Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 • slidermeisjejongen
 • slider16crea
 • slider2meisjes
 • slider4jongens
 • slider6meisjes
 • slidermei201401
 • slidermei201402
 • slidermei201403
 • slidermei201404
 • slidermei201405
 • slidermei201406
 • slidermei201407
 • slidermei201408
 • slidermei201409
 • slidermei201410
 • slider14korps
Software Slideshow by WOWSlider.com v4.9

 

Zaterdag 20 december- zondag 4 januari: kerstvakantie

Aan iedereen een vrolijk kerstfeest, een gelukkig Nieuwjaar en een bruisend en gezond 2015!

:: Sfeervolle bezinning luidt kerstvakantie in

20 december 2014 - De pastorale wekgroep verraste de school gisteren met een heel sfeervolle kerstbezinning, waarin zowaar een achtgangenmenu geserveerd werd door een professioneel kelnerteam. Een menu vol wensen en boodschappen voor de kerstdagen en het komende jaar. Wij kunnen ons alleen maar bij deze wensen aansluiten en verwachten iedereen op maandag 5 janauri 2015 opnieuw op school. Klik hier voor een fotoreportage van de kerstbezinning.

:: Soep voor Bangladeshfietsers

20 december 2014 - Lezers van KiosK weten al dat tien vijfdejaars en 5 leerkrachten in de komende krokusvakantie een tiendaagse fietsinleefreis in Bangladesh ondernemen. Via de organisatie Wereldfoundation willen ze daarnaast met allerlei acties geld inzamelen om microhypotheken te verschaffen waarmee arme mensen in Bangladesh een huisje kunnen bouwen. Op vrijdag 19 december zette de werkgroep al een eerste kleine actie op het getouw door de verkoop van lekkere pompoensoep tijdens het oudercontact.

:: Eet je slim tijdens de examens

9 december 2014 - Op donderdag 4 december deelden de leerlingen van de leerlingenraden aan alle leerlingen een zakje brainfood (studentenhaver) uit. Dit in het kader van een derde straffe stoot, na de Chokotoff op 2 september en de flashmob tegen pesten. Vanaf 4 tot 12 december kunnen de leerlingen enkel gezonde tussendoortjes op school kopen. Het tijdelijk assortiment van het winkeltje bestaat uit yoghurt, rijstwafels, studentenhaver en appels. Hiermee willen we de leerlingen wijzen op het belang van gezond eten (gezonde tussendoortjes) tijdens de proefwerken.

:: Oud-leerlinge Ellen Danneels doctor in de Wetenschappen

9 december 2014 - Op dinsdag 2 december behaalde oud-leerlinge Ellen Danneels (6 La-We, 2003), dochter van godsdienstleraar Wim met klank het diploma van 'doctor in de Wetenschappen' aan de UGent. De achtkoppige jury van professoren roemde unaniem de schitterende publieke presentatie in 'Het Pand'. Voor haar doctoraatsproefschrift onderzocht Ellen de werking van het gif van de parasitoïde wesp nasonia vitripennis op zijn natuurlijke gastheer. Daarnaast ging ze ook op zoek naar een mogelijke biomedische toepassing van dit gif, dat een anti-inflammatoire werking uitvoert. In de toekomst wordt verder gezocht naar de specifieke component in het gif die deze ontstekingsremmende werking uitvoert. Wij wensen Ellen alleszins een dikke proficiat en een mooie carrière!

:: In examenmodus

8 december 2014 - Er hangt momenteel een gewijde stilte over het college, want nog tot en met dinsdag 16 december zijn alle leerlingen in de ban van de examens. Wij willen hen daarbij alleszins heel veel succes wensen!

:: Eerstes laten lichaam spreken

8 december 2014 - Het zou een repetitie voor een vreemdsoortig CREA-nummer kunnen zijn, maar in werkelijkheid is het veel eenvoudiger. Tijdens de laatste lessen Nederlands voor de examens gingen enkele klassen van het eerste jaar immers de expressieve toer op. Ze beeldden gevoelens uit zonder woorden, alleen maar met het lichaam, gebaren en mimiek. Wat vanzelfsprekend enkele mooie foto's oplevert!

:: Sint bezocht eerstes

7 december 2014 - Terwijl de leerlingen van de derde graad al aan het wroeten waren op hun eerste examen vond de Sint op donderdag 4 december nog de tijd om eens langs te gaan in alle klassen van het eerste jaar. Hij bleek bovendien verbazend goed op de hoogte van de kwaliteiten van onze eerstejaars en beloonde ze allemaal met een zakje lekkers. Klik hier voor een fotoreportage van dit hoge bezoek!

:: Wordt het nu witte of zwarte Piet?

1 december 2014 - In het keuzevak psychologie & journalistiek van het vijfde jaar vond op vrijdag 28 november een groepsdiscussie plaats over de hetze rond zwarte en witte pieten. De leerlingen werden in twee kampen ingedeeld op originele manier: met behulp van chocolademannetjes. Het werd een pittige discussie die toch overtuigend gewonnen werd door aanhangers van zwarte piet. Nochtans gaven de witte pieten zich niet zomaar gewonnen. Wie gesproken had, moest in zijn mannetje bijten.  Zo kon hij even niets meer zeggen en werd het woord genomen door iemand van de tegenpartij. De grootte van de mannetjes op het einde van de les maakte duidelijk wie veel, weinig of niet aan het woord was geweest. En witte, bruine of zwarte chocolade, het ging er vlotjes in!

:: Eerstes bezochten stadsbibliotheek

27 november 2014 - De voorbije weken trokken alle klassen van het eerste jaar met hun lerares Nederlands naar de prachtige Veurnse stadsbibliotheek. Ze werden er, voor zover nog nodig, wegwijs gemaakt in de wereld van boeken, stripverhalen en nog veel meer. Ze leerden er ook een boek zoeken via de onlinecatalogus. Klik hier voor een fotoreportage van het bezoek aan de bib.

:: Spreekkamer in fris nieuw kleedje

27 november 2014 - Gasten worden momenteel in het college opgevangen in de heel mooi opgefriste spreekkamer. Een laagje verf en een fraai nieuw interieur toverden deze ruimte om tot een gezellige ontmoetingsplaats. Ook Jezus is er terug van weggeweest, na een grondige en geslaagde restauratie door de heer Hubert Bruynooghe, waarvoor hartelijk dank.

:: Oud-leerling Jochen Merlier Gentse student van het jaar

27 november 2014 - UGent-student Jochen Merlier is door het stadsbestuur verkozen tot ‘student van het jaar 2014’. De Stad Gent looft Jochen Merlier omwille van zijn grote inzet en engagement voor alle Gentse studenten. Volgens schepen Elke Decruynaere is Jochen Merlier een echte brugfiguur tussen de verenigingen, konventen, de directies, de stedelijke diensten en het stadsbestuur. Hij steekt veel tijd en energie in overleg en in initiatieven die alle studenten in Gent ten goede komen. Jochen behaalde een masterdiploma in Oost-Europese talen en culturen en een masterdiploma in EU-studies.

:: Onderweg met Duits

26 november 2014 - Op donderdag 20 november kwam de uit Sachsen afkomstige Anne Brandenburger van het Goethe-Institut Brussel naar onze school om de Duitse taal voor het voetlicht te plaatsen. De leerlingen moderne vreemde talen van het vijfde en zesde jaar verwerkten via een doorschuifsysteem een aantal speelse oefeningen in verband met de Duitse taal en cultuur. Deze unieke ervaring met een native speaker maakte de leerlingen al snel duidelijk dat de kloof tussen Nederlands en Duits helemaal niet zo groot hoeft te zijn. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

:: Eerstes creatief met boeken

26 november 2014 - Het leerplan Nederlands in de eerste graad schrijft nog geen traditionele boekbesprekingen voor, maar stimuleert de leerlingen wel om genietend te lezen. Wat vaak met heel creatieve opdrachten gepaard gaat. Zo moesten onze eerstejaars in de voorbije lessen een jeugdboek voorstellen aan enkele klasgenoten, aan de hand van een poster en een 'wordle' (voor de niet-kenners onder ons: een woordwolk). Dit leverde alvast enkele mooie foto's op.

:: We mogen de Groote Oorlog nooit vergeten

23 november 2014 - Het tweedaagse project rond de Groote Oorlog is al enkele weken achter de rug en mag op een uitstekende evaluatie bogen. Het decembernummer van KiosK wijdt er straks bovendien de volledige middenkatern aan, met mooie impressies van de workshops, lezingen en excursies. Voor de gemotiveerde werkgroep herinneringseducatie onder leiding van geschiedenisleerkracht Liesbeth Waerenburgh (foto rechts) is dit echter nog niet het eindpunt. Zo onthulden ze vorige week een infobord dat de zijgevel aan de kant van de Abdijstraat siert. Het bord toont welke belangrijke rol het college en de stad Veurne tijdens die Eerste Wereldoorlog speelden.

:: Nog sfeerbeelden en nu ook een filmpje van Durbuy

23 november 2014 - De foto's van de vele activiteiten blijven hier maar binnenstromen. Zo kregen we nog een tweede reeks van de driedaagse van de vierdes in Durbuy. En leerkracht Veroniek Engelbrecht monteerde haar foto's zelfs tot een heel mooi filmpje met sfeervolle achtergrondmuziek. Een prachtige herinnering voor alle vierdejaars allezins! Kijk en geniet van het plezier dat deze jongeren beleven.

:: Badmintonners aan de slag

23 november 2014 - Op woensdag 19 november vond in de sportzaal van KTA De Panne het jaarlijkse badmintontornooi van de SVS-kern Westkust plaats. 7 collegianen raapten racket en pluimpjes samen en sloegen er deftig op los. Zus en broer Louise en Arthur Bultynck wonnen zelfs het tornooitje in hun leeftijdscategorie. Bravo!

:: De acrobatische toer op

23 november 2014 - In de lessen lichamelijke opvoeding gingen de meisjes van het zesde jaar de acrobatische toer op. Ze bedachten zelf verschillende poses, de ene al gemakkelijker uit te voeren dan de andere. Maar altijd leuk voor enkele mooie sfeerbeelden.

:: Sfeervolle pizza-avond voor Italiëreis

22 november 2014 - De 48 zesdejaars die in de paasvakantie naar Italië reisden slaagden er gisterenavond in om meer dan 650 mensen naar de sporthal te lokken voor de tiende editie van de pizza-avond. Het was opnieuw smullen geblazen van de heerlijke pizza's van Carillon en vooral verbroederen. Talrijke gezinnen waren op post, en zoals steeds ook heel veel oud-leerlingen, die graag nog eens langskomen in hun oude college en er vele bekenden kunnen ontmoeten. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

:: Vier Vlaamse medailles voor veldlopers!

19 november 2014 - Onze veldlopers waren vanmiddag op post op het Vlaams kampioenschap in Sint-Niklaas en deden het schitterend. Kevin Vandewoude (4 Lat. C) en leerkrachten Joke Nevejan en Pieter Cobbaert crosten naar zilver, Laurens Dupulthys (5 We-Wi A) veroverde brons. Ook de andere lopers deden het prima, met nog drie plaatsen in de top tien! Klik hier voor een fotoreportage van deze sportieve namiddag.

:: Je viens te chanter ...

18 november 2014 - Op vrijdag 14 november ontvingen de zesdes Ludo Vandeau en zijn muzikanten voor een stemmige reis doorheen de wereld van het Franse chanson.  Het sfeervolle concertje in de Sint-Jansstudio startte dan ook toepasselijk met "Voyage, voyage" van zangeres Desireless uit 1983, om via Bruel, Cabrel, Moustaki, Aznavour, Cookie Dingler, Ferré, en Béart te eindigen met "l'inévitable" Brassens.  Als uitsmijter zong Ludo Vandeau samen met de leerlingen hits van The Poppys ("Non, non rien a changé"), Fugain ("C'est une belle histoire") en Lenorman ("La Ballade des gens heureux").  En het smaakte naar meer...

:: Smullen voor Hartekamp

15 november 2014 - Aan sociale initiatieven geen gebrek in het college. Zo organiseerde de vorig schooljaar in het leven geroepen werkgroep @aid op donderdag 13 en vrijdag 14 november tijdens de middagpauze een heerlijk dessertbuffet. Dit ten voordele van vzw Hartekamp, die vakanties organiseert voor bijzondere kinderen, langdurig zieke kinderen en kinderen met een handicap. Vooral op vrijdag moesten de verkopers zich wegens de regen goed verstoppen onder het afdak, maar toch vonden de andere leerlingen massaal de weg naar het vele lekkers!

:: Goeie punten voor fietsen

13 november 2014 - De donkere maanden zijn in aantocht en dus kwam de politiezone Spoorkin vanmiddag de jaarlijkse preventieve fietscontrole doen. De fietsen van de collegeleerlingen kregen over het algemeen vrij goeie punten, zeker wat de verlichting betreft. Op vlak van reflectoren dan waren er toch een aantal tekortkomingen. Neem geen risico's en laat je zien in de duisternis!

:: Jong en oud verbroederen in Maria Troost

13 november 2014 - Er waait dit jaar een frisse nieuwe wind door de sociale werkgroep Esperanza. Er zijn zo veel enthousiaste leerlingen dat de werking zich niet langer beperkt tot bezoekjes aan bejaarden in WZC Ter Linden. Op woensdag 12 november trokken een zestal leden van Esperanza naar Maria Troost om er met de kwieke bejaarden deel te nemen aan een spelletjesnamiddag, een initiatief dat van beide zijden fel gesmaakt werd.

:: Twee zilveren medailles voor zwemmeisjes

12 november 2014 - 16 collegemeisjes namen vanmiddag deel aan het provinciale SVS-zwemkampioenschap in Brugge. Ze presteerden er prima en kwamen uiteindelijk met twee zilveren medailles naar huis, voor Jolien Veryser (rugslag miniemen aangeslotenen) en Olivia Debeuckelaere (schoolslag scholieren niet-aangeslotenen). Daarnaast zwommen nog een aantal andere meisjes binnen de top tien, wat hen een ticket oplevert voor het Vlaams kampioenschap. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Durbuy was opnieuw 'supertov'

11 november 2014 - Eén van de hoogtepunten van vele collegecarrières is ongetwijfeld de driedaagse van het vierde jaar in Durbuy. Ook dit jaar werd het in en rond La Petite Merveille van oud-leerling Bart Maerten opnieuw een schitterende belevenis voor het enthousiaste jonge volkje. Het mooie weer en de groepsvormende activiteiten in en langs rotsen, bomen en grotten zorgden opnieuw voor een zalige sfeer. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Félico organiseert spaghetti-avond + dropping

8 november 2014 - Op zaterdag 15 november organiseert minionderneming Félico van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi een eerste grote activiteit. Er staat dan immers een spaghetti-avond + dropping op het programma. Wie wil, kan eerst lekkere spaghetti smullen om dan met een volle maag ergens gedropt te worden in de buurt van Veurne en hopelijk de weg naar het college terug te vinden.

Alle inlichtingen + inschrijvingen via www.felico.be.

:: Bezinning vijfdes rond relaties

8 november 2014 - De vijfdes namen op donderdag 6 en vrijdag 7 november hun intrek in De Karmel in Brugge voor een tweedaagse bezinning rond relaties en seksualiteit. De begeleiders van Jong en van Zin namen elk een klas op sleeptouw en kweten zich heel voortreffelijk van hun taak. Naast de 'ernstige' sessies was er ook tijd voor een stukje ontspanning en groepsvorming. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Zesdes bezinnen zich over de toekomst

7 november 2014 - Op donderdag 6 en vrijdag 7 november ruilden de zesdes en hun titularissen het vertrouwde college in voor de J-Club in De Panne, waar ze zich twee dagen bezonnen over hun toekomst. In het studiekeuzeproces speelt ook zelfkennis een heel belangrijke rol, en de begeleiders speelden daar helemaal op in. De jongeren konden er hun eigen waarden en talenten en die van anderen nog eens exploreren en beoordelen. Er was ook tijd voor relaxatieoefeningen en enige ontspanning in de duinen. Klik hier voor een fotoreportage van deze sfeervolle tweedaagse.

:: Mooie flashmob voor #collegeveurnetegenpesten

5 november 2014 - De leerlingenraden halen dit jaar regelmatig straffe stoten uit. Gisteren haalden ze alleszins heel straf uit, want met medewerking van de peters en meters, de sportraad en de zesdes kregen ze zowat de hele school, leerkrachten inbegrepen, aan het dansen tijdens een flashmob die moest duidelijk maken dat het college opkomt tegen pesten. Het werd een hartverwarmende activiteit. In afwachting van het filmpje van de flashmob volgt hier al een fotoreportage. Onder de hashtag #collegeveurnetegenpesten kunt u op Facebook en Twitter ook al reacties vinden.

:: Goeie prestaties van zwemjongens

5 november 2014 - 8 zwemmers namen vanmiddag deel aan de provinciale SVS-kampioenschappen in Brugge. De jonge collegianen uit het eerste en vijfde jaar moesten het telkens opnemen tegen kerels van een jaar ouder en en toch zat er een medaille in: Mathias Verkest kaapte in de rugslag bij de scholieren immers het brons weg bij de niet-aangeslotenen. Daarnaast waren er nog enkele dichte ereplaatsen en een paar heel scherpe tijden! Enkele jongens wisten zich daarmee te plaatsen voor het Vlaams kampioenschap. Bravo! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Op naar het hoger onderwijs

5 november 2014 - Het studiekeuzeproces van de zesdes speelt al een tijdje in de jonge hoofden, maar op dinsdag 4 november werd het ook 'officieel' op gang geschoten met de komst van Johan De Langhe, studiegebieddirecteur aan de VIVES-hogeschool in Brugge en Kortrijk. Johan De Langhe legde de niet zo eenvoudige structuur van het hoger onderwijs en de wereld van leerkredieten, rugzakjes, diplomacontracten en nog veel meer haarfijn uit en besteedde ook aandacht aan studietips, die de jongeren ook in het middelbaar onderwijs kunnen helpen! In de loop van het schooljaar volgen nog talrijke andere initiatieven die de zesdes moeten inspireren in hun studiekeuzeproces.

:: Nieuwe leden welkom bij ouderraad

3 november 2014 - De bloeiende ouderraad van het college wil graag nog enkele nieuwe leden verwelkomen. Deze dynamische groep vergadert een vier- tot vijftal keer per jaar en bespreekt tijdens die vergaderingen het reilen en zeilen op school. De ouderraad is ook vertegenwoordigd in de schoolraad. Daarnaast kennen we de ouderraad ook als gulle sponsor van didactisch materiaal, software, het project rond WO I en nog vele andere zaken. Dit dankzij enkele toporganisaties als de jaarlijkse quiz en het collegebal. U vindt alle info op de eigen pagina van de ouderraad. Wie graag lid wordt, neemt best contact op met voorzitter Perez Alleweireldt.

:: Nieuwe foto's en nu ook filmpjes van project WO I

3 november 2014 - De foto's over het project rond de Eerste Wereldoorlog blijven maar toestromen. Klik hier voor een vierde reeks. Van het WAK ontvingen we bovendien ook de filmpjes die de leerlingen maakten in de workshop: filmpje 1 / filmpje 2 / filmpje 3 / filmpje 4.

:: Nog foto's van project Wereldoorlog I

25 oktober 2014 - Ondanks de regenachtige omstandigheden liep gisteren ook de tweede dag van het project WO I gesmeerd. Er vonden opnieuw tientallen excursies, workshops en lezingen plaats. Van 'koken in oorlogsomstandigheden', pimp je T-shirt en andere creatieve workshops tot lezingen over vliegtuigen tijdens WO I, een bezoek aan de tentoonstelling Vrij Vaderland of de Dodengang en nog veel meer. Een dikke pluim alleszins voor de organiserende werkgroep herinneringseducatie onder leiding van geschiedenisleerkracht Liesbeth Waerenburgh voor het schitterende programma!
Ondertussen stromen de foto's hier binnen en kunnen wij al een tweede en derde reeks aanbieden. Na de herfstvakantie volgen nog meer sfeerbeelden.

:: Oud-leerlinge Annabel Braem wint internationale prijs

25 oktober 2014 - Oud-leerlinge Annabel Braem uit Oostduinkerke, die in 2012 aan de KU Leuven doctoreerde in de Ingenieurswetenschappen, won de prijs voor beste doctoraat op de Powder Metallurgy Thesis Competition 2014. Dit is een tweejaarlijkse wedstrijd van de European Powder Metallurgy Association.  De prijs werd uitgereikt tijdens het Euro PM2014 Congress, dat plaatsvond in Salzburg van 21 tot 24 september. Felicitaties aan Annabel!


:: Eerste foto's project WO I online

23 oktober 2014 - Terwijl de eerste graad genoot van een ruim aanbod van lezingen en workshops verkenden de tweede en derde graad tijdens de eerste dag van het project WO I zowat de volledige frontstreek tijdens tal van excursies. Lombardsijde, Nieuwpoort, Diksmuide, Ieper, Poperinge,... ze kwamen allemaal aan bod, met de bus, de wagen, de fiets of te voet. Morgen worden de rollen omgekeerd. De eerste graad gaat er dan opuit, terwijl de leerlingen van de tweede en derde graad elk vier workshops of lezingen volgen. We kunnen alvast een eerste fotoreportage aanbieden met beelden van de workshop striptekene en van de excursies naar Ieper, Zonnebeke/Passendale en Poperinge, waar de leerlingen in het Talbot House van een heerlijk kopje thee konden genieten. Later volgen nog meer foto's!

:: Voetballers eerste graad halen fors uit

23 oktober 2014 - Wat een voetbalwedstrijd op groot terrein moest worden werd door de minder goeie weersomstandigheden van woensdag 22 oktober een zaalvoetbaltornooitje met twee ploegen van de eerste graad en twee van Imm. De Panne. De collegejongens bleken bijzonder goed bij schot, en de beide teams speelden uiteindelijk de finale tegen elkaar. De ploeg van kapitein Simon won met duidelijke 5-1-cijfers van het team van kapitein Flor. Dit alles in een uiterst sportieve sfeer. Klik hier voor een grotere versie van de foto.

:: Project WO I dompelt leerlingen onder in oorlogsgeschiedenis

13 oktober 2014 - Op donderdag 23 en vrijdag 24 oktober kent het project WO I van de werkgroep herinneringseducatie zijn hoogtepunt. De laatste twee dagen voor de herfstvakantie zijn dan immers helemaal gewijd aan de herdenking van de Eerste Wereldoorlog, waarin ook ons eigen college een belangrijke rol speelde. Alle jaren gaan een dag op excursie (met de fiets, te voet, met de bus,...) en blijven een dag in het college voor tal van workshops en lezingen rond de Groote Oorlog. Klik hier voor het volledige programma! Met dank de sponsors Belfius, CERA en ouderraad, die het project helpen financieren.

Hier kunt u zien welke rol het college en de stad Veurne speelden tijdens WO I.

:: In de pen voor Amnesty International

17 oktober 2014 - Niet alleen Dag van de Jeugdbeweging vandaag, maar ook Schrijf-ze-Vrijdag van Amnesty International. Dit keer in het teken van 'my body, my rights'. Leerlingen schreven massaal brieven om aan te klagen dat te veel vrouwen in de wereld niet helemaal baas zijn over hun eigen lichaam: ze kunnen niet trouwen met wie ze willen, ze hebben onvoldoende toegang tot gezondheidszorg, ze ondergaan seksueel geweld,... Klik hier voor enkele foto's van deze briefschrijfactie.

:: Kleurrijke dag van de jeugdbeweging

17 oktober 2014 - Zoals gewoonlijk ging de Dag van de Jeugdbeweging in Veurne niet ongemerkt voorbij. De jeugddienst trakteerde alle jeugdbewegingsleden vanochtend op een lekker ontbijt op de Grote Markt. In het college zelf namen we de traditionele groepsfoto van alle geüniformeerden. Leuk om zien dat nog steeds zo veel jongeren lid zijn van een jeugdbeweging. Klik hier voor enkele foto's.

:: Schitterende sportprestatie: 5 X goud en 2 X zilver op PK veldlopen in Roeselare!

15 oktober 2014 - Nadat in september 194 leerlingen en 7 leerkrachten deelnamen aan de scholenveldloop in Oostduinkerke trokken 10 leerlingen en 2 leerkrachten vanmiddag naar het provinciaal SVS-kampioenschap veldlopen in Roeselare. In een heel sterk deelnemersveld deden ze het werkelijk uitstekend want met 5 X goud en 2 X zilver veroverde het college een karrenvracht medailles! Het goud was voor Tine Vandenbussche (meisjes tweedes, niet-aangesloten), Kevin Vandewoude (jongens vierdes, aangesloten), Charlotte Luckx (meisjes zesdes, aangesloten) en leerkrachten Pieter Cobbaert en Joke Nevejan, die zich dus allemaal West-Vlaams kampioen mogen noemen! Het zilver ging naar Marie Boudt (meisjes vijfdes, niet-aangesloten) en Laurens Dupulthys (jongens vijfdes, niet-aangesloten). Ook de andere collegianen liepen allemaal in de top 20, wat hen een ticket voor het Vlaams kampioenschap in Sint-Niklaas oplevert. Een heel dikke proficiat alleszins voor deze unieke prestatie!
Onze fotograaf moest dus voortdurend van het parkoers naar het podium crossen, maar het loonde meer dan de moeite. Klik hier voor de fotoreportage.

:: Minionderneming Félico uit de startblokken

15 oktober 2014 - Op dinsdag 14 oktober organiseerde minionderneming Felico van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi haar eerste algemene vergadering, wat meteen het officiële startschot van de minionderneming betekende. De directeurs van alle departementen van de onderneming lichtten hun plannen toe voor de aanwezige aandeelhouders. En die plannen lijken ons echt de moeite: de drie grote activiteiten zijn een dropping (zaterdag 15 november), een comedy-avond met Steven Mahieu (vrijdag 13 februari 2015) en een minivoetbaltornooi op het sportpark van Veurne (zaterdag 2 mei 2015). Op de site van Félico kunt u alles nauwgezet volgen.

:: Amber en Robyn schitteren op WK discodansen!

15 oktober 2014 - Van vrijdag 9 tot en met zondag 12 oktober ruilden zussen Robyn (3 Lat. B) en Amber (1 AVB) Roosens Veurne even in voor het Italiaanse Turijn, waar ze deelnamen aan het WK discodansen en disco freestyle. Voor de beide danseressen werd het een onvergetelijk avontuur!

 


:: Zesdes dwars door Brussel

10 oktober 2014 - Op donderdag 9 oktober brachten de zesdes een bezoek aan Brussel. In de voormiddag maakten ze kennis met art nouveau en art deco in het Hortahuis en het Museum Van Buuren. Na de picknick was het tijd voor een bezoek aan het federale parlement, waar volksvertegenwoordiger Nathalie Muylle de nodige tekst en uitleg gaf bij de nieuwe regering. De dag werd afgesloten met een mooie stadswandeling. Klik hier voor enkele foto's van de buitenactiviteiten (binnen mocht nergens gefotografeerd worden).

:: Vierdes verkenden Antwerpen

10 oktober 2014 - De vierdes moesten er op donderdag 9 oktober wel een monsterfile voor trotseren, maar eenmaal aan de Schelde aangekomen beleefden ze een heel leerrijke dag in Antwerpen. Iedereen bezocht de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en daarna was er een boeiend keuzepakket. Onze fotografe volgde vijf meisjes die het Museum Plantin-Moretus tot in de details leerden kennen. Klik hier voor de foto's.

:: Ook basketjongens redden het niet

8 oktober 2014 - Ook de basketbaljongens van de tweede graad tekenden voor het eerst in vele jaren paraat op de SVS-competitie. Voor de eerste ronde werden ze onmiddellijk in de moeilijke Oostendse reeks ondergebracht, en ze wisten zich dan ook niet te plaatsen voor de volgende ronde. In een uiterst spannende eerste wedstrijd verloren ze met amper één puntje verschil tegen Atheneum Oostende (56-57). Die match kostte heel veel krachten en in de tweede partij tegen Sint-Andreas Oostende was het verschil dan ook iets groter (48-60). Maar al bij al toch een mooie prestatie van onze ploeg!

:: Verdienstelijk debuut voor volleybalmeisjes

6 oktober 2014 - Ook het college heeft nu zijn 'Yellow Tigers', want voor het eerst in jaren deed de school mee an het SVS-volleybaltornooi. De meisjes van de derde graad genoten die eer. Op woensdag 1 oktober speelde het piepjonge collegeteam zijn eerste wedstrijd tegen het Technisch Instituut Immaculata Ieper. In de eerste twee sets boden de collegemeisjes uitstekend weerstand, maar ze moesten zich op het einde toch telkens gewonnen geven. In de derde set dan stoomde Ieper door naar een vlotte 0-3-eindzege. Het werd alvast een goeie leerschool voor het team dat normaal volgend schooljaar op zijn sterkst zal zijn.

:: Quiz ouderraad opnieuw echte voltreffer

5 oktober 2014 - De ouderraad zorgde gisterenavond opnieuw voor een heel toffe en gevarieerde quiz, die spannend bleef tot in de laatste vragenreeks. Dank alleszins aan het quizteam binnen de ouderraad en de volledige ouderraad voor de belangeloze inzet! Op de rechtse foto vindt u het winnende team Conjunctis Viribus (jawel, hun eigen naam alleen al onthouden lijkt een kunst!), geflankeerd door directeur Paul De Cock en ouderraadvoorzitter Perez Alleweireldt. Klik hier voor een fotoreportage, met dank aan Lieven Dewaele. Hier kunt u het resultaat van de quiz vinden (Exceldocument).

:: Scholieren onderuit

1 oktober 2014 - Ook de jongens van de derde graad speelden vanmiddag de traditionele derby tegen Immaculata. De collegianen kwamen vrij vlug 0-2 achter, maar knokten zich met twee goals opnieuw in de wedstrijd. Voor de rust werd het nog 2-3 en na de rust liepen de bezoekers nog verder uit tot 3-6.


:: Tweedes verkenden Brugge en Zeebrugge

1 oktober 2014 - Op donderdag 25 september stond de excursie voor het tweede jaar op het programma. Het werd een mooie West-Vlaamse trip, met een havenrondrit in Zeebrugge en een verkenning van Brugge. Dicht bij huis dus, maar heel interessant. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Nog veldloopfoto's

26 september 2014 - In een derde en laatste reeks veldloopfoto's kunnen we naast vele actiebeelden nu ook alle podiumfoto's bewonderen.

:: Proficiat aan de 201 veldlopers!

24 september 2014 - Maar liefst 194 leerlingen en 7 leerkrachten tekenden vanmiddag paraat voor de scholenveldloop in Oostduinkerke. Het college was daarmee met grote voorsprong de talrijkst vertegenwoordigde school, wat een korf medailles maar daarnaast ook stuk voor stuk mooie prestaties opleverde van al deze sportieve jongeren. De maakten de veldloop tot een echte sportieve hoogdag! Wij kunnen al twee fotoreportages aanbieden (reeks 1 / reeks 2), de podiumfoto's volgen nog.

:: Groot enthousiasme voor Esperanza

20 september 2014 - Op donderdag 18 september schrokken drijvende krachten Koen Degrande en Wim Deheegher zich een hoedje toen meer dan 40 enthousiaste leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar kwamen opdagen voor de startvergadering van Esperanza, de sociale werkgroep van het college. Via Esperanza bezoeken leerlingen onder andere op regelmatige basis bejaarden in WZC Ter Linden, en daarnaast staan nog tal van andere sociale activiteiten op het programma waaraan de leerlingen belangeloos een stukje van hun vrije tijd besteden. Chapeau.

:: Project WO I ingeleid

18 september 2014 – Van oktober 1914 tot januari 1915, honderd jaar geleden, werd onze school als militair hospitaal gebruikt. Een ideale invalshoek om onze leerlingen te laten ontdekken wat die Groote Oorlog inhield. Op 23 en 24 oktober komen er allerlei sprekers en zijn er excursies gepland. Vandaag kregen alle leerlingen algemene informatie van oud-leerkracht Jacky Hollemeersch en geschiedenisleerkracht Liesbeth Waerenburgh. Zij toonden de leerlingen hoe de school er vroeger uitzag en schetsten kort wat er gebeurd is in onze regio. Ze gaven ook uitleg over onze plaats in de Eerste Wereldoorlog aan de hand van het verhaal van 24 oud-leerlingen en oud-strijders. Wordt vervolgd.
Ook in het verleden werkte het college al rond de oorlog. Zie daarvoor de links naar een project rond 24 oud-leerlingen en een fotopagina.

:: Op naar de scholenveldloop

16 september 2014 - Volgende week is het college opnieuw met massaal veel leerlingen aanwezig op de SVS-scholenveldloop in Oostduinkerke. Momenteel zijn er al meer dan 180 inschrijvingen en er kunnen er nog bij! Tijdens de LO-lessen genieten de leerlingen alleszins van het prachtige weer om de conditie op te bouwen!

:: Doe mee aan de quiz van de ouderraad

14 september 2014 - Op donderdag 11 september kwam de ouderraad voor het eerst dit schooljaar samen. Eén van de belangrijkste agendapunten voor nieuwe voorzitter Perez Alleweireldt en zijn enthousiaste team was de voorbereiding van de 19e quiz van zaterdag 4 oktober. Traditioneel is dit een gezellige en leerrijke ontmoetingsavond voor leerlingen, oud-leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten in alle mogelijke veel wetende of eerder vergetende combinaties. Klik hier voor alle info, vorm een ploegje van vier en doe mee!

:: Sport na School brengt voor elk wat wils

14 september 2014 - Op maandag 6 oktober gaat de eerste periode van een nieuwe jaargang van Sport na School (SNS) van start. Voor een spotprijs van 30 euro voor een semester of 45 euro voor een volledig schooljaar kun je naar hartenlust proeven van tientallen sporten.
SNS-coördinator Geert De Laere heeft in elk geval opnieuw een schitterend programma in elkaar gebokst. Via deze link vind je alle informatie over SNS. Je kunt er ook online inschrijven. Of anders het inschrijvingsformulier uit het SNS-boekje, te krijgen in de sportlessen, invullen en afgeven aan je sportleerkracht. Grijp de kans om van vele sporten te proeven!

:: Gelijkspel voor cadetten

10 september 2014 - De jongens van de tweede graad trapten vanmiddag het schoolsportjaar op gang tegen de buren van Immaculata De Panne. De collegianen liepen eerst tot 2-0 en later tot 3-2 uit, maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een billijke puntendeling (3-3), na een heel sportieve wedstrijd. In de strafschoppenepiloog verloor het college met 3-5.


:: Sportraad uit de startblokken

5 september 2014 - Vanmiddag begon niet alleen de middagsport, ook de sportraad kwam voor het eerst dit schooljaar samen. Maxim Butaye uit 6 We-Wi A werd verkozen tot voorzitter, Charlotte Luckx uit 6 La-We wordt ondervoorzitter. De sportraad wil de werking van de vorige schooljaren verderzetten en zich vooral concentreren op de organisatie van de middagsport, met een ruim aanbod van zaalvoetbal, badminton, volley, basket en misschien ook hockey en dansen. Maak hier kennis met de sportraad.


:: Klasfoto's online

4 september 2014 - Onze fotografen hebben van de week hun beste beentje voorgezet, zodat we nu al alle klasfoto's kunnen publiceren!

 


:: Eerstes op veilige wijze met peters en meters naar zee

4 september 2014 - Na de startviering op dinsdag 2 september kregen de eerstejaars eerst een korte verkeersles van de politieagenten van de zone Spoorkin, waarna de praktijk volgde op enkele drukke kruispunten in de buurt van de school. Zo kon iedereen 's namiddags veilig naar zee fietsen, waar de meters en peters uit het vijfde jaar voor een 'tovve' spelnamiddag zorgden en zo op plezante manier kennismaakten met hun 'petekinderen'. Klik hier voor een fotoreportage van deze mooie dag. De prachtige klasfoto's aan zee houden we nog even achter voor KiosK.

:: Sint-Jansgasthuis even zonder torentje

4 september 2014 - De restauratiewerken aan het Sint-Jansgasthuis schieten heel goed op. Vandaag kwamen de mensen van Monument Vandkerkerckhove uit Ingelmunster het gasthuis ontdoen van zijn elegante klokkentorentje, dat al sinds rond 1890 het gebouw siert en nu aan vervanging toe is. Binnen enkele maanden verwachten we een fonkelnieuw en sierlijk torentje als bekroning van het gerestaureerde gasthuis.

:: Oud-leerlingen van 1987 hielden reünie

4 september 2014 - Op zaterdag 30 augustus hielden de oud-leerlingen die in 1987 in het college afzwaaiden een uiterst gezellige reünie, die startte met een rondleiding in het college door oud-directeur Ignaas Pecceu. Daarna werd de reünie bij een hapje en een drankje verdergezet in de Fabies. Ook heel wat oud-leerkrachten tekenden present om bij te praten met hun oud-leerlingen. Op de fotopagina van de oud-leerlingen vindt u de foto in groot formaat.

:: Onderweg naar een 'tov' schooljaar

3 september 2014 - Nee, er staat geen typfout in de titel van dit artikeltje. Tijdens een stemmige startviering maakten alle collegianen gisteren immers kennis met het woordje 'tov', dat een beetje het motto van het nieuwe schooljaar wordt. 'Tov' komt uit het Hebreeuws en valt te vergelijken met ons Nederlandse 'tof', maar biedt nog iets meer, in de betekenis van goed, verrijkend, deugddoend. En daartoe is het heel belangrijk dat we onze gps regelmatig zelf een beetje bijsturen en niet altijd zomaar blindelings volgen. Als eindpunt van de viering en helemaal passend in het thema kregen alle leerlingen een heerlijke chocotoff aangeboden door de leerlingen en begeleidende leerkrachten van de leerlingenraad. Dit als eerste actie in een hele rij. U hoort er nog van!

:: Schooljaar prima gestart

1 september 2014 - Maar liefst 517 leerlingen wandelden vanochtend door de collegepoort, onder wie 117 eerstejaars, die netjes verdeeld werden in 6 klassen. Ook de 7 instromers in de andere jaren (foto linksonder) kregen een eigen onthaalprogramma, weliswaar iets bescheidener dan de eerstes, die gedurende de volledige dag op sleeptouw genomen werden door de klassenleraressen en met elk hoekje van de school kennismaakten. Ze ontvingen ook hun boekenpakket en gingen zelfs even bij de directeur langs (foto rechtsonder). Ook morgen staat voor de eerstes nog in het teken van het onthaal, via een verkenning van de gevaarlijke fietskruispunten en een namiddagje aan zee met de meters en peters uit het eerste jaar.

:: Kennismakingsdag voor derdes en vijfdes

1 september 2014 - Daar de derdes en de vijfdes als beginners in een nieuwe graad een volledig nieuwe klasgroep vormen kregen zij ook een apart onthaalprogramma. Voor de vijfdes in de vorm van een culinaire kennismaking, waarbij elke klas met een beperkt budget een middagmaal moest zien te toveren dat verorberd werd in het stadspark. De derdes kregen de begeleiders van Zinderin(g) uit Antwerpen op bezoek voor een leefdag. Daarin leerden ze elkaar op een plezante maar ook ernstige manier beter kennen. Klik hier voor enkele sfeerbeelden van deze onthaalactiviteiten.

:: Belgisch atletiekzilver voor Charlotte Luckx uit 6 La-We

1 september 2014 - Daags voor de start van het schooljaar pakte leerlinge Charlotte Luckx uit 6 La-We met een prachtige prestatie uit op de 2000 meter steeple in het Belgisch kampioenschap voor scholieren in Oordegem. Charlotte spurtte er gezwind over balkjes en waterbak naar zilver in een prachtige race. Een dikke proficiat aan deze sportieve meid!

 


:: Klaar voor de start

29 augustus 2014 - Deze kleurrijke groep leerkrachten, directie en secretariaatsmedewerkers is er helemaal klaar voor om op maandag 1 september opnieuw meer dan 500 leerlingen te mogen verwelkomen in het college. Na een deugddoende vakantie hebben ze al keihard gewerkt om het schooljaar grondig voor te bereiden. Maandag landen de eerstes en de nieuwelingen uit de andere jaren om 9 uur, de 'anciens' om 10 uur. Zowel eerstes, derdes als vijfdes hebben een eigen onthaalprogramma, terwijl de 'onfortuinlijke' leerlingen van 2, 4 en 6 na een kennismaking met hun klasleerkracht onmiddellijk de lessen induiken. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar een boeiend nieuw schooljaar! U kunt alvast een kijkje nemen in de kalender.

:: Sint-Jansgasthuis wordt gerestaureerd

25 juni 2014 - Wie langs de Houtmarkt passeert, zal ongetwijfeld al de stellingen voor het Sint-Jansgasthuis gezien hebben. Stellingen die er ongetwijfeld een tijdje zullen blijven, want het beschermde gasthuis, dat op een heel rijke geschiedenis kan bogen, is aan een restauratie toe. De gevels, het dak, de ramen,... alles krijgt een grondige beurt. Tijdens de werken, die zowat 8 maanden zullen duren, kunnen de gebouwen voortdurend geheel of gedeeltelijk gebruikt worden, zodat de school weinig hinder zal ondervinden.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008