een heel mooi kampioenschap terugblikken: Ruben Debaenst (eerste jaar) werd 13e, Mo Clarys (2e jaar) 6e, Rendel Vermeulen (2e jaar) 15e en Nel Bulcke (3e jaar) 14e. Heel wat looptalent dus. Klik hier voor enkele foto's.

:: Hier zijn ze: de Durbuyfoto's!

17 november 2016 - Vorige week beleefden onze vierdes opnieuw een zalige tijd in en rond La Petite Merveille in Durbuy. Ze genoten er met volle teugen van allerlei avontuurlijke sporten, die dan nog eens de groepsfeer bevorderen ook. Voldoende ingrediënten dus voor een onvergetelijke driedaagse. Klik hier voor de fotoreportage.

:: Massa medailles voor badmintonners

17 november 2016 - Op woensdag 16 november namen 9 collegianen deel aan het SVS-badmintontornooi van de kern Westkust in De Panne. Ze genoten met volle teugen van deze heel intensieve sport, en klopten er niet naast. Want maar liefst zeven van hen kwamen met een medaille naar huis! Bravo! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Jeugdauteur Patrick Lagrou bezocht eerstes

17 november 2016 - In het eerste deel van het trimester hebben alle eerstejaars het boek 'Milans Groote Oorlog' gelezen en schreven ze een beoordeling over het boek. Daarna hebben de leerlingen in groep allerlei opdrachten uitgevoerd die bij de inhoud van het boek passen: oude foto's combineren met nieuwe, fragmenten combineren met plaatsnamen, inhoudsvragen beantwoorden in de vorm van een kruiswoordraadsel, ... Dit alles als uitstekende voorbereiding op het bezoek van auteur Patrick Lagrou himself, die op dinsdag 15 november een heel boeiende lezing gaf. Klik hier voor sfeerbeelden van de werksessies rond het boek en de lezing.

:: Oud-leerlinge Griet Depotter doctor in de Chemie

17 november 2016 - Met een proefschrift met een nauwelijks te begrijpen Engelse titel (Molecular nonlinear optics: advanced chromophore characterization of target-specific (supra)molecular designs) is oud-leerlinge Griet Depotter (Latijn - Wiskunde 2016) op 4 november aan de KU Leuven gepromoveerd tot doctor in de Wetenschappen: Chemie. Na het vervolledigen van de master Chemie aan de KULeuven startte zij het onderzoek naar niet-lineair optisch actieve materialen die toepassingen kunnen vinden in zowel de biomedische beeldvorming (meer specifiek het traceren van activiteit in neuronen), als de optische telecommunicatie (in mensentaal: sneller internet). Sinds september vorig jaar is zij coördinator van de Dienst Onderwijs en Ondersteuning van het Departement Chemie aan de KU Leuven. Haar team verzorgt de opleidingsonderdelen Chemie in de opleidingen van de faculteit Wetenschappen, in Biomedische Wetenschappen, Farmacie en Bio-ingenieurswetenschappen. Wij wensen haar een dikke proficiat en een mooie academische carrière.
Voor een uitgebreider verslagje: zie onze rubriek oud-leerlingen.

:: Relationele dagen vijfdes in nieuw kleedje

16 november 2016 - Op woensdag 9 en donderdag 10 november vonden de relationele dagen in de Karmel te Brugge voor het vijfde jaar plaats. Dit jaar voor het eerst in een nieuwe formule. De eerste dag werd, zoals de voorbije jaren, geleid door chirojongeren (Jong & Van Zin). Op een speelse manier brengen ze allerlei onderwerpen ter sprake die te maken hebben met relaties en seksualiteit. De tweede dag kwamen enkele sprekers getuigen over één aspect van hetzelfde thema. Siska Vanpeteghem (weduwe van oud-leerling Mathias Morlion) had het over hoe je verdriet in een relatie kunt ombouwen tot een positieve kracht die je inspireert in het leven. Bruno Deboosere kwam op een vlotte, respectvolle en humoristische manier getuigen over zijn holebi zijn. Thomas Holvoet en Sabine Spenninck ten slotte filosofeerden over de duurzaamheid van een relatie. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Eerstes verkennen bibliotheek

14 november 2016 - Zoals elk jaar brengen de klassen van het eerste jaar een bezoek aan de bibliotheek van Veurne. De leerlingen krijgen er uitleg over de indeling van de bibliotheek en over het efficiënt zoeken naar een fictioneel of non-fictioneel boek. Daarna voeren ze in groepjes zoekopdrachten uit  en zoeken ze ook info in de digitale catalogus. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Provinciale topprestaties voor uitgeregende veldlopers

13 november 2016 - 9 dappere collegianen namen op woensdag 9 november deel aan het provinciaal SVS-veldloopkampioenschap in Roeselare. Ze trotseerden er wind en aanhoudende regen, wat hen alleszins niet van topprestaties hield. Mo Clarys haalde goud bij de meisjes van het tweede jaar (niet-aangeslotenen), Nel Bulcke zilver bij het derde jaar (niet-aangeslotenen) en Eva Beyen zilver bij het vijfde jaar (aangeslotenen). Ook alle andere collegianen liepen de ziel uit het lijf, wat hen heel mooie ereplaatsen opleverde. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

:: Geslaagde bezinning zesdes

10 november 2016 - Onze zesdes verhuisden voor twee dagen naar de J-Club in De Panne, waar ze onder leiding van een bezinningsbegeleider nadachten over zichzelf en hun toekomst. Dit leidde tot veel boeiende gesprekken en conversaties, afgewisseld met een aantal groepsvormende activiteiten of zelfs yoga- of meditatiesessies.

 

 

:: Bestemming hoger onderwijs

8 november 2016 - Op maandag 7 november luisterden de zesdes en hun ouders naar een boeiende lezing van Johan De Langhe (directeur van het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde aan de Vives) over het hoger onderwijs anno 2016. Hij maakte hen wegwijs in de wereld van studiepunten, leerkrediet, diplomacontracten, banaba's, manama's en nog veel meer. Dit is een van de vele initiatieven die de school neemt in het begeleiden van het studiekeuzeproces van de laatstejaars.

:: School in rouw

4 november 2016 - Vanmiddag overleed in het ziekenhuis te Veurne een 27-jarige man die gisteren betrokken raakte in een arbeidsongeval tijdens isoleringswerken aan de zolder van de D-vleugel van de school. De volledige schoolgemeenschap leeft intens mee met de diepbeproefde familie van het slachtoffer en met zijn trouwe werkmakkers van het bedrijf dat op onze school al enkele heel mooie renovatie- en moderniseringswerken uitgevoerd heeft. We willen dan ook langs deze weg ons medeleven uiten bij dit niet te vatten verlies.

:: Sporters schitteren in het buitenland

4 november 2016 - Tijdens de herfstvakantie namen enkele collegeleerlingen deel aan sporttornooien in het buitenland. En ze deden dit schitterend. Ine Pynebrouck uit 4 Wet. B en Roelien Pysson uit 4 Lat. B werden tweede in een internationale gymnastiekwedstrijd in Polen, waar Merel Neyrinck uit 4 Ec-Wi een bronzen plak pakte. Vier collegianen trokken naar het strand van Vieux-Boucau in Zuid-Frankrijk voor het Belgisch kampioenschap golfsurfen. Lars Duprez (2 MWA, foto links) haalde er de halve finale, Sam Barbé (2 MWB) en Lau Duprez (1 KSA, foto rechts) de kwartfinale en Emma Fransen (2 MWB) de tweede ronde. Stuk voor stuk prachtige prestaties, waarvoor proficiat! Met dank aan leerkracht-supporter Veroniek Engelbrecht voor de foto's.

:: De Verenigde Naties kennen geen geheimen meer voor zesdes

30 oktober 2016 - Op vrijdag 28 oktober kregen alle klassen van het zesde jaar het bezoek van oud-leerlinge Alina Sharipova (6 La-MT, 2011). Alina studeerde Internationaal Recht aan de universiteit in Tilburg (Nederland) en loopt momenteel in Brussel stage aan het Hoog Commissariaat voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties (UNHCR). In die optiek gaf ze aan onze zesdes een heel boeiende lezing - in het Engels! - over de werking van de VN, de mensenrechtencommissie en de nieuwe duurzame ontwikkelingsdoelen. Deze samenwerking tussen geschiedenis en Engels was voor de leerlingen alleszins een heel leerrijke ervaring, met dank aan Alina!

:: Maak kennis met de ouderraad

29 oktober 2016 - Het college heeft een heel bloeiende ouderraad, die op vele vlakken een handje toesteekt. De ouderraad vergadert een vijftal keer per schooljaar, denkt na en adviseert over het reilen en zeilen op school en organiseert daarnaast enkele activiteiten zoals santé@foyer en het collegebal, dit laatste in samenwerking met de leerlingenraad van de derde graad. De ouderraad is ook vertegenwoordigd in de schoolraad, helpt op de openschooldag en is vooral een uiterst gulle sponsor van onder andere didactisch materiaal. Klik hier om kennis te maken met deze enthousiaste oudergroep. Nieuwe leden zijn nog steeds welkom!

:: Basketjongens eerste graad nipt onderuit

26 oktober 2016 - De basketters van de eerste graad waren vanmiddag gastheer voor het college van Poperinge. Na een vrij goeie start kon Poperinge een voorsprong van meer dan 10 punten uitbouwen, maar in een ijzersterk laatste quarter kwamen de Veurnaren nog heel sterk terug, tot 35-39. Een nipte nederlaag dus, na een goeie prestatie van een heel jonge ploeg met twee tweede- en vijf eerstejaars. Dit belooft dus voor volgend jaar!

:: Massaal brieven schrijven voor Amnesty

23 oktober 2016 - Naar goeie gewoonte deed de school mee aan de Schrijf-ze-Vrijdag van Amnesty International. Bestemmelingen van de brieven zijn dit keer de gsm-producenten. Eerstdaags ontvangen ze van duizenden jongeren de vraag of er in hun batterijen kobalt zit dat vaak door kinderen in uiterst gevaarlijke en ongezonde omstandigheden bewerkt wordt. Hopen maar dat de gsm-producenten oor hebben naar deze oproep!

:: In uniform naar school

23 oktober 2016 - Op vrijdag 21 oktober zakten de meeste leden van de jeugdbewegingen uniform af naar school, ter gelegenheid van de jaarlijkse Dag van de Jeugdbeweging. Wij verzamelden een aantal van hen voor de traditionele groepsfoto, met de diverse jeugdbewegingen broederlijk naast elkaar!

 

 

:: Vrijdag 18 november: pizza's smullen voor Italiëreis!

20 oktober 2016 - Op vrijdag 18 november is het tijd voor de traditionele pizza-avond van het zesde jaar, ten voordele van de 51e Italiëreis. Klik hier voor alle inlichtingen!

:: MJoy in twee minuten

20 oktober 2016 - Op woensdag 19  oktober woonden vier leerlingen van minionderneming Mjoy van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi in Brugge Kick-off bij, een event waar alle Noord-West-Vlaamse miniondernemingen zichzelf voorstelden. Elke mini deed dat in twee minuten.  Liesbeth deed uit de doeken vanwaar de naam Mjoy komt en welke activiteiten in de pijplijn zitten. Blijkt dat Mjoy van de 40 aanwezige ondernemingen de enige is die evenementen organiseert, alle andere gaan voor de verkoop van traditionele en minder traditionele producten. Het filmpje met de uiteenzetting van Liesbeth is te bekijken via de Facebookpagina van het college.

:: Vijfdes verbroederen met anderstaligen

18 oktober 2016 - In het kader van het keuzevak journalistiek en psychologie woonden de leerlingen van het vijfde jaar op maandagavond 17 oktober een les Nederlands voor anderstaligen bij in Cervo-Go De Panne. Ze hielden er een heel boeiend debat met de allochtonen, over tal van onderwerpen zoals jongeren, zorg voor ouderen, 'typisch Belgisch', vrije tijd,... Waarna de interculturele avond afgesloten werd met lekkere proevertjes! Klik hier voor enkele foto's.

:: De 'cel' staat voor je klaar!

18 oktober 2016 - Vragen rond studeren of even iets minder goed in je vel? In het college kun je steeds terecht bij de mensen van de 'cel' leerlingenbegeleiding. Al enkele jaren is die opgesplitst in leer- en leefbegeleiding. De leerbegeleiding helpt je met planning, schema's, studeertips, de leefbegeleiding biedt een luisterend oor bij socio-emotionele problemen en verwijst indien nodig door naar professionele hulpverlening.

 

:: Minionderneming Mjoy officieel van start

14 oktober 2016 - Op vrijdag 14 oktober hield minionderneming Mjoy van 6 Economie - Moderne talen en 6 Economie - wiskunde de eerste algemene vergadering. Algemeen directeur Dobbe Stekelorum mocht heel wat aandeelhouders verwelkomen, en samen met de directeurs van de diverse departementen stelde hij de visie en de toekomstplannen van de onderneming voor. Met een skiavond in Komen, een comedyavond en een obstakelloop staan alleszins heel wat boeiende en gevarieerde evenementen op het programma. Wij willen de jonge ondernemers heel veel succes wensen!

:: Zaalsporters uitgeschakeld

14 oktober 2016 - Op woensdag 5 oktober kwamen de volleybalmeisjes van de tweede graad en de basketjongens van de derde graad in actie in de eerste ronde van de SVS-competitie. Beide teams verweerden zich uitstekend, maar zijn toch uitgeschakeld. In Assebroek wonnen en verloren de volleybalsters een wedstrijd met een piepjonge ploeg, wat hen op de tweede plaats deed belanden. De basketters leidden na drie quarters nipt bij Sint-Andreas-Oostende, maar in de laatste periode moesten ze toch nog het onderspit delven. Twee keer uitgeschakeld dus, maar toch prima prestaties tegen stuk voor stuk grotere scholen.

:: Maak kennis met de reizende computerklas

12 oktober 2016 - De vijf computerklassen allemaal volgeboekt? Geen probleem. De leerkracht kan door het hele college op stap met 20 Chromebooks en 5 tablets om zo ICT in alle klassen en bij alle leerlingen binnen te brengen. Hier een beeld van 5 We-Wi B tijdens een les Nederlands over gericht informatie opzoeken via Google. Een uiterst motiverende werkvorm alleszins, waarbij iedereen op eigen tempo door de oefeningen kan 'fietsen'.

:: Bravo aan alle veldlopers!

28 september 2016 - Met zowat 140 veldlopers waren we vanmiddag op post op de jaarlijkse SVS-scholenveldloop, dit keer voor het eerst in het Vaubanpark in Veurne, in een prima organisatie van de sportdienst. Iedereen zette letterlijk zijn beste beentjes voor, en daarom ook een dikke proficiat aan alle collegelopers, zowel zij die het podium haalden als zij die dat niet deden. De college-t-shirts fleurden in elk geval het Vaubanpark op.  Klik hier voor een eerste fotoreeks, en hier voor een tweede, en hier voor de derde, door leerlinge Amandine Blanckaert.

:: Geniet van een massa foto's van het sportfeest!

24 september 2016 - Op donderdag 22 september vond een grandioze eerste editie van het sportfeest plaats. Het schoolfeest en de sportdag fusioneerden voor de gelegenheid. Trekkers Goedele Vanneste en Pieter Bartholomeus van de leerlingenraad van de derde graad namen  het volledige collegepeloton op sleeptouw naar The Outsider in Nieuwpoort (eerstes, derdes en vijfdes) en Westende (tweedes, vierdes en zesdes), voor een dag vol sportplezier en teambuilding. Vele leerkrachten sportten mee, anderen zorgden voor honderden prachtige foto's, die we in vier reeksen onderverdeeld hebben: reeks 1, reeks 2, reeks 3 en reeks 4.

:: Nipt nederlaag voor jongens eerste graad

24 september 2016 - Op woensdag 21 september namen ook de jongens van de eerste graad het op tegen Immaculata. De collegejongens waren zowat de hele wedstrijd op achtervolgen aangewezen. Ze kwamen een paar keer heel dicht bij een gelijkspel, maar incasseerden dan telkens weer een doelpunt en verloren uiteindelijk met 5-6. Dit na een heel mooie en faire wedstrijd.

 

:: Derbyzege voor jongens derde graad

14 september 2016 - De jongens van de derde graad speelden vanmiddag de traditionele derby tegen Immaculata. De wedstrijd ging heel lang helemaal gelijk op en leek op 3-3 te zullen eindigen. In de slotfase wisten 'onze jongens' echter nog twee keer de weg naar doel te vinden, zodat ze met 5-3 wonnen. Bravo!

 

:: Leerlingenraad tweede graad uit de startblokken

13 september 2016 - Op maandag 12 september blies de leerlingenraad van de tweede graad voor het eerst dit schooljaar verzamelen, en het enthousiasme en de opkomst waren alvast heel groot, tot grote tevredenheid van begeleidende leerkrachten Annelies Cremery en Wim Deheegher. Zij staan het jonge volkje bij in de sturing van de raad en de organisatie van vele 'tov'-e activiteiten. Klik hier voor een grotere foto van deze leuke bende!

 

:: Primeur op school: keuzevakken in het Engels

11 september 2016 - Op vrijdag 9 september kregen een aantal zesdes voor het eerst in de collegegeschiedenis hun keuzevak in het Engels. Iets wat zeker een verrijking zal zijn in de voorbereiding op het hoger onderwijs. De leerlingen van keuzevakken wetenschappen 1 (bereidt voor op richtingen met relatief weinig wetenschappen) (foto links), wetenschappen 2 (bereidt voor op sterke wetenschappelijke richtingen in het hoger onderwijs) en current affairs (actualiteit, foto rechts) zullen op die manier een schooljaar lang een Engels taalbad krijgen!

:: Massaal op post op Laat mie moar lopen

11 september 2016 - Op vrijdag 9 september namen ruim 50 collegianen deel aan Laat mie moar lopen, de tweede editie van de Veurnse stratenloop. Een groot succes dus opnieuw, en de collegejeugd liep dan nog eens uitstekend ook. Kevin Vandewoude (zesde jaar) werd winnaar bij de mannen (5 km), Eva Beyen (vijfde jaar) zegevierde bij de -16-jarigen op de 10 km. Daarnaast waren er ook nog medailles voor Bram Oreel, Jasper Dendooven, Hanne Deruyter en Rendel Vermeulen. Ook alle anderen, onder wie maar liefst 10 leerkrachten, zetten hun beste beentjes voor en genoten met volle teugen van deze stratenloop! Klik hier voor een eerste fotoreportage en hier voor een tweede.

:: Alle ouders welkom op Santé @ foyer!

8 september 2016 - Eens kennismaken met andere 'collegeouders' zonder leerlingen of leerkrachten in de buurt? Het kan perfect op de tweede editie van Santé @ foyer, een organisatie van de ouderraad van de school. Dit op vrijdag 30 september vanaf 19.30 uur in de foyer van Furnevent. Alle ouders ontvangen nog een uitnodiging met alle nodige inlichtingen. Inschrijven kan via dit formulier.

 

:: Eerstes veilig met meters en peters naar zee

8 september 2016 - Op 2 september kregen de eerstes na de openingsviering hun tweede deel van de onthaaltweedaagse. De politiemannen van de zone Spoorkin leerden hen hoe ze met de fiets op veilige manier de belangrijkste Veurnse kruispunten kunnen oversteken. In de namiddag ging het dan met de fiets en in het gezelschap van de meters en peters van het vijfde jaar naar zee. De sfeer was daar alleszins opperbest, zoals blijkt uit een aantal prachtige foto's!

:: Sportraad uit de startblokken

8 september 2016 - Volgende week beginnen we met de middagsport op school en de organisatie daarvan ligt zoals steeds in de enthousiaste handen van de leerlingen van de sportraad, die vandaag voor het eerst samenkwamen. Ze willen iedereen aan het bewegen krijgen en hebben daarvoor enkele heel leuke ideeën.
Ook op woensdagnamiddag doen we opnieuw aan talrijke sportactiviteiten mee. Klik hier voor de voorlopige sportkalender.

:: Hier zijn de klasfoto's

7 september 2016 - Traditioneel namen we op 1 september ook de klasfoto's. Klik hier voor alle collegeklassen klein en groot anno 2016.

:: Er zit muziek in het schooljaar

7 september 2016 - En of de leerlingen dit jaar akkoord kunnen gaan met het jaarthema van de pastorale wekgroep? Na de tenten - met enkele heel sfeervolle vieringen - van vorig jaar heeft die enthousiasmerende groep nu immers voor muziek gekozen. De openingsviering draaide dan ook helemaal rond muziek en de zoektocht naar verschillende akkoorden. En priester Jos beloofde voor de toekomstige vieringen ook nog livemuziek. Dat belooft dus!

:: Foto's van de onthaaldag van de derdes en vijfdes

7 september 2016 - Niet alleen de eerstes, maar ook de derdes en vijfdes genoten traditioneel een speciale ontvangst. Dit omdat ze volledig nieuwe klasgroepen vormen, en voor de vijfdes ook nog eens om de vele instromers uit Nieuwpoort te verwelkomen. Die vijfdejaars gingen op 1 september aan het kokkerellen en genoten dan onder de stralende zon van een heerlijke picknick. De derdes kregen op vrijdag 2 september de mensen van Zinderin(g) op bezoek, die hen op allerhande teambuildingsactiviteiten verrasten. Klik hier voor foto's van de vijfdes, en hier voor de derdes.

:: Eerstes met stijl ontvangen

1 september 2016 - We mochten op een stralende 1 september bijna 500 leerlingen verwelkomen, onder wie 94 kersverse eerstejaars, die een hele dag door de school op sleeptouw genomen werden door de vijf klassenleraressen. Morgen krijgen ze nog een onthaaldag, met een verkenning van de belangrijkste Veurnse kruispunten onder begeleiding van de mensen van politiezone Spoorkin. In de namiddag nemen de meters en peters uit het vijfde jaar onze eerstes mee naar het strand. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden van de eerste schooldag.

:: Wij doen mee met 'Laat mie moar lopen'

1 september 2016 - Net zoals vorig jaar doen we met leerlingen, leerkrachten en ouders mee aan de Veurnse stratenloop 'Laat mie moar lopen'. Je kunt kiezen tussen 5 en 10 kilometer. De inschrijvingen voor leerlingen gebeuren op maandag 5 en dinsdag 6 september tijdens de middagpauze. We hopen op vrijdagavond 9 september opnieuw talrijke college-t-shirts in het Veurnse stadsbeeld te ontwaren! 

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2015-2016
Schooljaar 2014-2015
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008