Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 • slidermeisjejongen
 • slider16crea
 • slider2meisjes
 • slider4jongens
 • slider6meisjes
 • slidermei201401
 • slidermei201402
 • slidermei201403
 • slidermei201404
 • slidermei201405
 • slidermei201406
 • slidermei201407
 • slidermei201408
 • slidermei201409
 • slidermei201410
 • slider14korps
Software Slideshow by WOWSlider.com v4.9

 

- do 18/9: introductie project WOI
- wo 24/9: scholenveldloop
- vr 26/9: pedagogische studiedag
- ma 29/9: oudercontact eerstes
- za 4/10: quiz ouderraad

Wij wensen iedereen een boeiend en leerrijk schooljaar!

:: Doe mee aan de quiz van de ouderraad

14 september 2014 - Op donderdag 11 september kwam de ouderraad voor het eerst dit schooljaar samen. Eén van de belangrijkste agendapunten voor nieuwe voorzitter Perez Alleweireldt en zijn enthousiaste team was de voorbereiding van de 19e quiz van zaterdag 4 oktober. Traditioneel is dit een gezellige en leerrijke ontmoetingsavond voor leerlingen, oud-leerlingen, ouders, leerkrachten en sympathisanten in alle mogelijke veel wetende of eerder vergetende combinaties. Klik hier voor alle info, vorm een ploegje van vier en doe mee!

:: Sport na School brengt voor elk wat wils

14 september 2014 - Op maandag 6 oktober gaat de eerste periode van een nieuwe jaargang van Sport na School (SNS) van start. Voor een spotprijs van 30 euro voor een semester of 45 euro voor een volledig schooljaar kun je naar hartenlust proeven van tientallen sporten.
SNS-coördinator Geert De Laere heeft in elk geval opnieuw een schitterend programma in elkaar gebokst. Via deze link vind je alle informatie over SNS. Je kunt er ook online inschrijven. Of anders het inschrijvingsformulier uit het SNS-boekje, te krijgen in de sportlessen, invullen en afgeven aan je sportleerkracht. Grijp de kans om van vele sporten te proeven!

:: Gelijkspel voor cadetten

10 september 2014 - De jongens van de tweede graad trapten vanmiddag het schoolsportjaar op gang tegen de buren van Immaculata De Panne. De collegianen liepen eerst tot 2-0 en later tot 3-2 uit, maar moesten uiteindelijk tevreden zijn met een billijke puntendeling (3-3), na een heel sportieve wedstrijd. In de strafschoppenepiloog verloor het college met 3-5.


:: Sportraad uit de startblokken

5 september 2014 - Vanmiddag begon niet alleen de middagsport, ook de sportraad kwam voor het eerst dit schooljaar samen. Maxim Butaye uit 6 We-Wi A werd verkozen tot voorzitter, Charlotte Luckx uit 6 La-We wordt ondervoorzitter. De sportraad wil de werking van de vorige schooljaren verderzetten en zich vooral concentreren op de organisatie van de middagsport, met een ruim aanbod van zaalvoetbal, badminton, volley, basket en misschien ook hockey en dansen. Maak hier kennis met de sportraad.


:: Klasfoto's online

4 september 2014 - Onze fotografen hebben van de week hun beste beentje voorgezet, zodat we nu al alle klasfoto's kunnen publiceren!

 


:: Eerstes op veilige wijze met peters en meters naar zee

4 september 2014 - Na de startviering op dinsdag 2 september kregen de eerstejaars eerst een korte verkeersles van de politieagenten van de zone Spoorkin, waarna de praktijk volgde op enkele drukke kruispunten in de buurt van de school. Zo kon iedereen 's namiddags veilig naar zee fietsen, waar de meters en peters uit het vijfde jaar voor een 'tovve' spelnamiddag zorgden en zo op plezante manier kennismaakten met hun 'petekinderen'. Klik hier voor een fotoreportage van deze mooie dag. De prachtige klasfoto's aan zee houden we nog even achter voor KiosK.

:: Sint-Jansgasthuis even zonder torentje

4 september 2014 - De restauratiewerken aan het Sint-Jansgasthuis schieten heel goed op. Vandaag kwamen de mensen van Monument Vandkerkerckhove uit Ingelmunster het gasthuis ontdoen van zijn elegante klokkentorentje, dat al sinds rond 1890 het gebouw siert en nu aan vervanging toe is. Binnen enkele maanden verwachten we een fonkelnieuw en sierlijk torentje als bekroning van het gerestaureerde gasthuis.

:: Oud-leerlingen van 1987 hielden reünie

4 september 2014 - Op zaterdag 30 augustus hielden de oud-leerlingen die in 1987 in het college afzwaaiden een uiterst gezellige reünie, die startte met een rondleiding in het college door oud-directeur Ignaas Pecceu. Daarna werd de reünie bij een hapje en een drankje verdergezet in de Fabies. Ook heel wat oud-leerkrachten tekenden present om bij te praten met hun oud-leerlingen. Op de fotopagina van de oud-leerlingen vindt u de foto in groot formaat.

:: Onderweg naar een 'tov' schooljaar

3 september 2014 - Nee, er staat geen typfout in de titel van dit artikeltje. Tijdens een stemmige startviering maakten alle collegianen gisteren immers kennis met het woordje 'tov', dat een beetje het motto van het nieuwe schooljaar wordt. 'Tov' komt uit het Hebreeuws en valt te vergelijken met ons Nederlandse 'tof', maar biedt nog iets meer, in de betekenis van goed, verrijkend, deugddoend. En daartoe is het heel belangrijk dat we onze gps regelmatig zelf een beetje bijsturen en niet altijd zomaar blindelings volgen. Als eindpunt van de viering en helemaal passend in het thema kregen alle leerlingen een heerlijke chocotoff aangeboden door de leerlingen en begeleidende leerkrachten van de leerlingenraad. Dit als eerste actie in een hele rij. U hoort er nog van!

:: Schooljaar prima gestart

1 september 2014 - Maar liefst 517 leerlingen wandelden vanochtend door de collegepoort, onder wie 117 eerstejaars, die netjes verdeeld werden in 6 klassen. Ook de 7 instromers in de andere jaren (foto linksonder) kregen een eigen onthaalprogramma, weliswaar iets bescheidener dan de eerstes, die gedurende de volledige dag op sleeptouw genomen werden door de klassenleraressen en met elk hoekje van de school kennismaakten. Ze ontvingen ook hun boekenpakket en gingen zelfs even bij de directeur langs (foto rechtsonder). Ook morgen staat voor de eerstes nog in het teken van het onthaal, via een verkenning van de gevaarlijke fietskruispunten en een namiddagje aan zee met de meters en peters uit het eerste jaar.

:: Kennismakingsdag voor derdes en vijfdes

1 september 2014 - Daar de derdes en de vijfdes als beginners in een nieuwe graad een volledig nieuwe klasgroep vormen kregen zij ook een apart onthaalprogramma. Voor de vijfdes in de vorm van een culinaire kennismaking, waarbij elke klas met een beperkt budget een middagmaal moest zien te toveren dat verorberd werd in het stadspark. De derdes kregen de begeleiders van Zinderin(g) uit Antwerpen op bezoek voor een leefdag. Daarin leerden ze elkaar op een plezante maar ook ernstige manier beter kennen. Klik hier voor enkele sfeerbeelden van deze onthaalactiviteiten.

:: Belgisch atletiekzilver voor Charlotte Luckx uit 6 La-We

1 september 2014 - Daags voor de start van het schooljaar pakte leerlinge Charlotte Luckx uit 6 La-We met een prachtige prestatie uit op de 2000 meter steeple in het Belgisch kampioenschap voor scholieren in Oordegem. Charlotte spurtte er gezwind over balkjes en waterbak naar zilver in een prachtige race. Een dikke proficiat aan deze sportieve meid!

 


:: Klaar voor de start

29 augustus 2014 - Deze kleurrijke groep leerkrachten, directie en secretariaatsmedewerkers is er helemaal klaar voor om op maandag 1 september opnieuw meer dan 500 leerlingen te mogen verwelkomen in het college. Na een deugddoende vakantie hebben ze al keihard gewerkt om het schooljaar grondig voor te bereiden. Maandag landen de eerstes en de nieuwelingen uit de andere jaren om 9 uur, de 'anciens' om 10 uur. Zowel eerstes, derdes als vijfdes hebben een eigen onthaalprogramma, terwijl de 'onfortuinlijke' leerlingen van 2, 4 en 6 na een kennismaking met hun klasleerkracht onmiddellijk de lessen induiken. Wij kijken alvast reikhalzend uit naar een boeiend nieuw schooljaar! U kunt alvast een kijkje nemen in de kalender.

:: Sint-Jansgasthuis wordt gerestaureerd

25 juni 2014 - Wie langs de Houtmarkt passeert, zal ongetwijfeld al de stellingen voor het Sint-Jansgasthuis gezien hebben. Stellingen die er ongetwijfeld een tijdje zullen blijven, want het beschermde gasthuis, dat op een heel rijke geschiedenis kan bogen, is aan een restauratie toe. De gevels, het dak, de ramen,... alles krijgt een grondige beurt. Tijdens de werken, die zowat 8 maanden zullen duren, kunnen de gebouwen voortdurend geheel of gedeeltelijk gebruikt worden, zodat de school weinig hinder zal ondervinden.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008