Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 • slidermeisjejongen
 • slider16crea
 • slider2meisjes
 • slider4jongens
 • slider6meisjes
 • slidermei201401
 • slidermei201402
 • slidermei201403
 • slidermei201404
 • slidermei201405
 • slidermei201406
 • slidermei201407
 • slidermei201408
 • slidermei201409
 • slidermei201410
 • slider14korps
Software Slideshow by WOWSlider.com v4.9

 

26/1 - 13/2: we worden graag GEZIEN

Vrijdag 30 en zaterdag 31 januari:
CREA zoekt première!

:: Aftellen naar Crea zoekt première

24 januari 2015 - 179 deelnemende leerlingen tellen momenteel af naar Crea zoekt première, het grote spektakel dat op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari plaatsvindt in De Zonnebloem. Elio, Filip, Mathilde en Bart liggen er nu wellicht al wakker van! De zaterdagvoorstelling is helemaal uitverkocht, voor de vrijdagvoorstelling zijn nog enkele tickets te verkrijgen! Klik hier voor alle ticketinfo.

:: Enthousiaste stiftjesverkopers voor Damiaanactie op post

24 januari 2015 - Je kunt dit weekend geen grootwarenhuis in de buurt van Veurne bezoeken of je wordt er geconfronteerd met enthousiaste collegeleerlingen en leerkrachten die stiftjes verkopen ten voordele van de Damiaanactie. Opnieuw een prachtig voorbeeld van de sociale inzet van onze leerlingen! Een fotoreportage volgt.

:: We worden graag GEZIEN

22 januari 2015 - In deze donkere maanden is het uiterst belangrijk dat de schoolfietsers voldoende zichtbaar zijn. Vandaar de actie 'We worden graag GEZIEN', die volgende week onder impuls van de werkgroep gezondheidsbeleid, de leerlingenraden en de sportraad van start gaat. Zorg er alleszins voor dat je gezien wordt, door goed werkende fietsverlichting en reflecterende accessoires (fluohesje, armband,...), en misschien staat er je wel een leuke verrassing te wachten! Eind vorig schooljaar maakte het toenmalige 4 Wetenschappen in de lessen PO al een mooi animatiefilmpje om deze actie in te luiden!

:: Ook minivoetbalmeisjes in actie

22 januari 2015 - Op woensdag 21 januari speelden de meisjes van de eerste (foto links) en die van de derde graad (foto rechts) de eerste ronde van de SVS-competitie. De jongste meisjes toonden uit het goeie hout gesneden te zijn, en konden zich nipt niet kwalificeren voor de halve finale na een nederlaag met de strafschoppen. De oudste meisjes moesten in een extreem sterke reeks het onderspit delven.

:: Creakern zoekt première

15 januari 2015 - De leden van de Creakern en regisseur Philippe Craye zijn niet alleen op zoek naar een première (= een vrouwelijke premier), maar ze kijken ook reikhalzend uit naar jullie komst. Want zonder enthousiast publiek geen geslaagde Crea! Klik hier voor alle info over Crea zoekt première en de ticketverkoop!

:: Prima prestaties van minivoetballers

15 januari 2015 - Op woensdag 14 januari kwamen twee minivoetbalteams in actie. De jongens van de tweede graad (foto rechts) traden als thuisploeg op in het regionaal tornooi van de kern Westkust. In een spannende reeks werden ze gedeeld eerste met MS Nieuwpoort, maar de finaleplaats ging naar de kustjongens omdat die het onderling duel wonnen. Het echt goeie nieuws kwam van de jongens van de eerste graad (foto links) die in de eerste ronde van het provinciale SVS-tornooi in Gistel reekswinnaar werden na knappe zeges tegen Sint-Martinus Koekelare en thuisploeg Sint-Godelievecollege Gistel. Onze jongste voetballers hebben zich daarmee meteen geplaatst voor de halve finale! Bravo!

:: Volle concentratie voor de wiskundeolympiade

15 januari 2015 - Op woensdag 14 januari namen ruim 200 leerlingen van de tweede en derde graad deel aan de voorronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Een jaarlijkse hoogdag voor de liefhebbers van het serieuze denk- en puzzelwerk. De concentratie was dan ook top, en nu maar hopen dat nogal wat leerlingen naar de tweede ronde kunnen gaan!

:: 6 Ec-MT/Ec-Wi wint zaalvoetbalcompetitie

15 januari 2015 - Op dinsdag 13 januari vond de finale van de klassencompetitie voor de derde graad plaats. 6 La-Wi/We-Wi A nam een blitzstart en liep tot 2-0 uit, maar viel daarna stil en moest uiteindelijk toekijken hoe de jongens van 6 Ec-MT/Ec-Wi met 6-2 het laken naar zich toe trokken. Ook in de eerste en tweede graad nadert de ontknoping, terwijl ondertussen ook de zaalvoetbalcompetitie voor de meisjes begonnen is. Met daarnaast ook nog basket, volleybal, badminton en een zaalvoetbalbeker van de sportraad blijft het middagsportaanbod alleszins mooi gevarieerd!

:: CREA steekt Elio en Filip een handje toe!

11 januari 2015 - Koning Filip zit in zak en as. Elio heeft ontslag genomen en trekt naar een boeddhistenklooster. Zeven kandidaten, enkelen uit een heel onverwachte hoek, melden zich om premier te worden. Siamees leidt de zoektocht in goede banen. Wordt het een premier of ‘première’?
Daarbovenop trapt Mathilde het af, want ze denkt dat Filip vreemdgaat. Filip begrijpt er niets van maar het lijkt erop dat hij ook het hart van een nieuwe koningin moet veroveren. Misschien een rol voor één van de kandidaat-premiers/premières? En wat heeft stille bewonderaarster Jeanne allemaal in petto nu Mathilde in Tibet vertoeft? Filip staat voor hete vuren.
We wisselen het koningsdrama af met zang, muziek, dans en acrobatie. 170 leerlingen leveren een royale inspanning om Filips pijn te verlichten en hem in zijn zoektocht te steunen! Dit alles tijdens 'Crea zoekt première' op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari, telkens om 20 uur in De Zonnebloem. Tickets kosten vier euro voor jongeren tot 18, zes euro voor volwassenen. De ticketverkoop vindt plaats op maandag 19 januari voor de gezinnen van de deelnemers en vanaf dinsdag 20 februari voor andere gegadigden. Oud-leerlingen die in de examens zitten, kunnen een ticketje opzij laten leggen via een mailtje naar secretariaat1@collegeveurne.be.

:: Jongens derde graad winnen interscholentornooi minivoetbal

7 januari 2015 - Op schoolsportvlak is het jaar alleszins goed ingezet. Dit dankzij de minivoetbaljongens van de derde graad, die vanmiddag het jaarlijkse interscholentornooi van de kern Westkust wonnen. Er speelden negen scholen mee. De collegianen wonnen in de voorronde van Annuntiata 1 en 2 en van MS Nieuwpoort en ze speelden gelijk tegen Immaculata. Dit was voldoende om door te stoten naar de finale tegen VTI Veurne. Onze jongens kwamen vrij vlug 0-2 achter, maar konden dit toch nog ombuigen in een mooie 5-3-zege. Bravo!

:: Minionderneming Félico organiseert 'Maniak'

6 januari 2015 - Stilzitten is er voor de jonge ondernemers van Félico, de 24 leerlingen van 6 Economie - Moderne talen en 6 Economie - wiskunde en hun begeleidende leerkracht Piet Fonteyne niet bij. Na de dropping in het eerste trimester komt de volgende activiteit er vrij vlug aan. Op vrijdag 13 februari krijgt Félico in de Zonnebloem stand-upcomedian Steven Mahieu over de vloer met zijn show Maniak. Steven Mahieu is één van de onmiskenbare aanstormende talenten in de Vlaamse comedy en het belooft dan ook een knotsgekke avond te worden. Wie een ticket wil bemachtingen, surft best als de bliksem naar www.felico.be.

:: Aan de start van een boeiend tweede trimester

6 januari 2015 - We zijn de kerstvakantie ondertussen al bijna vergeten en hebben ons vol enthousiasme in het tweede trimester gegooid. Een trimester dat naast de vele boeiende en leerrijke lessen ook weer heel wat interessante nevenactiviteiten in petto heeft: excursies, olympiades voor wiskunde en wetenschappen, het studiekeuzeproces voor tweedes, vierdes en zesdes, CREA, de 100 dagen, sportactiviteiten, de fietsinleefreis naar Bangladesh, het collegebal en nog veel meer. Klik hier voor de kalender, die regelmatig aangepast wordt.

:: Soep voor Bangladeshfietsers

20 december 2014 - Lezers van KiosK weten al dat tien vijfdejaars en 5 leerkrachten in de komende krokusvakantie een tiendaagse fietsinleefreis in Bangladesh ondernemen. Via de organisatie Wereldfoundation willen ze daarnaast met allerlei acties geld inzamelen om microhypotheken te verschaffen waarmee arme mensen in Bangladesh een huisje kunnen bouwen. Op vrijdag 19 december zette de werkgroep al een eerste kleine actie op het getouw door de verkoop van lekkere pompoensoep tijdens het oudercontact.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2014-2015
tweede trimester
derde trimester
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008