Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 

Studeren
= regelmatig herhalen
= jezelf testen
= uurtjes kloppen
= ook oog hebben voor rust, voeding en beweging

Vanaf vrijdag 4 december: examens!
Veel succes!

 

:: Sfeervolle pizza-avond voor 50e Italiëreis

22 november 2015 - De 65 zesdejaars die in de paasvakantie naar Italië reisden slaagden er vrijdagavond in om meer dan 650 mensen naar de sporthal te lokken voor de elfde editie van de pizza-avond. Het was opnieuw smullen geblazen van de heerlijke pizza's van Carillon en vooral verbroederen. Talrijke gezinnen waren op post, en zoals steeds ook heel veel oud-leerlingen, die graag nog eens langskomen in hun oude college en er vele bekenden kunnen ontmoeten.

:: Bronzen plak voor Eva Beyen in Vlaams kampioenschap veldlopen

22 november 2015 - Op woensdag 18 november trokken vijf sportievelingen naar het Vlaams SVS-kampioenschap veldlopen in Sint-Niklaas. Eva Beyen uit het vierde jaar holde er naar een bronzen medaille, Jasper Dendooven (eerste jaar) en Tine Vandenbussche (derde jaar) vielen met een vierde plaats net naast het podium. Ook Rendel Vermeulen (eerste jaar, dertiende) en Kevin Vandewoude (vijfde jaar, zesde) pakten een mooie ereplaats. Bravo! Klik hier voor een fotoreportage van deze mooie sportnamiddag.

:: Badmintonners kloppen raak

22 november 2015 - Op donderdag 18 november namen slechts 3 collegeleerlingen deel aan het badmintontornooi van de kern Westkust in De Panne, maar ze klopten wel alle drie raak. Zowel Lotte, Tom als Ferre kwamen immers met een medaille naar huis! Bravo!

 

:: Eerstes creatief met boeken

22 november 2015 - Na Milans Groote Oorlog kozen de eerstes dit keer zelf een jeugdboek uit de aangeboden boekenlijst. Daarbij hoorde een schrijfopdracht waarbij ze leerden hoe je op een gestructureerde manier een verhaal kunt samenvatten. Daarnaast mochten ze zich ook creatief uitleven door een foto- en woordcollage te maken. Hieraan werd een spreekoefening gekoppeld: aan de hand van de collages stelden de jonge lezers in groepjes hun boek voor aan de medeleerlingen. Meteen kregen zij inspiratie voor de keuze van een jeugdboek voor volgend trimester en wij voor mooie foto's.

:: Foto's van bezinning vijfdes

22 november 2015 - De vijfdes namen op donderdag 12 en vrijdag 13 november hun intrek in De Karmel in Brugge voor een tweedaagse bezinning rond relaties en seksualiteit. De begeleiders van Jong en van Zin namen elk een klas op sleeptouw en kweten zich heel voortreffelijk van hun taak. Naast de 'ernstige' sessies was er ook tijd voor een stukje ontspanning en groepsvorming. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Nog foto's van Durbuy en Duits

22 november 2015 - Eerder berichtten we al over de Duitse werksessie Deutsch unterwegs voor leerlingen van 5 en 6 Moderne Talen en over de driedaagse voor vierdes in Durbuy. Ondertussen kregen we nog een aantal prachtige foto's binnen die we u niet willen onthouden. Klik hier voor de Duitse foto's. Van Durbuy hebben we zelfs nog drie nieuwe reeksen: reeks 2 / reeks 3 / reeks 4.

:: 1, 2 en 3 houden het gezond!

14 november 2015 - Waar 4, 5 en 6 al half oktober een sportief extraatje kregen met de driejaarlijkse triatlon was het op vrijdag 13 november de beurt aan de leerlingen van 1, 2 en 3. Zij kregen een gezonde dag voorgeschoteld, met een mooi en gevarieerd palet aan activiteiten. Zo kreeg iedereen een sport- en gezondheidsquiz, een aantal heel praktische EHBO-tips en een sportieve doesessie. Een knap initiatief alleszins van de werkgroep gezondheidsbeleid en voer voor mooie foto's.

:: Eerste Durbuyfoto's zijn er al

14 november 2015 - Eén van de hoogtepunten van vele collegecarrières is ongetwijfeld de driedaagse van het vierde jaar in Durbuy. Ook dit jaar werd het in en rond La Petite Merveille van oud-leerling Bart Maerten opnieuw een schitterende belevenis voor het enthousiaste jonge volkje. Het mooie weer en de groepsvormende activiteiten in en langs rotsen, bomen en grotten zorgden opnieuw voor een zalige sfeer. Klik hier voor een eerste fotoreportage.

:: Sfeervolle bezinning zesdes

14 november 2015 - Op donderdag 12 en vrijdag 13 november ruilden de zesdes en hun titularissen het vertrouwde college in voor de J-Club in De Panne, waar ze zich twee dagen bezonnen over hun toekomst. In het studiekeuzeproces speelt ook zelfkennis een heel belangrijke rol, en de begeleiders speelden daar helemaal op in. De jongeren konden er hun eigen waarden en talenten en die van anderen nog eens exploreren en beoordelen. Er was ook tijd voor relaxatieoefeningen en enige ontspanning in de duinen.

:: Op naar het hoger onderwijs

14 november 2015 - Het studiekeuzeproces van de zesdes speelt al een tijdje in de jonge hoofden, maar op dinsdag 4 november werd het ook 'officieel' op gang geschoten met de komst van Johan De Langhe, studiegebieddirecteur aan de VIVES-hogeschool in Brugge en Kortrijk. Johan De Langhe legde de niet zo eenvoudige structuur van het hoger onderwijs en de wereld van leerkredieten, rugzakjes, diplomacontracten en nog veel meer haarfijn uit en besteedde ook aandacht aan studietips, die de jongeren ook in het middelbaar onderwijs kunnen helpen! In de loop van het schooljaar volgen nog talrijke andere initiatieven die de zesdes moeten inspireren in hun studiekeuzeproces.

:: Eerstes verkennen Veurnse stadsbib

14 november 2015 - Op maandag 9 november gingen al twee klassen uit het eerste jaar op verkenning in de mooie Veurnse stadsbibliotheek. Ze kregen er eerst een rondleiding met de nodige uitleg over de werking van de bibliotheek en konden daarna zelf aan de slag om een aantal opdrachten uit te voeren en werkblaadjes in te vullen. En vanzelfsprekend was er ook even tijd om in een boek of strip te duiken! Geniet van enkele kleurrijke foto's.

:: Onderweg met Duits

8 november 2015 - Op dinsdag 27 oktober kwam de uit Dresden afkomstige Anne Brandenburger van het Goethe-Institut Brussel met twee lieftallige stagiaires naar onze school om de Duitse taal voor het voetlicht te plaatsen. De leerlingen moderne vreemde talen van het vijfde jaar verwerkten via een doorschuifsysteem een aantal speelse oefeningen in verband met de Duitse taal en cultuur. Vooral het woordenschatspelletje met de tikkende bom zorgde voor heel wat hilariteit. De al wat rijpere zesdejaars kozen resoluut voor een vraag-en-antwoordronde met de drie Duitse deernes. Geen enkel thema werd hierbij uit de weg gegaan, wat een interessante culturele uitwisseling opleverde. Of.. hoe de kloof met Duitsland helemaal niet zo diep leek.

:: Vrijdag 20 november: pizza's smullen voor 50 jaar Italia!

1 november 2015 - In de komende paasvakantie is de Italiëreis van het zesde jaar aan de 50e editie toe! De pizza-avond is nog veel jonger, maar ondertussen ook niet meer weg te denken uit het collegeleven. De enthousiaste pizzaraad verwacht jullie op vrijdag 20 november tussen 18.30 en 21.30 uur in de sporthal. Tickets (11,50 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar) voor pizza ŕ volonté te koop bij de meereizende zesdes of via lucjoye@skynet.be. Op voorhand een ticket kopen of inschrijven is verplicht.
Wie niet kan komen, kan thuis genieten van reuzegrote pizza's voor 3 ŕ 4 personen. Keuze uit ham/champignons, ham/ananas (Hawai) of vegetarisch, aan 12,50 euro, te bestellen via dezelfde kanalen. De Italiëreizigers rekenen in elk geval op talrijke pizzagenieters. Klik hier voor alle info.

:: Foto's van een geslaagd schoolfeest

1 november 2015 - De dag voor de herfstvakantie was ook dit jaar de dag van de leerling en dus schoolfeest. De pastorale wekgroep en een aantal enthousiaste leerlingen tekenden voor een heel sfeervolle bezinning onder de naam 'Circo Collegio', en daarna was het tijd voor een waaier aan workshops en groepsspelen per graad, onderbroken door lekkere frietjes, dit alles onder een stralende herfstzon. Het werd dan ook een prachtige dag, met dank aan de organiserende leerlingenraden. Een dag die bovendien voldoende voer bracht voor onze fotografen: reeks 1 (mix), reeks 2 (mix), reeks 3 (vooral eerste graad). 

:: Jeugdauteur Patrick Lagrou bezoekt eerstes

25 oktober 2015 - Op vrijdag 23 oktober woonden alle eerstejaars in de Veurnse stadsbib een lezing van jeugdauteur Patrick Lagrou bij. Als voorbereiding lazen alle leerlingen het boek 'Milans groote oorlog', waarrond ze dan in groepjes allerlei opdrachten uitvoerden, zoals archieffoto's combineren met actuele foto's, fragmenten uit het boek combineren met plaatsnamen, een kruiswoordraadsel maken met info uit het verhaal en nog veel meer. Ze kwamen dus alleszins heel belezen naar de lezing van Patrick Lagrou, die op boeiende wijze verhaalde hoe zijn boek tot stand gekomen is. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Je viens te chanter...

25 oktober 2015 - Op donderdag 22 oktober ontvingen de zesdes Ludo Vandeau en zijn muzikanten voor een stemmige reis doorheen de wereld van het Franse chanson.  Het sfeervolle concertje in de Sint-Jansstudio startte dan ook toepasselijk met "Voyage, voyage" van zangeres Desireless uit 1983, om via Bruel, Cabrel, Moustaki, Aznavour, Cookie Dingler, Ferré, en Béart te eindigen met "l'inévitable" Brassens.  Als uitsmijter zong Ludo Vandeau samen met de leerlingen hits van The Poppys ("Non, non rien a changé"), Fugain ("C'est une belle histoire") en Lenorman ("La Ballade des gens heureux").  En het smaakte naar meer...

:: Sfeervolle Dag van de jeugdbeweging

25 oktober 2015 - Vrijdag 23 oktober was 'Dag van de jeugdbeweging' en dan komen de talrijke leden na een gezellig ontbijt op de markt traditioneel in uniform naar school. Het werd opnieuw een heel kleurrijke bedoening, getuige de al even traditionele groepsfoto. Dit keer organiseerden de oudste leerlingen tijdens de middagpauze ook een aantal jeugdbewegingsspelletjes voor de jongere leerlingen. Ambiance troef in elk geval!

:: Na vijftig jaar terug naar college

25 oktober 2015 - Op vrijdag 23 oktober kwamen de oud-leerlingen van het uitgangsjaar 1965 voor een reünie naar het college. 50 jaar later keken ze met bewondering toe in welke mate de school veranderd is. De directeur vergastte hen op een aperitief, waarna het enthousiaste gezelschap verder verbroederde op restaurant.
Je vindt de foto in groter formaat in het fotoboek van de oud-leerlingen. Klik hier voor enkele andere foto's.

 

:: Schrijven voor Amnesty International

18 oktober 2015 - Op vrijdag 16 oktober nam de school naar goeie gewoonte deel aan de Schrijf-ze-Vrijdag van Amnesty International, dit keer in het teken van 'Mensenrechten? Onze rechten'. Tijdens de middagstudie richtten de leerlingen massaal het woord aan de ambassadeur van Hongarije, om hem en zijn land te vragen naar een behandeling van de vluchtelingen die in overeenstemming is met de mensenrechten. Elke schrijver kreeg ook een polsbandje en wie dit donderdag nog draagt, wacht misschien een leuke verrassing!

:: 3 fotoreportages van een schitterende triatlon

15 oktober 2015 - De driejaarlijkse triatlon voor 4, 5 en 6 werd op 13 oktober opnieuw een sportief hoogtepunt van formaat. De 4 LO-leerkrachten tekenden voor een puike organisatie, de zon (en ook een forse wind) waren van de partij, en de leerkrachten en geblesseerde leerlingen zorgden er op alle hoeken en kanten voor dat zowat 210 leerlingen volop konden sporten. Elk jaar kreeg de drie sporten in een andere volgorde voorgeschoteld en iedereen presteerde naar eigen vermogen en werd achteraf getrakteerd op een heerlijke pannenkoek. Onze fotografen waren natuurlijk ook van de partij en kwamen met drie mooie fotoreportages terug. Geniet en beleef de triatlon opnieuw: reeks 1 (sfeerbeelden, fietsen) / reeks 2 (zwemmen) / reeks 3 (sfeerbeelden, lopen, fietsen).

:: 5 provinciale medailles voor veldlopers

15 oktober 2015 - Op het provinciaal kampioenschap veldlopen in Roeselare deden onze atleten het op woensdag 14 oktober schitterend. Ze kaapten maar liefst vijf medailles weg. Jasper Dendooven (jongens 1, aangesloten), Tine Vandenbussche (meisjes 3, aangesloten), Phara Degraeve (meisjes 3, niet-aangesloten) en Kevin Vandewoude (jongens 5, aangesloten) pakten brons. Eva Beyen (meisjes 4, aangesloten) liep zelfs met zilver weg! Daarnaast waren er ook nog mooie ereplaatsen voor Rendel Vermeulen (jongens 1), Hanne Deruyter (meisjes 1) en Flore Baert (meisjes 1). Bravo voor al deze sportievelingen! 

:: Tegenstand te sterk voor volleybalmeisjes

14 oktober 2015 - De volleybalmeisjes van de derde graad moesten vanmiddag in Torhout opboksen tegen veel sterkere tegenstanders als Sint-Rembert Torhout en Klein Seminarie Roeselare. Met de triatlon van gisteren nog in armen en benen verweerden de collegemeiden zich toch fel, maar dat kon niet verhinderen dat ze beide wedstrijden verloren. Toch werd het een aangename sportieve ervaring!

:: Leerrijke excursie voor eerstes

14 oktober 2015 - Op donderdag  8 oktober trokken we met heel het eerste jaar naar het natuurdomein De Palingbeek in Zillebeke (Ieper). We voerden er een halve dag opdrachten uit in het kader van de lessen aardrijkskunde. Zo  deden we een grondboring,  construeerden we een hoogtelijn op het terrein,  beoordeelden we het landschap met behulp van een kijker,  voerden we een opdracht uit met het kompas,  tekenden we het landschap, bestudeerden we de stroomrichting, …  Met al die informatie konden we de orthofoto verder uitbouwen tot  topografische kaart.
De andere helft van de dag werd gevuld met opdrachten voor natuurwetenschappen. Hiervoor gingen we  het bos en open veld in op zoek naar biotische (levende) factoren zoals zwammen, bosdieren en kruiden.  Daarnaast werden ook de abiotische (niet-levende) factoren gemeten zoals temperatuur, vochtigheid en lichtsterkte om die achteraf met elkaar te vergelijken. Het werd een dag vol toepassingen op de leerstof, maar ook het groepsgebeuren stond centraal. Klik hier voor een fotoreportage.

:: 'Grote baas' Lieven Boeve spreekt leerkrachten toe

9 oktober 2015 - De leerlingen genoten vandaag een dagje vrijaf, terwijl de leerkrachten hun pedagogische studiedag hielden. Een studiedag samen met zusterscholen Annuntiata, VTI Veurne en College Nieuwpoort dit keer en met een bijzondere gast. In de voormiddag kwam niemand minder dan Lieven Boeve (foto links), directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en oud-leerling van het college, immers een boeiende dubbelpresentatie houden over de katholieke dialoogschool en de stand van zaken in de hervormingen van het secundair onderwijs. In de namiddag kwam Christophe Busch (foto rechts), directeur van de Dossinkazerne in Mechelen, spreken over 'de duivelse transitie', of over hoe het mogelijk is dat 'normale' mensen kunnen ontaarden in wezens die de grootste wreedheden begaan. Het werd in elk geval een heel leerrijke studiedag met twee heel geëngageerde sprekers! Klik hier voor enkele foto's van deze dag.

:: Excursie tweedes naar Brugge en Zeebrugge

9 oktober 2015 - Op donderdag 8 oktober stond de excursie voor het tweede jaar op het programma. Het werd een mooie West-Vlaamse trip, met een verkenning van Brugge en een havenrondrit in Zeebrugge. Dicht bij huis dus, maar heel interessant.

Klik hier voor een fotoreportage.

:: Eerste algemene vergadering van minionderneming Equipo

9 oktober 2015 - Op dinsdag 6 oktober waren de 16 leerlingen van 6 Economie - Moderne talen en 6 Economie - Wiskunde piekfijn uitgedost voor de eerste algemene vergadering van hun minionderneming Equipo. Zo konden ze de aandeelhouders in stijl verwelkomen. Algemeen directeur Elke Van de Wiele verklapte welke activiteiten dit schooljaar allemaal op het programma staan en daarna lichtte elke directeur de werking van zijn of haar departement toe. Het financieel plan ziet er alvast veelbelovend uit en wij willen de jonge ondernemers veel succes wensen bij de realisatie.

:: 20e quiz ouderraad was weer echte voltreffer!

5 oktober 2015 - Maar liefst 56 viertallen tekenden op zaterdag 3 oktober present op de 20e quiz van de ouderraad. Dit zoals steeds in alle mogelijke combinaties van ouders, sympathisanten, oud-leerlingen, leerlingen en leerkrachten, met vaak de gekste ploegnamen. De vragen en breinbrekers kwamen aan een strak tempo, en werden afgewisseld door een ronde met live muziek door leerling Adriaan Bruynooghe uit 6 Ec-MT, een frisdranksmaakproef en een zenuwslopende puzzelkleefactie (foto rechts). The underdogs (foto links) trokken uiteindelijk aan het langste eindje, maar elk team ging met een zak vol prijzen huiswaarts. Dank aan de organiserende ouderraad voor de prima avond en aan de vele sponsors! Klik hier voor een fotoreportage, met dank aan Lieven Dewaele en Perez Alleweireldt.

:: Al om 6.15 uur in het zwembad!

2 oktober 2015 - Na 'Laat mie moar lopen' (75 collegelopers) en de scholenveldloop (195 collegianen!) lieten onze sporters vanochtend al om 6.15 uur al voor een derde keer in enkele weken tijd massaal van zich horen. Op dit ontieglijk vroege uur verzamelden immers maar liefst 70 leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar in het Veurnse zwembad om er een uur lang baantjes te trekken als voorbereiding op de triatlon van dinsdag 13 oktober. Waarna een heerlijk ontbijt wachtte in het college. Dit alles in een organisatie van de sportraad (foto links). Klik hier voor een fotoreportage van deze toffe sportactiviteit.

:: Veel volk op oudercontact eerstes

2 oktober 2015 - Op maandag 28 september stond het eerste oudercontact van het schooljaar op het programma. Doelgroep waren de ouders van de eerstejaars, die in groten getale op de uitnodiging afkwamen. Ze werden er door leerkrachten en directeur nog eens wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van de school, waarna het bij een hapje en een drankje tijd was voor een informele babbel met de leerkrachten.

:: Basketters nipt onderuit

2 oktober 2015 - De basketbaljongens van de derde graad reisden op woensdag 30 september naar Oostende voor het SVS-tornooi. De eerste tegenstander, Atheneum Pegasus Oostende, was veel te sterk, zodat de beslissing over de tweede plaats en een ticket voor de kwartfinale moest vallen in de partij tegen Sint-Andreas Oostende. Dit werd een uiterste spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Bij de rust leidde het college met 34-32. In het begin van de tweede periode plaatste Oostende echter een 0-13, waarna onze jongens nog terugvochten maar uiteindelijk strandden op 55-57. Toch een heel verdienstelijke prestatie van onze jonge ploeg!

:: Nog veldloopfoto's

27 september 2015 - We kregen nog prachtige veldloopfoto's doorgestuurd, onder andere door Amandine Blanckaert uit 4 Wet. A, waarvoor hartelijk dank. Klik hier voor deze derde fotoreeks. 

:: Bravo aan onze 195 veldlopers!

23 september 2015 - Gisteren was het even bang uitkijken naar de aanhoudende regen, maar vanmiddag konden we toch massaal de fiets op richting Oostduinkerke voor de jaarlijkse scholenveldloop. Maar liefst 195 collegianen - een nieuw record - liepen er de ziel uit hun lijf. Voor de vierdes, vijfdes en zesdes is dit een mooie voorbereiding op de triatlon van 13 oktober, maar ook de eerstes, tweedes en derdes tekenden massaal present, zodat de nieuwe college-T-shirts vanmiddag het sportpark van Oostduinkerke domineerden. Een heel dikke proficiat aan al deze sportievelingen, van wie er nog eens 17 met een medaille naar huis kwamen! Klik hier voor een eerste fotoreportage en hier voor een tweede.

:: Volle bak in leescafé De Letterbek

23 september 2015 - Op donderdag 17 september opende het gloednieuwe leescafé De Letterbek zijn deuren, en het was er meteen volle bak. De Letterbek is een initiatief van de werkgroep taalbeleid, die zelf ook instond voor de heel geslaagde opfrissing van het lokaal. De leerlingen zijn er voorlopig elke donderdag welkom om een boek, de krant of tijdschrift te lezen. Aan de opkomst voor de eerste sessie te zien is het in elk geval een schot in de roos!

:: Zaterdag 26 september: carwash minionderneming Equipo

20 september 2015 - Het enthousiaste team van minionderneming Equipo, bemand door de 16 leerlingen van 6 Economie - Moderne Talen en 6 Economie - Wiskunde, organiseert op zaterdag 26 september als eerste activiteit een carwash op de speelplaats van het college. Uw wagen wordt er gewassen als nooit voorheen, en ondertussen kunt u in de bar terecht voor een drankje. Aarzel dus niet en kom op zaterdag 26 september naar het college voor een carwashbeurt! U kunt de avonturen van Equipo trouwens volgen op de eigen Facebookpagina.

:: Drukke tijden voor de sportraad!

16 september 2015 - De sportraad, met 16 leerlingen uit het derde, vierde, vijfde en zesde jaar, heeft in de eerste maand van het schooljaar alleszins geen tijd om stil te zitten. Voorzitter Andreas Decock en zijn team organiseerden al de inschrijvingen voor de stratenloop 'Laat mie moar lopen', ronselen ondertussen voor de scholenveldloop van 23 september in Oostduinkerke en het ontbijtzwemmen van vrijdag 2 oktober en staan daarnaast ook nog in voor de middagsport, via de opmaak van de kalender en het zelf scheidsrechteren. Werk genoeg dus voor deze sportievelingen, die ook een eigen pagina op de site hebben.

:: Voetbaljongens tweede graad in actie

16 september 2015 - De voetbaljongens van de tweede graad speelden vanmiddag in de eigen sporthal een zaalvoetbaltornooitje met twee ploegen van het college en één van Imm. De Panne. Het werd een heel sportief en spannend tornooi.

 

 

:: Collegianen massaal op de loop!

13 september 2015 - Maar liefst 75 collegeleerlingen en -leerkrachten namen op vrijdag 11 september deel aan de geslaagde eerste editie van Laat mie moar lopen. Schitterend dat het jonge volkje zo massaal op post was, en de nieuwe college-T-shirts sierden dan ook het straatbeeld. Enkele van onze deelnemers leverden bovendien prachtprestaties: Flore Baert uit het eerste jaar werd derde in de vijf kilometer, Eva Beyen uit het vierde jaar en leerkracht Pieter Cobbaert finishten als tweede in de tien kilometer. Flore, Eva en Jasper Dendooven uit het eerste jaar verdienden bovendien ook nog de titel van beste Veurnaar in hun categorie. Maar daarnaast verdienen ook alle andere lopers een dikke proficiat. We hadden ook twee fotografen op post. Klik hier voor reeks 1 en hier voor reeks 2.

:: Oud-leerling Arne Vandenbroucke doctor in de Ingenieurswetenschappen

13 september 2015 - Op donderdag 10 september werd oud-leerling Arne Vandenbroucke (We-Wi A 2003) aan de UGent 'gepromoveerd' tot doctor in de Ingenieurswetenschappen. Arne verdedigde er zijn proefschrift met als titel 'Afbraak van vluchtige organische stoffen door gecombineerd gebruik van niet-thermisch plasma en heterogene katalyse' met verve. Voor de leken onder ons: Arne en zijn team leveren belangrijk werk dat kan bijdragen tot de broodnodige reductie van luchtvervuiling. De wetenschappelijke appel is bij Arne trouwens niet ver van de boom gevallen want vader Eric was tot in 2013 toegewijde leerkracht wetenschappen in het college. Wij wensen Arne alleszins proficiat en nog een heel mooie loopbaan!

:: Leerlingenraad derde graad uit de startblokken

13 september 2015 - De 'grote' leerlingenraad laat er dit schooljaar geen gras over groeien en kwam al twee keer samen in het gezelschap van begeleidende leerkracht Pieter Bartholomeus. Marthe Vandaele uit 6 Ec-MT is voorzitter van een enthousiaste groep van 17 vijfde- en zesdejaars, die zich een schooljaar lang zullen inzetten om het leven op school mee kleur te geven. Naast de organisatie van heel wat activiteiten buigt de leerlingenraad zich ook over het welbevinden van de leerlingen op school en hun vragen en verzuchtingen. Nauwer kennismaken kan op de eigen pagina van de leerlingenraad.

:: Ook ouderraad van start

12 september 2015 - Donderdagavond kwam de ouderraad van het college voor het eerst dit schooljaar samen, dit onder leiding van de nieuwe voorzitter Erik De Weerdt. De bloeiende ouderraad van het college organiseert op zaterdag 3 oktober al zijn 20e quiz (vlug inschrijven is de boodschap!), maar daarnaast besteedt de raad ook heel veel aandacht aan inhoudelijke werking en natuurlijk ook aan de ondersteuning van allerlei initiatieven op school. Nieuwe medewerkers zijn nog steeds welkom. Ze nemen daarvoor best contact op met de voorzitter, wiens contactgegevens te vinden zijn op de pagina van de ouderraad.

:: Schoolsportjaar start met derbyzege

9 september 2015 - Het schoolsportjaar werd vanmiddag op gang getrapt met de traditionele derby voor de derde graad tegen Immaculata De Panne. Op het mooie kunstgrasveld in het Will Tura Sportpark werd het een aangename partij, waarin de thuisploeg met 7-5 aan het langste eindje trok. Het college liep vrij vlug tot 2-0 uit, maar liet De Panne dan telkens terug in de match komen, zodat het uiteindelijk spannend bleef tot in de slotfase.
Klik hier voor de sportkalender.

:: Collegesporters in het nieuw

8 september 2015 - Het wordt even wennen straks op de stratenloop 'Laat mie moar lopen' (met maar liefst 60 collegedeelnemers) en zeker ook op de scholenveldloop in Oostduinkerke (woensdag 23 september). De witte sporttruitjes zijn immers verleden tijd en vervangen door een fris turquoise T-shirt met achterop het nieuwe logo van het college. De jeugd is in elk geval al duchtig aan het trainen voor de al vernoemde activiteiten en de triatlon (dinsdag 13 oktober voor 4, 5 en 6).

:: Veilige eerstes met meters en peters naar zee

7 september 2015 - Op vrijdag 4 september stond het tweede grote luik in het onthaalprogramma van de eerstejaars op het menu. Na de startviering (zie lager) verkenden onze nieuwe leerlingen onder begeleiding van de plaatselijke politie de gevaarlijke fietskruispunten in Veurne. Daarna namen de meters en peters van het vijfde jaar hen dan op sleeptouw naar het strand voor een kennismakings- en spelnamiddag. De zon was de grote afwezige, maar dit kon de pret niet derven. Klik hier voor een fotoreportage van de verkeersactie en hier voor sfeerbeelden aan zee.

:: Oud-leerling Bram Desloovere benoemd tot 'Grote Caque' aan de KMS

7 september 2015 - Op de militaire plechtigheid van vrijdag 4 september 2015 heeft Generaal-majoor Henk Robberecht, commandant van de Koninklijke Militaire School, Onderluitenant-leerling Bram Desloovere (151 SSMW) aangeduid als Grote Caque voor het academiejaar 2015-2016. In deze hoedanigheid vertegenwoordigt hij het geheel van de leerlingen van de KMS en is hij voorzitter van de raad der promotiechefs. Het Embleem van de KMS werd hem toevertrouwd door de commandant van de School. (Tekst van de Facebookpagina van de KMS, foto's van Ludo Note).

:: Ouderraad zoekt quizzers (zaterdag 3 oktober!) en medewerkers

6 september 2015 - Op zaterdag 3 oktober is de quiz van de ouderraad aan de 20e editie toe. Een spetterende jubileumeditie die niemand mag missen! Vorm dan ook snel een groepje van vier personen en schrijf je in. Iedereen is er alvast hartelijk welkom. Daarnaast is de bedrijvige ouderraad van het college ook nog op zoek naar een aantal enthousiaste medewerkers om de dagelijkse werking te helpen dragen. Alle geïnteresseerde ouders van leerlingen zijn daartoe hartelijk welkom op de eerste vergadering van het nieuwe schooljaar, op donderdag 10 september om 20 uur in de spreekkamer van het college. Geïnteresseerde ouders kunnen ook al eens rondneuzen op de pagina van de ouderraad en/of contact opnemen met voorzitter Erik De Weerdt. 

:: De school een festival, of toch niet?

6 september 2015 - Op vrijdag 4 september wandelde de complete schoolbevolking richting kerk op de Nieuwstad voor de traditionele startviering. De pastorale wekgroep zocht en vond opnieuw een originele invalshoek, want in het kader van het jaarthema rond tenten en aansluitend bij de pas afgelopen vakantie stond de viering helemaal in het teken van de school als festival. Geslaagde beeldspraak alleszins, en wij hopen alvast dat iedereen zijn tentje stevig kan verankeren in de Karel Coggelaan.

:: Hier zijn de klasfoto's

 4 september 2015 - Traditioneel nemen we op 1 september ook al de klasfoto's. Onze fotografen hebben ondertussen hard hun best gedaan en dus kunnen we nu al de foto's van alle klassen aanbieden. Wie een foto in origineel formaat wil (alleen van de eigen klas) kan die krijgen via een Smartschoolbericht naar Luc Joye.

:: Gezondheid troef in het vernieuwde winkeltje

4 september 2015 - In het helemaal opgefriste collegewinkeltje nieuwe stijl worden vanaf nu alleen nog suikerarme en gezonde producten aangeboden. Dus geen cola en chocolade meer, maar wel fruit, water, tönissteiner en gezonde tussendoortjes. Het wordt even wennen maar wij rekenen erop dat iedereen meedoet en ook gaat voor gezond! Op donderdag 3 september werd het doorloopwinkeltje officieel geopend en er kwamen al heel wat klanten opdagen.

:: Sfeerbeelden van onthaaldag in derdes en vijfdes

4 september 2015 - Op dinsdag 1 september genoten niet alleen de eerstes een bijzonder welkom. Ook voor de derdes en de vijfdes, die allen in nieuwe klasgroepen terechtkwamen, was dit het geval. De derdes (foto links) kregen werkten aan groepsvorming met de mensen van Zindering Antwerpen, de vijfdes mochten al onmiddellijk aan de slag om met een gezamenlijk budget voor een lekker middagmaal te zorgen. Wie geen honger wilde lijden, moest dus wel samenwerken en kon zo al vlug de nieuwe klasgenoten al een beetje leren kennen. Klik hier voor een enkele sfeerbeelden van deze onthaalmomenten.

:: Welkom aan onze 500 leerlingen

1 september 2015 - Met exact 500 waren ze vandaag op post. De eerstes, andere nieuwelingen en vijfdes al om 9 uur, de anderen een uurtje later voor wat al een heel gevarieerde dag werd. Na de kennismaking met de klastitularis en de klasfoto's ging het richting boekenpakketten. De eerstes, derdes en vijfdes volgden een eigen onthaalprogramma, en in de namiddag stonden al de eerste lessen op het menu. We zijn dus meteen gelanceerd!

:: Klaar voor de start!

30 augustus 2015 - De directeur, leerkrachten, opvoeders, secretariaatsmedewerkers en het onderhoudspersoneel zijn er helemaal klaar voor om op dinsdag 1 september het jonge volkje te verwelkomen. Het college ligt er kraaknet bij, de stapels boeken liggen klaar en enkele lokalen kregen een fris nieuw kleurtje. Alles is er dus voor een goeie start. Dinsdag verwachten we de eerstes, vijfdes en nieuwe leerlingen uit andere jaren om 9 uur, al de anderen om 10 uur. Het belooft alvast opnieuw een heel leerrijk, boeiend en afwisselend schooljaar te worden, zoals blijkt uit de kalender.

:: Wij doen mee met 'Laat mie moar lopen'

30 augustus 2015 - Op vrijdag 11 september vindt de eerste Veurnse stratenloop 'Laat mie moar lopen' plaats. Het zenuwcentrum van die stratenloop bevindt zich in ... het college. En daarom willen wij natuurlijk niet ontbreken op deze sportieve activiteit. Op maandag 7 en dinsdag 8 september kunnen de leerlingen op school collectief inschrijven tijdens de middagpauze. Ze krijgen daarvoor nog alle inlichtingen. Ook sportieve ouders zijn vanzelfsprekend hartelijk welkom om met ons mee te lopen, 5 of 10 kilometer. Ze vinden alle info en een inschrijvingsformulier op www.lmml.be.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2014-2015
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008