Welkom op de startpagina van College Veurne Online

Broederlijk Delen:
- woensdag 24/2: ontbijt
- vrijdag 4/3: sober maal
doe mee!

zaterdag 6 - zondag 14 februari: krokusvakantie
***
zaterdag 5 maart:
3e Collegebal

 

:: Stiftjesverkopers redden mensenlevens

9 februari 2016 - Wegens Crea een weekje later dan elders in het land bemanden onze enthousiaste leerlingen afgelopen weekend de warenhuizen in Veurne en omstreken voor de stiftenverkoop ten voordele van Damiaanactie. Ze trotseerden er het hondenweer voor en redden talrijke mensenlevens! Bravo.

:: Op weg naar het hoger onderwijs

4 februari 2016 - De zesdes trokken vanochtend naar Kortrijk voor een bezoek aan de SID-in, de studie-informatiedagen waar alle Vlaamse hogescholen en universiteiten op post zijn en de nodige uitleg verschaffen bij de haast oneindige waaier aan studierichtingen. Het werd alleszins een heel leerrijk en interessant bezoek voor onze laatstejaars, die langzaam maar zeker een keuze aan het maken zijn.

:: Eerstes met meters en peters naar bowling

 

 

 

 

4 februari 2016 - Dolle pret gisteren in de bowling in Adinkerke, waar de enthousiaste eerstes het opnamen tegen hun meters en peters uit het vijfde jaar. De band tussen meters/peters en eerstejaars lijkt alleszins heel sterk! Klik hier voor een fotoreportage van deze sportieve namiddag.

:: Atleten in goede doen

4 februari 2016 - Op woensdag 27 januari (eerste graad) en woensdag 3 februari (tweede en derde graad) namen een twaalftal atleten deel aan de SVS-indoormeeting in de topsporthal in Gent. Onze meisjes en jongens leverenden daar met zijn allen prachtige prestaties. Vooral Rendel Vermeulen uit 1 KSA sprong in het oog, want op de 60 meter spurtte hij recht naar goud. Daarnaast was er nog eens zilver voor Rendel (200 meter) en Jasper Dendooven (kogelstoten) en brons voor Kevin Vandewoude (1500 meter), Bravo! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Co-lerenspel doet nadenken over studiemethode

2 februari 2016 - Tijdens het derde en vierde lesuur werd het normale lessenverloop vandaag in de volledige school even stilgelegd voor de allereerste editie van het co-lerenspel. De cel leerlingenbegeleiding bedacht dit spel om de leerlingen op een speelse en actieve manier aan het denken te zetten over hun eigen studieaanpak. Dit via vragen, stellingen, QR-codes en doe-opdrachten. Een hele boterham dus, waarna iedereen eerste individueel ging reflecteren en dan in groep en uiteindelijk ook per klas. Zo werden heel wat leerervaringen uitgewisseld door leerlingen met diverse leerstijlen en methodes. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Eerstes werkten rond Gedichtendag

2 februari 2016 - Gedichtendag stond dit jaar in het teken van 'Herinneringen'. Daarom brachten de leerlingen van 1KSa en 1KSb een voorwerp mee uit hun kinderjaren. Na het lezen van een gedicht van Anneke Brassinga met de toepasselijke titel 'Herinnering' kropen de leerlingen zelf in de pen. Ze schreven een kort gedicht waarin ze hun voorwerp voorstelden. Bovendien hadden de leerlingen een foto mee die een mooie herinnering uit hun leven vastlegde. Nu kregen ze de opdracht om in dichtvorm te beschrijven hoe ze in hun jonge leven toch al heel wat veranderd zijn. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Nog Crea-foto's

2 februari 2016 - We kregen nog twee prachtige fotoreeksen van Crea kraakt Graal binnen. Klik hier voor een reeks van de vrijdagavondvoorstelling en hier voor sfeerbeelden van de zaterdagavond.

:: Geniet van een massa Crea-foto's!

31 januari 2016 - Crea kraakt Graal groeide vrijdag en gisteren opnieuw tot een grandioos totaalspektakel uit. Regisseur Philippe Craye en de 16-koppige rode draad bedachten een zowel spannende als vaak hilarische zoektocht naar de graal. Dit kaderverhaal werd naar goeie gewoonte afgewisseld door een bonte en vlotte mix van sketch, muziek, zang, dans en zelfs acrobatie. Ook een leerkrachtenteam van hofnarren waagde de stap naar het podium. Wij hadden heel veel fotografen in de Zonnebloem en die leverden al een massa foto's en sfeerbeelden aan. Klik hier voor foto's van de woensdagrepetitie, hier voor de donderdagrepetitie, hier voor een eerste reeks vrijdagfoto's (generale repetitie met niet-deelnemende leerlingen als publiek, sfeerbeelden, beelden avondvoorstelling), hier voor een prachtige eerste reeks van de zaterdagvoorstelling en hier voor een tweede zaterdagreeks met sfeerbeelden en beelden van de voorstelling.

:: Laatste Crea van regisseur Philippe Craye

31 januari 2016 - Voor de immer enthousiaste regisseur Philippe Craye was Crea kraakt Graal zijn dertiende en meteen ook laatste Crea. Sinds 2004 verzamelde hij maar liefst 2141 deelnemers op de planken. Een waar huzarenstukje, waarvoor hij gisteren uitgebreid in de bloemetjes gezet werd door de leerlingen en zijn collega's!  

:: Stijlvol afscheid van Rosette!

31 januari 2016 - Mevrouw Rosette Mus, lid van het onderhoudspersoneel, ging vrijdag op pensioen en werd daarvoor tijdens haar laatste werkdag meer dan terecht  uitgebreid in de bloemetjes gezet door de leerlingen en leerkrachten. Enkele leerkrachten namen eenmalig de bediening van het middagmaal over (en kregen de spaghetti min of meer op tijd uitgeschept), terwijl Rosette en haar collega's mochten genieten van een glaasje cava. Daarna overhandigden vertegenwoordigers van de leerlingenraden enkele geschenken: een megagrote wenskaart (ondertekend door alle 504 collegeleerlingen), een boeket bloemen en een geschenkmand. Wij willen Rosette nog eens hartelijk danken voor de jarenlange inzet voor een kraaknette school en hopen dat ze met volle teugen van haar pensioen zal genieten. Klik hier voor een aantal sfeerbeelden.

:: Op naar 570 spullen voor vluchtelingen in jungle van Calais

25 januari 2016 - Als verlengstuk van de sfeervolle kerstbezinning rond vluchtelingen zamelen de werkgroep @aid en de pastorale wekgroep momenteel spullen in voor de vluchtelingen in de jungle van Calais. Streefdoel is 570 spullen (kledij, voedsel, tandpasta, douchegel,...), of één per leerling of leerkracht van het college. Vandaag werd de actie opgestart en ook morgen en overmorgen kunnen leerlingen en leerkrachten nog in het leerlingenlokaal terecht met hun gift.

:: Bangladeshfietsers getuigen over inleefreis

25 januari 2016 - Straks is het al een jaar geleden dat 10 leerlingen en 5 leerkrachten een deel van Bangladesh met de fiets doorkruisten ten voordele van Banglabari, een vzw die de plaatselijke mensen bijstaat met microkredieten om een huis te bouwen. Het werd een onvergetelijke reis, en waar het kan gaan de deelnemers nog een getuigenis afleggen. Zo trokken twee leerkrachten en drie leerlingen op zondag 24 januari naar een reisbeurs in Mechelen, waar ze op de stand van Joker/Karavaan - één van de sponsors van de reis - hun sterke verhaal deden.

:: Ook miniemen winnen tornooi kern Westkust

20 januari 2016 - Een week nadat ze zich plaatsten voor de provinciale halve finales hebben onze minivoetbaljongens van de eerste graad vanmiddag net als hun collega's van de tweede graad ook het tornooitje van de kern Westkust gewonnen. Al in de voorronde waren Kelvin, Baptist, Arno, Kenrick, Rendel, Yorben en Lowi  bijzonder goed bij schot. Ze wonnen van Annuntiata met 8-1, van College Nieuwpoort met 4-0 en van KTA De Panne met 6-1. Met overtuigende cijfers naar de finale dus. Daarin ging het aanvankelijk iets moeizamer, maar uiteindelijk wonnen onze jongens met 3-1 van Immaculata. Bravo!

:: Indrukwekkende getuigenis over alcoholverslaving

19 januari 2016 - De derdes gingen gisteren in De Zonnebloem luisteren naar een indrukwekkende getuigenis van ex-alcoholverslaafde Michael Niclaus, die ondertussen alcoholcoach geworden is en Vlaanderen rondtrekt met zijn pakkende verhaal. Michael kwam naar Veurne op uitnodiging van de preventieraad Veurne-Alveringem-Lo-Reninge en de werkgroep gezondheidsbeleid van de school. Hopelijk heeft onze jeugd de wijze woorden van de alcoholcoach goed in de oren geknoopt!

:: Jongens eerste graad naar provinciale halve finale!

14 januari 2016 - Ook de minivoetbaljongens van de eerste graad moesten gisteren aan de slag. In een heel moeilijke Brugse reeks verloren ze geen enkele wedstrijd (3-0 tegen Sint-Kruis, 0-0 tegen Sint-Jozef Brugge, 1-0 tegen sportschool VHSI Brugge en 3-3 tegen reekswinnaar Spes Nostra Zedelgem). Dit bracht onze jongens naar een mooie tweede plaats, die recht geeft op deelname aan de halve finale van het SVS-kampioenschap! Chapeau!

:: Equipo in de ban van gaming

17 januari 2016 - Op zaterdag 9 januari hield mininonderneming Equipo van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi een geslaagd gamingtornooi. De opkomst mocht misschien iets hoger, maar het tornooi was perfect georganiseerd en de Fifa 16-wedstrijden verliepen dan ook vlekkeloos. Op de foto de 5 directeurs van de minionderneming, die later dit schooljaar nog een heuse urban trail door Veurne plant!

 

:: Spelen met wiskunde

13 januari 2016 - De wiskundeliefhebbers konden vanmiddag opnieuw hun hartje ophalen tijdens de voorronde van de jaarlijkse wiskundeolympiade. De vragenmakers hadden weer voor tal van leuke en moeilijke vraagstukken en breinbrekers gezorgd, en nu is het in spanning afwachten wie binnenkort naar de Kulak mag voor de tweede ronde. Wij rekenen alvast om een mooi aantal!

:: Minivoetballers tweede graad winnen kerntornooi

13 januari 2016 - Vanmiddag stond het kerntornooi minivoetbal voor de tweede graad op het programma en hierin stond geen maat op onze collegejongens. In hun eerste wedstrijd haalden ze het tegen atheneum Veurne met een doelpunt in de slotseconde (1-0). Daarna kwamen ze helemaal op dreef met ruime zeges tegen Hotelschool Koksijde (5-1) en Immaculata De Panne (3-0), wat hen meteen een finaleplaats opleverde. In een overbodige laatste voorrondematch werd het 1-1 tegen college Nieuwpoort, waarna Arnaud, Maxim, Jaron, Sebbe, Flor en Robban de batterijen weer helemaal oplaadden voor de finale, die ze met droge 3-0-cijfers wonnen van KTA De Panne! Bravo voor deze prachtige prestatie!

:: Op weg naar Crea kraakt Graal

8 januari 2016 - Tijdens de middagpauzes en op woensdagnamiddag, en voor regisseur Philippe Craye en de leden van de rode draad zelfs ook op maandag- en donderdagavond, gonst het momenteel van de creatieve bedrijvigheid in het college. Zowat 125 enthousiaste leerlingen repeteren immers voor Crea kraakt Graal, het grote spektakel dat op vrijdag 29 en zaterdag 30 januari plaatsvindt in De Zonnebloem. Het wordt opnieuw een heel gevarieerde show waarin het kaderverhaal afgewisseld wordt door zang, dans, acrobatie, voordracht en nog veel meer.

:: Minivoetballers derde graad in actie

8 januari 2016 - Januari is traditioneel de minivoetbalmaand met de drie tornooien van de kern Westkust en de SVS-voorrondes voor zowel jongens als meisjes. De jongens van de derde graad mochten op woensdag 6 januari de spits afbijten in het kerntornooitje in de eigen zaal. Ze moesten de duimen leggen tegen KTA De Panne en Annuntiata, maar mogen toch op enkele heel verdienstelijke wedstrijden terugblikken. Klik hier voor de sportkalender van het tweede trimester.

:: Welkom aan onze nieuwe leerlingen

4 januari 2016 - Vandaag kregen we er voor het eerst een onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (=OKAN) bij. Het gaat voorlopig om 12 ontheemde jongeren uit Afghanistan tussen de 15 en 18 jaar. Allen verloren ze hun ouders, ofwel in hun land, ofwel onderweg naar hier. Naast hun moedertaal spreken enkelen zeer gebrekkig Engels. Sommigen kennen wellicht zelfs geen alfabet. Twee enthousiaste jonge leerkrachten geven hen vanaf vandaag 28 uur per week les om hen stilaan vertrouwd te maken met onze taal, het Nederlands. Ondertussen boden zich al verschillende leerlingen uit het zesde jaar vrijwillig aan om het peter- of meterschap van deze leerlingen op zich te nemen. Een nobel initiatief, waardoor de nieuwe jongens zich hopelijk zo snel mogelijk kunnen integreren in onze school. Vandaag was het alvast al tijd voor de eerste kennismaking.

:: Geniet van prachtige nieuwe archieffoto's

2 januari 2016 - Oud-leerling Erik Huyghe uit Dendermonde (rhetorica 1969) stuurde ons de prachtige klasfoto door van zijn jaar (foto rechts) en ook die van zijn vader Albert (foto links), die in 1936 afstudeerde. We kregen zelfs een foto uit 1931, toen Albert Huyghe in het tweede jaar zat. Meteen de alleroudste foto uit ons archief! Breng snel een bezoek aan het fotoboek oud-leerlingen voor deze en nog veel meer andere foto's!

:: Sfeervolle kerstbezinning bereidt voor op OKAN-klas

19 december 2015 - De pastorale wekgroep organiseerde gisteren een schitterende kerstbezinning rond het vluchtelingenthema. Er waren beelden, teksten en vooral treffende interviews met mensen die zich voor de vluchtelingen inzetten (OCMW-voorzitter Karolien Avonture van Alveringem en een Franse mevrouw van een vrijwilligersorganisatie in de 'jungle' van Calais). Ook een 26-jarige Afghaanse vluchteling kwam getuigen en maakte grote indruk op onze leerlingen. Directeur Paul de Cock stelde ondertussen ook de OKAN-klas voor die vanaf maandag 4 januari in het college van start gaat. We verwelkomen dan 12 Afghaanse jongeren tussen 15 en 18 jaar uit het 'kamp' van Lombardsijde. Deze jongeren zullen 28 uur per week les volgen in de onthaalklas voor anderstalige nieuwkomers (kortweg OKAN). De school en de leerlingenraden zullen er alleszins alles aan doen opdat deze jongeren zich hier zo vlug mogelijk kunnen integreren. Daarnaast plant de werkgroep @aid in januari in samenwerking met Zebrapad (een Veurnse vrijwilligersorganisatie) een grote inzamelactie voor vluchtelingen in de jungle van Calais.
Klik hier voor een aantal sfeerbeelden van deze bezinning.

:: Zaterdag 9 januari 2016: Fifa-tornooi minionderneming Equipo

12 december 2015 - Terwijl onze pupillen nog over hun studieboeken gebogen zitten, willen wij alvast even reclame maken voor het Fifa-tornooi dat minionderneming Equipo van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi op zaterdag 9 januari organiseert. Een evenement dat geen enkele gamer mag missen! De wedstrijden starten om 10 uur en er wordt in de voorronde in poules gespeeld, zodat je niet na één verloren partij huiswaarts moet. Alle info is te vinden op de Facebookpagina van Equipo. Je kunt daar ook inschrijven. Doen!

:: Eerstes spreiden emoties tentoon

6 december 2015 - In de les Nederlands in het eerste jaar werd er tussen de herhalingslessen en extra oefenlessen ook een uurtje tijd gemaakt voor expressie. Lichaamstaal en stemexpressie stonden dit keer centraal. Hoe druk je angst, woede, vreugde, verwondering, koude-warmte, jeuk,... uit zonder woorden? Hoe kun je één en dezelfde zin steeds expressiever uitspreken? ... We hadden in deze les ook aandacht voor inleving en durf. Klik hier voor een emotievolle fotoreportage.

:: Chocotastic scoort voor Rode Neuzen Dag

3 december 2015 - De werkgroep @Aid pakte vorige week met een heus chocoladebuffet uit ten voordele van Rode Neuzen Dag. Rode Neuzen Dag wil het taboe rond psychische problemen bij jongeren doorbreken en via humor de problematiek bespreekbaar maken. Leerkrachten en leerlingen gingen massaal aan het bakken, waarna de enthousiaste jongeren lekker konden smullen.

:: Sint bezoekt eerstes

2 december 2015 - Dankzij zijn goeie connecties met de leerlingenraad kwam de Sint vandaag al in het college langs. Alle leerlingen en leerkrachten kregen een zakje lekkers, en de heilige man en zijn assistenten vonden zelfs tijd om eens in alle klassen van het eerste jaar binnen te lopen. Verbazend trouwens hoe goed hij onze leerlingen bleek te kennen en hoe modern hij is, want hij ging spontaan poseren voor selfies! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Nog foto's van lezende eerstes

2 december 2015 - De eerstejaars kunnen maar niet genoeg krijgen van jeugdboeken. Wij kunnen dan ook nieuwe foto's aanbieden van het boekenwerk tijdens de lessen en van het bibliotheekbezoek.

:: Sfeervolle pizza-avond voor 50e Italiëreis

22 november 2015 - De 65 zesdejaars die in de paasvakantie naar Italië reisden slaagden er vrijdagavond in om meer dan 650 mensen naar de sporthal te lokken voor de elfde editie van de pizza-avond. Het was opnieuw smullen geblazen van de heerlijke pizza's van Carillon en vooral verbroederen. Talrijke gezinnen waren op post, en zoals steeds ook heel veel oud-leerlingen, die graag nog eens langskomen in hun oude college en er vele bekenden kunnen ontmoeten.

:: Bronzen plak voor Eva Beyen in Vlaams kampioenschap veldlopen

22 november 2015 - Op woensdag 18 november trokken vijf sportievelingen naar het Vlaams SVS-kampioenschap veldlopen in Sint-Niklaas. Eva Beyen uit het vierde jaar holde er naar een bronzen medaille, Jasper Dendooven (eerste jaar) en Tine Vandenbussche (derde jaar) vielen met een vierde plaats net naast het podium. Ook Rendel Vermeulen (eerste jaar, dertiende) en Kevin Vandewoude (vijfde jaar, zesde) pakten een mooie ereplaats. Bravo! Klik hier voor een fotoreportage van deze mooie sportnamiddag.

:: Badmintonners kloppen raak

22 november 2015 - Op donderdag 18 november namen slechts 3 collegeleerlingen deel aan het badmintontornooi van de kern Westkust in De Panne, maar ze klopten wel alle drie raak. Zowel Lotte, Tom als Ferre kwamen immers met een medaille naar huis! Bravo!

 

:: Eerstes creatief met boeken

22 november 2015 - Na Milans Groote Oorlog kozen de eerstes dit keer zelf een jeugdboek uit de aangeboden boekenlijst. Daarbij hoorde een schrijfopdracht waarbij ze leerden hoe je op een gestructureerde manier een verhaal kunt samenvatten. Daarnaast mochten ze zich ook creatief uitleven door een foto- en woordcollage te maken. Hieraan werd een spreekoefening gekoppeld: aan de hand van de collages stelden de jonge lezers in groepjes hun boek voor aan de medeleerlingen. Meteen kregen zij inspiratie voor de keuze van een jeugdboek voor volgend trimester en wij voor mooie foto's.

:: Foto's van bezinning vijfdes

22 november 2015 - De vijfdes namen op donderdag 12 en vrijdag 13 november hun intrek in De Karmel in Brugge voor een tweedaagse bezinning rond relaties en seksualiteit. De begeleiders van Jong en van Zin namen elk een klas op sleeptouw en kweten zich heel voortreffelijk van hun taak. Naast de 'ernstige' sessies was er ook tijd voor een stukje ontspanning en groepsvorming. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Nog foto's van Durbuy en Duits

22 november 2015 - Eerder berichtten we al over de Duitse werksessie Deutsch unterwegs voor leerlingen van 5 en 6 Moderne Talen en over de driedaagse voor vierdes in Durbuy. Ondertussen kregen we nog een aantal prachtige foto's binnen die we u niet willen onthouden. Klik hier voor de Duitse foto's. Van Durbuy hebben we zelfs nog drie nieuwe reeksen: reeks 2 / reeks 3 / reeks 4.

:: 1, 2 en 3 houden het gezond!

14 november 2015 - Waar 4, 5 en 6 al half oktober een sportief extraatje kregen met de driejaarlijkse triatlon was het op vrijdag 13 november de beurt aan de leerlingen van 1, 2 en 3. Zij kregen een gezonde dag voorgeschoteld, met een mooi en gevarieerd palet aan activiteiten. Zo kreeg iedereen een sport- en gezondheidsquiz, een aantal heel praktische EHBO-tips en een sportieve doesessie. Een knap initiatief alleszins van de werkgroep gezondheidsbeleid en voer voor mooie foto's.

:: Eerste Durbuyfoto's zijn er al

14 november 2015 - Eén van de hoogtepunten van vele collegecarrières is ongetwijfeld de driedaagse van het vierde jaar in Durbuy. Ook dit jaar werd het in en rond La Petite Merveille van oud-leerling Bart Maerten opnieuw een schitterende belevenis voor het enthousiaste jonge volkje. Het mooie weer en de groepsvormende activiteiten in en langs rotsen, bomen en grotten zorgden opnieuw voor een zalige sfeer. Klik hier voor een eerste fotoreportage.

:: Sfeervolle bezinning zesdes

14 november 2015 - Op donderdag 12 en vrijdag 13 november ruilden de zesdes en hun titularissen het vertrouwde college in voor de J-Club in De Panne, waar ze zich twee dagen bezonnen over hun toekomst. In het studiekeuzeproces speelt ook zelfkennis een heel belangrijke rol, en de begeleiders speelden daar helemaal op in. De jongeren konden er hun eigen waarden en talenten en die van anderen nog eens exploreren en beoordelen. Er was ook tijd voor relaxatieoefeningen en enige ontspanning in de duinen.

:: Op naar het hoger onderwijs

14 november 2015 - Het studiekeuzeproces van de zesdes speelt al een tijdje in de jonge hoofden, maar op dinsdag 4 november werd het ook 'officieel' op gang geschoten met de komst van Johan De Langhe, studiegebieddirecteur aan de VIVES-hogeschool in Brugge en Kortrijk. Johan De Langhe legde de niet zo eenvoudige structuur van het hoger onderwijs en de wereld van leerkredieten, rugzakjes, diplomacontracten en nog veel meer haarfijn uit en besteedde ook aandacht aan studietips, die de jongeren ook in het middelbaar onderwijs kunnen helpen! In de loop van het schooljaar volgen nog talrijke andere initiatieven die de zesdes moeten inspireren in hun studiekeuzeproces.

:: Eerstes verkennen Veurnse stadsbib

14 november 2015 - Op maandag 9 november gingen al twee klassen uit het eerste jaar op verkenning in de mooie Veurnse stadsbibliotheek. Ze kregen er eerst een rondleiding met de nodige uitleg over de werking van de bibliotheek en konden daarna zelf aan de slag om een aantal opdrachten uit te voeren en werkblaadjes in te vullen. En vanzelfsprekend was er ook even tijd om in een boek of strip te duiken! Geniet van enkele kleurrijke foto's.

:: Onderweg met Duits

8 november 2015 - Op dinsdag 27 oktober kwam de uit Dresden afkomstige Anne Brandenburger van het Goethe-Institut Brussel met twee lieftallige stagiaires naar onze school om de Duitse taal voor het voetlicht te plaatsen. De leerlingen moderne vreemde talen van het vijfde jaar verwerkten via een doorschuifsysteem een aantal speelse oefeningen in verband met de Duitse taal en cultuur. Vooral het woordenschatspelletje met de tikkende bom zorgde voor heel wat hilariteit. De al wat rijpere zesdejaars kozen resoluut voor een vraag-en-antwoordronde met de drie Duitse deernes. Geen enkel thema werd hierbij uit de weg gegaan, wat een interessante culturele uitwisseling opleverde. Of.. hoe de kloof met Duitsland helemaal niet zo diep leek.

:: Vrijdag 20 november: pizza's smullen voor 50 jaar Italia!

1 november 2015 - In de komende paasvakantie is de Italiëreis van het zesde jaar aan de 50e editie toe! De pizza-avond is nog veel jonger, maar ondertussen ook niet meer weg te denken uit het collegeleven. De enthousiaste pizzaraad verwacht jullie op vrijdag 20 november tussen 18.30 en 21.30 uur in de sporthal. Tickets (11,50 euro voor volwassenen en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar) voor pizza à volonté te koop bij de meereizende zesdes of via lucjoye@skynet.be. Op voorhand een ticket kopen of inschrijven is verplicht.
Wie niet kan komen, kan thuis genieten van reuzegrote pizza's voor 3 à 4 personen. Keuze uit ham/champignons, ham/ananas (Hawai) of vegetarisch, aan 12,50 euro, te bestellen via dezelfde kanalen. De Italiëreizigers rekenen in elk geval op talrijke pizzagenieters. Klik hier voor alle info.

:: Foto's van een geslaagd schoolfeest

1 november 2015 - De dag voor de herfstvakantie was ook dit jaar de dag van de leerling en dus schoolfeest. De pastorale wekgroep en een aantal enthousiaste leerlingen tekenden voor een heel sfeervolle bezinning onder de naam 'Circo Collegio', en daarna was het tijd voor een waaier aan workshops en groepsspelen per graad, onderbroken door lekkere frietjes, dit alles onder een stralende herfstzon. Het werd dan ook een prachtige dag, met dank aan de organiserende leerlingenraden. Een dag die bovendien voldoende voer bracht voor onze fotografen: reeks 1 (mix), reeks 2 (mix), reeks 3 (vooral eerste graad). 

:: Jeugdauteur Patrick Lagrou bezoekt eerstes

25 oktober 2015 - Op vrijdag 23 oktober woonden alle eerstejaars in de Veurnse stadsbib een lezing van jeugdauteur Patrick Lagrou bij. Als voorbereiding lazen alle leerlingen het boek 'Milans groote oorlog', waarrond ze dan in groepjes allerlei opdrachten uitvoerden, zoals archieffoto's combineren met actuele foto's, fragmenten uit het boek combineren met plaatsnamen, een kruiswoordraadsel maken met info uit het verhaal en nog veel meer. Ze kwamen dus alleszins heel belezen naar de lezing van Patrick Lagrou, die op boeiende wijze verhaalde hoe zijn boek tot stand gekomen is. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Je viens te chanter...

25 oktober 2015 - Op donderdag 22 oktober ontvingen de zesdes Ludo Vandeau en zijn muzikanten voor een stemmige reis doorheen de wereld van het Franse chanson.  Het sfeervolle concertje in de Sint-Jansstudio startte dan ook toepasselijk met "Voyage, voyage" van zangeres Desireless uit 1983, om via Bruel, Cabrel, Moustaki, Aznavour, Cookie Dingler, Ferré, en Béart te eindigen met "l'inévitable" Brassens.  Als uitsmijter zong Ludo Vandeau samen met de leerlingen hits van The Poppys ("Non, non rien a changé"), Fugain ("C'est une belle histoire") en Lenorman ("La Ballade des gens heureux").  En het smaakte naar meer...

:: Sfeervolle Dag van de jeugdbeweging

25 oktober 2015 - Vrijdag 23 oktober was 'Dag van de jeugdbeweging' en dan komen de talrijke leden na een gezellig ontbijt op de markt traditioneel in uniform naar school. Het werd opnieuw een heel kleurrijke bedoening, getuige de al even traditionele groepsfoto. Dit keer organiseerden de oudste leerlingen tijdens de middagpauze ook een aantal jeugdbewegingsspelletjes voor de jongere leerlingen. Ambiance troef in elk geval!

:: Na vijftig jaar terug naar college

25 oktober 2015 - Op vrijdag 23 oktober kwamen de oud-leerlingen van het uitgangsjaar 1965 voor een reünie naar het college. 50 jaar later keken ze met bewondering toe in welke mate de school veranderd is. De directeur vergastte hen op een aperitief, waarna het enthousiaste gezelschap verder verbroederde op restaurant.
Je vindt de foto in groter formaat in het fotoboek van de oud-leerlingen. Klik hier voor enkele andere foto's.

 

:: Schrijven voor Amnesty International

18 oktober 2015 - Op vrijdag 16 oktober nam de school naar goeie gewoonte deel aan de Schrijf-ze-Vrijdag van Amnesty International, dit keer in het teken van 'Mensenrechten? Onze rechten'. Tijdens de middagstudie richtten de leerlingen massaal het woord aan de ambassadeur van Hongarije, om hem en zijn land te vragen naar een behandeling van de vluchtelingen die in overeenstemming is met de mensenrechten. Elke schrijver kreeg ook een polsbandje en wie dit donderdag nog draagt, wacht misschien een leuke verrassing!

:: 3 fotoreportages van een schitterende triatlon

15 oktober 2015 - De driejaarlijkse triatlon voor 4, 5 en 6 werd op 13 oktober opnieuw een sportief hoogtepunt van formaat. De 4 LO-leerkrachten tekenden voor een puike organisatie, de zon (en ook een forse wind) waren van de partij, en de leerkrachten en geblesseerde leerlingen zorgden er op alle hoeken en kanten voor dat zowat 210 leerlingen volop konden sporten. Elk jaar kreeg de drie sporten in een andere volgorde voorgeschoteld en iedereen presteerde naar eigen vermogen en werd achteraf getrakteerd op een heerlijke pannenkoek. Onze fotografen waren natuurlijk ook van de partij en kwamen met drie mooie fotoreportages terug. Geniet en beleef de triatlon opnieuw: reeks 1 (sfeerbeelden, fietsen) / reeks 2 (zwemmen) / reeks 3 (sfeerbeelden, lopen, fietsen).

:: 5 provinciale medailles voor veldlopers

15 oktober 2015 - Op het provinciaal kampioenschap veldlopen in Roeselare deden onze atleten het op woensdag 14 oktober schitterend. Ze kaapten maar liefst vijf medailles weg. Jasper Dendooven (jongens 1, aangesloten), Tine Vandenbussche (meisjes 3, aangesloten), Phara Degraeve (meisjes 3, niet-aangesloten) en Kevin Vandewoude (jongens 5, aangesloten) pakten brons. Eva Beyen (meisjes 4, aangesloten) liep zelfs met zilver weg! Daarnaast waren er ook nog mooie ereplaatsen voor Rendel Vermeulen (jongens 1), Hanne Deruyter (meisjes 1) en Flore Baert (meisjes 1). Bravo voor al deze sportievelingen! 

:: Tegenstand te sterk voor volleybalmeisjes

14 oktober 2015 - De volleybalmeisjes van de derde graad moesten vanmiddag in Torhout opboksen tegen veel sterkere tegenstanders als Sint-Rembert Torhout en Klein Seminarie Roeselare. Met de triatlon van gisteren nog in armen en benen verweerden de collegemeiden zich toch fel, maar dat kon niet verhinderen dat ze beide wedstrijden verloren. Toch werd het een aangename sportieve ervaring!

:: Leerrijke excursie voor eerstes

14 oktober 2015 - Op donderdag  8 oktober trokken we met heel het eerste jaar naar het natuurdomein De Palingbeek in Zillebeke (Ieper). We voerden er een halve dag opdrachten uit in het kader van de lessen aardrijkskunde. Zo  deden we een grondboring,  construeerden we een hoogtelijn op het terrein,  beoordeelden we het landschap met behulp van een kijker,  voerden we een opdracht uit met het kompas,  tekenden we het landschap, bestudeerden we de stroomrichting, …  Met al die informatie konden we de orthofoto verder uitbouwen tot  topografische kaart.
De andere helft van de dag werd gevuld met opdrachten voor natuurwetenschappen. Hiervoor gingen we  het bos en open veld in op zoek naar biotische (levende) factoren zoals zwammen, bosdieren en kruiden.  Daarnaast werden ook de abiotische (niet-levende) factoren gemeten zoals temperatuur, vochtigheid en lichtsterkte om die achteraf met elkaar te vergelijken. Het werd een dag vol toepassingen op de leerstof, maar ook het groepsgebeuren stond centraal. Klik hier voor een fotoreportage.

:: 'Grote baas' Lieven Boeve spreekt leerkrachten toe

9 oktober 2015 - De leerlingen genoten vandaag een dagje vrijaf, terwijl de leerkrachten hun pedagogische studiedag hielden. Een studiedag samen met zusterscholen Annuntiata, VTI Veurne en College Nieuwpoort dit keer en met een bijzondere gast. In de voormiddag kwam niemand minder dan Lieven Boeve (foto links), directeur-generaal van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen en oud-leerling van het college, immers een boeiende dubbelpresentatie houden over de katholieke dialoogschool en de stand van zaken in de hervormingen van het secundair onderwijs. In de namiddag kwam Christophe Busch (foto rechts), directeur van de Dossinkazerne in Mechelen, spreken over 'de duivelse transitie', of over hoe het mogelijk is dat 'normale' mensen kunnen ontaarden in wezens die de grootste wreedheden begaan. Het werd in elk geval een heel leerrijke studiedag met twee heel geëngageerde sprekers! Klik hier voor enkele foto's van deze dag.

:: Excursie tweedes naar Brugge en Zeebrugge

9 oktober 2015 - Op donderdag 8 oktober stond de excursie voor het tweede jaar op het programma. Het werd een mooie West-Vlaamse trip, met een verkenning van Brugge en een havenrondrit in Zeebrugge. Dicht bij huis dus, maar heel interessant.

Klik hier voor een fotoreportage.

:: Eerste algemene vergadering van minionderneming Equipo

9 oktober 2015 - Op dinsdag 6 oktober waren de 16 leerlingen van 6 Economie - Moderne talen en 6 Economie - Wiskunde piekfijn uitgedost voor de eerste algemene vergadering van hun minionderneming Equipo. Zo konden ze de aandeelhouders in stijl verwelkomen. Algemeen directeur Elke Van de Wiele verklapte welke activiteiten dit schooljaar allemaal op het programma staan en daarna lichtte elke directeur de werking van zijn of haar departement toe. Het financieel plan ziet er alvast veelbelovend uit en wij willen de jonge ondernemers veel succes wensen bij de realisatie.

:: 20e quiz ouderraad was weer echte voltreffer!

5 oktober 2015 - Maar liefst 56 viertallen tekenden op zaterdag 3 oktober present op de 20e quiz van de ouderraad. Dit zoals steeds in alle mogelijke combinaties van ouders, sympathisanten, oud-leerlingen, leerlingen en leerkrachten, met vaak de gekste ploegnamen. De vragen en breinbrekers kwamen aan een strak tempo, en werden afgewisseld door een ronde met live muziek door leerling Adriaan Bruynooghe uit 6 Ec-MT, een frisdranksmaakproef en een zenuwslopende puzzelkleefactie (foto rechts). The underdogs (foto links) trokken uiteindelijk aan het langste eindje, maar elk team ging met een zak vol prijzen huiswaarts. Dank aan de organiserende ouderraad voor de prima avond en aan de vele sponsors! Klik hier voor een fotoreportage, met dank aan Lieven Dewaele en Perez Alleweireldt.

:: Al om 6.15 uur in het zwembad!

2 oktober 2015 - Na 'Laat mie moar lopen' (75 collegelopers) en de scholenveldloop (195 collegianen!) lieten onze sporters vanochtend al om 6.15 uur al voor een derde keer in enkele weken tijd massaal van zich horen. Op dit ontieglijk vroege uur verzamelden immers maar liefst 70 leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar in het Veurnse zwembad om er een uur lang baantjes te trekken als voorbereiding op de triatlon van dinsdag 13 oktober. Waarna een heerlijk ontbijt wachtte in het college. Dit alles in een organisatie van de sportraad (foto links). Klik hier voor een fotoreportage van deze toffe sportactiviteit.

:: Veel volk op oudercontact eerstes

2 oktober 2015 - Op maandag 28 september stond het eerste oudercontact van het schooljaar op het programma. Doelgroep waren de ouders van de eerstejaars, die in groten getale op de uitnodiging afkwamen. Ze werden er door leerkrachten en directeur nog eens wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen van de school, waarna het bij een hapje en een drankje tijd was voor een informele babbel met de leerkrachten.

:: Basketters nipt onderuit

2 oktober 2015 - De basketbaljongens van de derde graad reisden op woensdag 30 september naar Oostende voor het SVS-tornooi. De eerste tegenstander, Atheneum Pegasus Oostende, was veel te sterk, zodat de beslissing over de tweede plaats en een ticket voor de kwartfinale moest vallen in de partij tegen Sint-Andreas Oostende. Dit werd een uiterste spannende en gelijkopgaande wedstrijd. Bij de rust leidde het college met 34-32. In het begin van de tweede periode plaatste Oostende echter een 0-13, waarna onze jongens nog terugvochten maar uiteindelijk strandden op 55-57. Toch een heel verdienstelijke prestatie van onze jonge ploeg!

:: Nog veldloopfoto's

27 september 2015 - We kregen nog prachtige veldloopfoto's doorgestuurd, onder andere door Amandine Blanckaert uit 4 Wet. A, waarvoor hartelijk dank. Klik hier voor deze derde fotoreeks. 

:: Bravo aan onze 195 veldlopers!

23 september 2015 - Gisteren was het even bang uitkijken naar de aanhoudende regen, maar vanmiddag konden we toch massaal de fiets op richting Oostduinkerke voor de jaarlijkse scholenveldloop. Maar liefst 195 collegianen - een nieuw record - liepen er de ziel uit hun lijf. Voor de vierdes, vijfdes en zesdes is dit een mooie voorbereiding op de triatlon van 13 oktober, maar ook de eerstes, tweedes en derdes tekenden massaal present, zodat de nieuwe college-T-shirts vanmiddag het sportpark van Oostduinkerke domineerden. Een heel dikke proficiat aan al deze sportievelingen, van wie er nog eens 17 met een medaille naar huis kwamen! Klik hier voor een eerste fotoreportage en hier voor een tweede.

:: Volle bak in leescafé De Letterbek

23 september 2015 - Op donderdag 17 september opende het gloednieuwe leescafé De Letterbek zijn deuren, en het was er meteen volle bak. De Letterbek is een initiatief van de werkgroep taalbeleid, die zelf ook instond voor de heel geslaagde opfrissing van het lokaal. De leerlingen zijn er voorlopig elke donderdag welkom om een boek, de krant of tijdschrift te lezen. Aan de opkomst voor de eerste sessie te zien is het in elk geval een schot in de roos!

:: Zaterdag 26 september: carwash minionderneming Equipo

20 september 2015 - Het enthousiaste team van minionderneming Equipo, bemand door de 16 leerlingen van 6 Economie - Moderne Talen en 6 Economie - Wiskunde, organiseert op zaterdag 26 september als eerste activiteit een carwash op de speelplaats van het college. Uw wagen wordt er gewassen als nooit voorheen, en ondertussen kunt u in de bar terecht voor een drankje. Aarzel dus niet en kom op zaterdag 26 september naar het college voor een carwashbeurt! U kunt de avonturen van Equipo trouwens volgen op de eigen Facebookpagina.

:: Drukke tijden voor de sportraad!

16 september 2015 - De sportraad, met 16 leerlingen uit het derde, vierde, vijfde en zesde jaar, heeft in de eerste maand van het schooljaar alleszins geen tijd om stil te zitten. Voorzitter Andreas Decock en zijn team organiseerden al de inschrijvingen voor de stratenloop 'Laat mie moar lopen', ronselen ondertussen voor de scholenveldloop van 23 september in Oostduinkerke en het ontbijtzwemmen van vrijdag 2 oktober en staan daarnaast ook nog in voor de middagsport, via de opmaak van de kalender en het zelf scheidsrechteren. Werk genoeg dus voor deze sportievelingen, die ook een eigen pagina op de site hebben.

:: Voetbaljongens tweede graad in actie

16 september 2015 - De voetbaljongens van de tweede graad speelden vanmiddag in de eigen sporthal een zaalvoetbaltornooitje met twee ploegen van het college en één van Imm. De Panne. Het werd een heel sportief en spannend tornooi.

 

 

:: Collegianen massaal op de loop!

13 september 2015 - Maar liefst 75 collegeleerlingen en -leerkrachten namen op vrijdag 11 september deel aan de geslaagde eerste editie van Laat mie moar lopen. Schitterend dat het jonge volkje zo massaal op post was, en de nieuwe college-T-shirts sierden dan ook het straatbeeld. Enkele van onze deelnemers leverden bovendien prachtprestaties: Flore Baert uit het eerste jaar werd derde in de vijf kilometer, Eva Beyen uit het vierde jaar en leerkracht Pieter Cobbaert finishten als tweede in de tien kilometer. Flore, Eva en Jasper Dendooven uit het eerste jaar verdienden bovendien ook nog de titel van beste Veurnaar in hun categorie. Maar daarnaast verdienen ook alle andere lopers een dikke proficiat. We hadden ook twee fotografen op post. Klik hier voor reeks 1 en hier voor reeks 2.

:: Oud-leerling Arne Vandenbroucke doctor in de Ingenieurswetenschappen

13 september 2015 - Op donderdag 10 september werd oud-leerling Arne Vandenbroucke (We-Wi A 2003) aan de UGent 'gepromoveerd' tot doctor in de Ingenieurswetenschappen. Arne verdedigde er zijn proefschrift met als titel 'Afbraak van vluchtige organische stoffen door gecombineerd gebruik van niet-thermisch plasma en heterogene katalyse' met verve. Voor de leken onder ons: Arne en zijn team leveren belangrijk werk dat kan bijdragen tot de broodnodige reductie van luchtvervuiling. De wetenschappelijke appel is bij Arne trouwens niet ver van de boom gevallen want vader Eric was tot in 2013 toegewijde leerkracht wetenschappen in het college. Wij wensen Arne alleszins proficiat en nog een heel mooie loopbaan!

:: Leerlingenraad derde graad uit de startblokken

13 september 2015 - De 'grote' leerlingenraad laat er dit schooljaar geen gras over groeien en kwam al twee keer samen in het gezelschap van begeleidende leerkracht Pieter Bartholomeus. Marthe Vandaele uit 6 Ec-MT is voorzitter van een enthousiaste groep van 17 vijfde- en zesdejaars, die zich een schooljaar lang zullen inzetten om het leven op school mee kleur te geven. Naast de organisatie van heel wat activiteiten buigt de leerlingenraad zich ook over het welbevinden van de leerlingen op school en hun vragen en verzuchtingen. Nauwer kennismaken kan op de eigen pagina van de leerlingenraad.

:: Ook ouderraad van start

12 september 2015 - Donderdagavond kwam de ouderraad van het college voor het eerst dit schooljaar samen, dit onder leiding van de nieuwe voorzitter Erik De Weerdt. De bloeiende ouderraad van het college organiseert op zaterdag 3 oktober al zijn 20e quiz (vlug inschrijven is de boodschap!), maar daarnaast besteedt de raad ook heel veel aandacht aan inhoudelijke werking en natuurlijk ook aan de ondersteuning van allerlei initiatieven op school. Nieuwe medewerkers zijn nog steeds welkom. Ze nemen daarvoor best contact op met de voorzitter, wiens contactgegevens te vinden zijn op de pagina van de ouderraad.

:: Schoolsportjaar start met derbyzege

9 september 2015 - Het schoolsportjaar werd vanmiddag op gang getrapt met de traditionele derby voor de derde graad tegen Immaculata De Panne. Op het mooie kunstgrasveld in het Will Tura Sportpark werd het een aangename partij, waarin de thuisploeg met 7-5 aan het langste eindje trok. Het college liep vrij vlug tot 2-0 uit, maar liet De Panne dan telkens terug in de match komen, zodat het uiteindelijk spannend bleef tot in de slotfase.
Klik hier voor de sportkalender.

:: Collegesporters in het nieuw

8 september 2015 - Het wordt even wennen straks op de stratenloop 'Laat mie moar lopen' (met maar liefst 60 collegedeelnemers) en zeker ook op de scholenveldloop in Oostduinkerke (woensdag 23 september). De witte sporttruitjes zijn immers verleden tijd en vervangen door een fris turquoise T-shirt met achterop het nieuwe logo van het college. De jeugd is in elk geval al duchtig aan het trainen voor de al vernoemde activiteiten en de triatlon (dinsdag 13 oktober voor 4, 5 en 6).

:: Veilige eerstes met meters en peters naar zee

7 september 2015 - Op vrijdag 4 september stond het tweede grote luik in het onthaalprogramma van de eerstejaars op het menu. Na de startviering (zie lager) verkenden onze nieuwe leerlingen onder begeleiding van de plaatselijke politie de gevaarlijke fietskruispunten in Veurne. Daarna namen de meters en peters van het vijfde jaar hen dan op sleeptouw naar het strand voor een kennismakings- en spelnamiddag. De zon was de grote afwezige, maar dit kon de pret niet derven. Klik hier voor een fotoreportage van de verkeersactie en hier voor sfeerbeelden aan zee.

:: Oud-leerling Bram Desloovere benoemd tot 'Grote Caque' aan de KMS

7 september 2015 - Op de militaire plechtigheid van vrijdag 4 september 2015 heeft Generaal-majoor Henk Robberecht, commandant van de Koninklijke Militaire School, Onderluitenant-leerling Bram Desloovere (151 SSMW) aangeduid als Grote Caque voor het academiejaar 2015-2016. In deze hoedanigheid vertegenwoordigt hij het geheel van de leerlingen van de KMS en is hij voorzitter van de raad der promotiechefs. Het Embleem van de KMS werd hem toevertrouwd door de commandant van de School. (Tekst van de Facebookpagina van de KMS, foto's van Ludo Note).

:: Ouderraad zoekt quizzers (zaterdag 3 oktober!) en medewerkers

6 september 2015 - Op zaterdag 3 oktober is de quiz van de ouderraad aan de 20e editie toe. Een spetterende jubileumeditie die niemand mag missen! Vorm dan ook snel een groepje van vier personen en schrijf je in. Iedereen is er alvast hartelijk welkom. Daarnaast is de bedrijvige ouderraad van het college ook nog op zoek naar een aantal enthousiaste medewerkers om de dagelijkse werking te helpen dragen. Alle geïnteresseerde ouders van leerlingen zijn daartoe hartelijk welkom op de eerste vergadering van het nieuwe schooljaar, op donderdag 10 september om 20 uur in de spreekkamer van het college. Geïnteresseerde ouders kunnen ook al eens rondneuzen op de pagina van de ouderraad en/of contact opnemen met voorzitter Erik De Weerdt. 

:: De school een festival, of toch niet?

6 september 2015 - Op vrijdag 4 september wandelde de complete schoolbevolking richting kerk op de Nieuwstad voor de traditionele startviering. De pastorale wekgroep zocht en vond opnieuw een originele invalshoek, want in het kader van het jaarthema rond tenten en aansluitend bij de pas afgelopen vakantie stond de viering helemaal in het teken van de school als festival. Geslaagde beeldspraak alleszins, en wij hopen alvast dat iedereen zijn tentje stevig kan verankeren in de Karel Coggelaan.

:: Hier zijn de klasfoto's

 4 september 2015 - Traditioneel nemen we op 1 september ook al de klasfoto's. Onze fotografen hebben ondertussen hard hun best gedaan en dus kunnen we nu al de foto's van alle klassen aanbieden. Wie een foto in origineel formaat wil (alleen van de eigen klas) kan die krijgen via een Smartschoolbericht naar Luc Joye.

:: Gezondheid troef in het vernieuwde winkeltje

4 september 2015 - In het helemaal opgefriste collegewinkeltje nieuwe stijl worden vanaf nu alleen nog suikerarme en gezonde producten aangeboden. Dus geen cola en chocolade meer, maar wel fruit, water, tönissteiner en gezonde tussendoortjes. Het wordt even wennen maar wij rekenen erop dat iedereen meedoet en ook gaat voor gezond! Op donderdag 3 september werd het doorloopwinkeltje officieel geopend en er kwamen al heel wat klanten opdagen.

:: Sfeerbeelden van onthaaldag in derdes en vijfdes

4 september 2015 - Op dinsdag 1 september genoten niet alleen de eerstes een bijzonder welkom. Ook voor de derdes en de vijfdes, die allen in nieuwe klasgroepen terechtkwamen, was dit het geval. De derdes (foto links) kregen werkten aan groepsvorming met de mensen van Zindering Antwerpen, de vijfdes mochten al onmiddellijk aan de slag om met een gezamenlijk budget voor een lekker middagmaal te zorgen. Wie geen honger wilde lijden, moest dus wel samenwerken en kon zo al vlug de nieuwe klasgenoten al een beetje leren kennen. Klik hier voor een enkele sfeerbeelden van deze onthaalmomenten.

:: Welkom aan onze 500 leerlingen

1 september 2015 - Met exact 500 waren ze vandaag op post. De eerstes, andere nieuwelingen en vijfdes al om 9 uur, de anderen een uurtje later voor wat al een heel gevarieerde dag werd. Na de kennismaking met de klastitularis en de klasfoto's ging het richting boekenpakketten. De eerstes, derdes en vijfdes volgden een eigen onthaalprogramma, en in de namiddag stonden al de eerste lessen op het menu. We zijn dus meteen gelanceerd!

:: Klaar voor de start!

30 augustus 2015 - De directeur, leerkrachten, opvoeders, secretariaatsmedewerkers en het onderhoudspersoneel zijn er helemaal klaar voor om op dinsdag 1 september het jonge volkje te verwelkomen. Het college ligt er kraaknet bij, de stapels boeken liggen klaar en enkele lokalen kregen een fris nieuw kleurtje. Alles is er dus voor een goeie start. Dinsdag verwachten we de eerstes, vijfdes en nieuwe leerlingen uit andere jaren om 9 uur, al de anderen om 10 uur. Het belooft alvast opnieuw een heel leerrijk, boeiend en afwisselend schooljaar te worden, zoals blijkt uit de kalender.

:: Wij doen mee met 'Laat mie moar lopen'

30 augustus 2015 - Op vrijdag 11 september vindt de eerste Veurnse stratenloop 'Laat mie moar lopen' plaats. Het zenuwcentrum van die stratenloop bevindt zich in ... het college. En daarom willen wij natuurlijk niet ontbreken op deze sportieve activiteit. Op maandag 7 en dinsdag 8 september kunnen de leerlingen op school collectief inschrijven tijdens de middagpauze. Ze krijgen daarvoor nog alle inlichtingen. Ook sportieve ouders zijn vanzelfsprekend hartelijk welkom om met ons mee te lopen, 5 of 10 kilometer. Ze vinden alle info en een inschrijvingsformulier op www.lmml.be.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2014-2015
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008