Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 • slidermeisjejongen
 • slider16crea
 • slider2meisjes
 • slider4jongens
 • slider6meisjes
 • slidermei201401
 • slidermei201402
 • slidermei201403
 • slidermei201404
 • slidermei201405
 • slidermei201406
 • slidermei201407
 • slidermei201408
 • slidermei201409
 • slidermei201410
 • slider14korps
Software Slideshow by WOWSlider.com v4.9

 

Onze troeven:

- een school met een sterk studiepeil
- een warme en hartelijke leefschool
- een school met zorg op ieders maat

Wij wensen iedereen een deugddoende vakantie!

School open tot en met 10 juli en vanaf 18 augustus (9 tot 12 en 14 tot 17 uur)

Contact: 058/31 14 74

:: Geniet met volle teugen van de vakantie

2 juli 2014 - Voor zover dit nog niet het geval was, bracht de sfeervolle slotviering van de pastorale wekgroep de collegebevolking op vrijdag 27 juni helemaal in vakantiestemming. Met een thema als 'Vurig verlangen naar vakantie' kon dit ook moeilijk anders. Ook wij willen alle collegianen een heerlijke en onbezorgde vakantie toewensen. Geniet maar met volle teugen van een festival, vakantiejob, reis, vrijwilligerswerk, sport, jeugdbeweging, stilte, een boek en nog zoveel meer!


:: Stijlvolle proclamatie voor zesdes

2 juli 2014 - Op donderdag 26 juni werd een nieuwe generatie zesdes uitgewuifd tijdens een stijlvolle proclamatie. De pas afgestudeerde jongeren mochten per klas hun diploma komen ophalen, voor de eerste per klas was er een stadsmedaille en daarnaast waren er ook nog vakprijzen en prijzen voor sociale, sportieve en schoolinzet en engagement. Iedereen was er echter een winnaar, want met hun verdiende diploma in de hand kunnen al deze jongeren straks het hoger onderwijs aanvatten. Speeches van de leerlingen, de voorzitter van de ouderraad en de directeur werden daarna afgewisseld met gesmaakte muzikale intermezzo's, waarna een hapje en een drankje natuurlijk niet mochten onbreken.
Wij willen alle afzwaaiers alvast een voorspoedige toekomst wensen en hopen om hen nog regelmatig eens tegen het lijf te lopen op één of andere collegeactiviteit! Klik hier voor een fotoreportage van de proclamatie.

:: Sint-Jansgasthuis wordt gerestaureerd

25 juni 2014 - Wie langs de Houtmarkt passeert, zal ongetwijfeld al de stellingen voor het Sint-Jansgasthuis gezien hebben. Stellingen die er ongetwijfeld een tijdje zullen blijven, want het beschermde gasthuis, dat op een heel rijke geschiedenis kan bogen, is aan een restauratie toe. De gevels, het dak, de ramen,... alles krijgt een grondige beurt. Tijdens de werken, die zowat 8 maanden zullen duren, kunnen de gebouwen voortdurend geheel of gedeeltelijk gebruikt worden, zodat de school weinig hinder zal ondervinden.

:: Leerkrachten winnen toch nog eens (nipt)

7 juni 2014 - Niet alleen de Rode Duivels maar ook de voetballende collegeleerkrachten kloppen momenteel overuren. Op donderdag 5 juni moesten ze de zaal in tegen 2 MWA/B, de winnaars van de klassencompetitie in de eerste graad. Na de pandoering die ze opliepen tegen de winnaars van de derde graad wilden de leerkrachten dit keer absoluut winnen, maar blijkbaar waren ze verlamd door de stress want binnen de kortste keren stonden ze 5-0 in het krijt. Was het een geslaagde ingreep van de trainer, een dipje van de leerlingen of een flinke portie geluk, we weten het niet, maar feit is dat de leerkrachten plots de kadans vonden en er nog 6-6 van konden maken. Penalty's dus, en daarin trokken de oudsten met een minieme 1-0 aan het langste eindje, met dank aan hun topschutter Bart Ver Elst en vooral aan hun (leerlingen)doelman Thomas, die de drie penalty's van 2 MWA/B allemaal stopte! Ook de twee andere leerkrachten, die liever anoniem willen blijven, misten dus hun strafschop, maar dit kon de pret in het leerkrachtenkamp niet bederven ;-)

:: Alle leerkrachtennieuws in De Kupe

2 juni 2014 - Ook in het moderne digitale tijdperk slaagt de 'eeuwenoude' Kupetraditie erin om overeind te blijven, wat op zich al een knappe prestatie is. De redactie van zesdejaars bracht het nummer van dit schooljaar vandaag aan de man en het was lachen geblazen met spitsvondige artikels en foto's die de leerkrachten eens van een andere kant proberen te bekijken.

:: 'Rode Duivels' winnen spannende bekerfinale

2 juni 2014 - Spanning troef vanmiddag in de finale van de zaalvoetbalbeker van de sportraad. De als Rode Duivels uitgedoste ploeg van Emiel leek na een 2-0-tussenstand op weg naar een vrij gemakkelijke zege, maar de ploeg van Nika herpakte zich goed, en kwam eerst 3-2 en later ook 4-3 voor. Uiteindelijk werd het in een heel faire en hoogstaande finale nog 4-4, zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Rood haalde het daarin met 3-2 van wit en pakte dus de beker!

:: Bijna 100 Levenslopers draaien 24 uur rondjes voor Stichting tegen Kanker

1 juni 2014 - Met net geen 100 deelnemers toonde het college gisteren en vandaag op de militaire basis in Koksijde tijdens Levensloop nog maar eens zijn sociale gelaat. Een team van leerlingen, leerkrachten, ouders en zelfs grootouders sloeg de handen in elkaar om 24 uur lang rondjes te lopen ten voordele van Stichting tegen Kanker. In de eigen tent werden de collegelopers ondertussen verwend met heerlijke pizza, fruitsap en tal van dessertjes. De sfeer was opperbest en de 24 uren vlogen dan ook voorbij. De enthousiaste collegelopers sprokkelden om en bij de 1500 euro voor het goede doel. Bravo alleszins aan alle deelnemers en helpers! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Vrijwilligers smullen heerlijke pannenkoeken

27 mei 2014 - De pastorale wekgroep verraste vandaag de tientallen leerlingen die zich dit schooljaar als vrijwilliger inzetten voor een goed doel (Damiaan, paella-avond, acties voor Haiyan, @AID, Esperanza,...) en daarmee al meer dan 10 000 euro inzamelden op heerlijke pannenkoeken met chocolademelk. Een mooi en gesmaakt gebaar alleszins. Het 'goede-doelseizoen' zit er trouwens nog niet op, want op zaterdag 31 mei en zondag 1 juni vertegenwoordigen meer dan 80 enthousiastelingen het college op Levensloop Koksijde-Oostduinkerken ten voordele van Stichting tegen Kanker! Het college is daarmee een van de grootste van de ruim 40 deelnemende teams!

:: Leerlingen verpulveren leerkrachten

27 mei 2014 - Om de traditie in ere te houden bonden de leerkrachten vanmiddag nog eens de zaalvoetbalschoenen aan om het op te nemen tegen 6 We-Wi B, de winnaars van de klassencompetitie. Het niet zo getalenteerde leerkrachtenteam was geen partij voor de jeugd, die dan ook met ongeveer 10-2 won (de 2 is zeker, de 10 niet). Proficiat aan 6 We-Wi B!


:: Eerstes verkennen eigen stad

24 mei 2014 - Op donderdag 22 mei zochten de eerstes het alvast niet te ver voor hun aardrijkskunde-excursie. Ze trokken immers te voet Veurne in om er aan de hand van een aantal opdrachten de stadsontwikkeling te bestuderen. Best boeiend alleszins, en verrassend wat het kleine Veurne allemaal in petto heeft! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Nog sportdagfoto's

 

 

 

 

24 mei 2014 - We hebben onze sportdagcollectie ondertussen met nog drie mooie fotoreeksen kunnen uitbreiden: tweedes / vijfdes / zesdes reeks 2.

:: Ijzeren jongens en meisjes in triatlon Diksmuide

21 mei 2014 - Vanmiddag nam het college voor het eerst deel aan de scholentriatlon van de sportdienst van Diksmuide. De ruim 20 collegianen kwamen er in een vlekkeloze organisatie terecht en de regen hield hen niet tegen om prachtige prestaties te leveren. Zo rijfden verschillende Veurnaren de titel van Iron Man of Iron Lady binnen. Klik hier voor een fotoreportage van deze mooie en intensieve sportnamiddag!

:: Foto's van een zonovergoten sportdag

20 mei 2014 - Waar de pastorale dag enkele weken geleden nog met regen en wind te kampen had, was het weer voor de sportdag van vandaag perfect. Het was dan ook met volle teugen genieten van allerlei gevarieerde sportactiviteiten! Hier alvast de eerste fotoreportages: derdes / vierdes / zesdes reeks 1. Later volgen er nog meer!

:: Jeugdauteur Aline Sax bezocht derdes

20 mei 2014 - Op maandag 19 mei woonden de derdes in de raadzaal van het stadhuis van Veurne een lezing van jeugdauteur Aline Sax bij. De enthousiaste jonge schrijfster van vooral historische jeugdromans vertelde hoe ze haar inspiratie vindt en zette de leerlingen ook zelf aan het werk. Via foto's en muziek moesten ze allemaal samen een verhaal bedenken, wat tot mooie en grappige resultaten leidde. Klik hier enkele foto's van deze boeiende lezing.

:: Geen medaille voor minivoetballers

14 mei 2014 - De jongens van de derde graad betwistten vanmiddag in Ardooie de finale van de SVS-minivoetbalcompetitie. In hun eerste wedstrijd tegen Don Boscocollege Kortrijk leken ze na goals van Andreas en Robbe op weg naar een nipte zege, maar de Kortrijkzanen konden de 2-1-achterstand in de slotfase nog ombuigen tot een 2-3-zege. Onmiddellijk daarna wachtte het sterke Guldensporencollege Kortrijk. Ook hier speelde Veurne uitstekend mee, maar uiteindelijk moest het zich met 3-0 gewonnen geven en eindigde het dus derde en laatste in deze finalepoule.
Het bereiken van die finale in een tornooi met 40 deelnemende ploegen was echter al een groot succes op zich. Bravo dus aan Arne, Andreas, Michiel, Emiel, Nick, Stijn en Robbe!

:: Impressies van een geslaagde pastorale dag!

9 mei 2014, update 11 mei 2014 - Op donderdag 8 mei vond de jaarlijkse pastorale dag plaats. De noeste werkers van de pastorale wekgroep knustelden voor elk jaar opnieuw een prachtig en 'rijk' programma in elkaar. De weergoden gaven niet thuis, maar dit kon het enthousiasme van leerlingen en begeleidende leerkrachten niet temperen. Hier alvast een aantal impressies en foto's per jaar.

:: Eerstes: kennismaken met vreemde culturen

Onze jongste leerlingen reisden met de bus naar Oostende, waar ze via 6 workshops en activiteiten ondergedompeld werden in vreemde culturen. Ze maakten een Afrikaanse voetbal, kregen Arabische les, bezochten een moskee, deden aan yoga en meditatie, beluisterden het verhaal van een Afghaanse vrouw, maakten kennis met de Koerdische cultuur (muziek, dans, voedsel) en met de Afrikaanse (Congolese) cultuur (kledij, dans...). Dit alles onderbroken door een speciale maar heerlijke Afghaanse maaltijd. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Tweedes: engagement

De tweedes zochten het dichterbij in lokaal en persoonlijk engagement. Sprekers kwamen getuigen over het Veurnse Sint-Vincentiusgenootschap en over Kloen, een West-Vlaamse organisatie van Cliniclowns. Na een groepsspel volgden in de namiddag nog een aantal activiteiten, zoals onder andere even meehelpen in de kleuterklassen van het Regenboogje. Klik hier voor een fotoreportage. Ook op de site van het Regenboogje zijn enkele foto's te vinden over het bezoek van onze leerlingen.

:: Derdes: verslaving

De derdes zijn op de leeftijd waarop ze stilaan in contact komen met het uitgaansleven. Op de pastorale dag werden ze via onder andere een film en een spreker bewust gemaakt van de gevaren van drug- en alcoholgebruik, en ook andere verslavingen kwamen aan bod. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Vierdes groep 1: oorlog en vrede in Poperinge

45 leerlingen van het vierde fietsten naar Poperinge, door de Vlaamse velden. Ze bezochten er Talbot House, waar ze de sfeer opsnoven. Talbout House was een ontmoetingshuis voor Britse soldaten die even vakantie hadden. Een Engelssprekende gids, een i-pad en a cup of tea brachten hen in Britse sferen. Daarna fietsten ze door de druilerige regen naar Lissenthoek waar ze een Brits militair kerkhof bezochten en de levensverhalen van de soldaten ontdekten. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Vijfdes: wereldwijde voedselverdeling

Hoe kunnen we in 2050 negen miljard monden voeden, met zorg voor biodiversiteit, natuurlijke hulpbronnen, klimaat en een waardig inkomen voor de boeren, hier en in het arme Zuiden? Dit was de centrale vraag tijdens de pastorale dag van het vijfde jaar. Studio Globo kwam met haar workshop ‘Aan tafel’ naar de klassen om samen met de leerlingen te zoeken naar andere productie- en consumptiemodellen. Daarna volgden een bezoek aan de Oxfam Wereldwinkel in Veurne en een voedselspel, ontwikkeld door Broederlijk Delen. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Zesdes: toekomst en terugblik

De zesdes ten slotte zweren al jaren bij een uitgekiende formule die toekomst en verleden met elkaar combineert. In de voormiddag maakten ze tijdens een door het ACV georganiseerde dag van de toekomst kennis met verschillende sectoren (bank, mutualiteit, CAW, vakbond, zelfstandigen, werken in een groot bedrijf, werken in de Westhoek, justitie, openbare diensten,...). Daarna ging het met de fiets richting Beauvoorde voor een begeesterende lezing van Ad Goos, die ons ertoe aanzet om de wereld en de medemensen met andere ogen te bekijken. Om ten slotte in de regen op 'bedevaart' naar de kerk van Izenberge te trekken voor een viering met teksten over 6 jaar college en muziek en een drankje in het Spaans Kwartier. Klik hier voor een eerste fotoreportage, hier voor een tweede.

:: Foto's van SVS-danshappening in Brugge

9 mei 2014 - Voor het eerst deed het college op woensdag 7 mei mee aan een SVS-danswedstrijd in Brugge. 13 scholen waren er vertegenwoordigd en die brachten stuk voor stuk moderne dansen van een heel hoog niveau. De zes meisjes van het vierde jaar brachten er ook een heel zwierige artistieke prestatie, wat ook een aantal mooie foto's opleverde.

:: Franse auteur Maxime Gillio bezoekt zesdes

9 mei 2014 - Nadat ze eerder al Gravelines en Dunkerque bezochten, haalden de leerlingen van 6 La-MT, MT-Wi en Ec-MT op dinsdag 6 mei een stukje Frankrijk binnen in de klas. De Noord-Franse auteur Maxime Gillio kwam er immers vertellen over zijn boeken, die zich meestal in de Franse en/of Vlaamse Westhoek afspelen en voor de leerlingen dan ook heel wat herkenbare elementen bevatten. Het werd een heel boeiende lezing, en wie weet misschien grijpen onze leerlingen na een verplichte lectuur nog eens vrijwillig naar een boek van Maxime Gillio!

:: Nog foto's van de openschooldagen

9 mei 2014 - Klik hier voor een knappe tweede fotoreeks van de openschooldagen op vrijdag 25 en zaterdag 26 april.


:: Basketters in actie

5 mei 2014 - In de sporthal van het college vond vanmiddag het baskettornooitje 3 on 3 van de SVS-kern Westkust plaats. Er waren helaas niet veel ploegen op post, maar zij die er wel waren speelden een aantal pittige partijen. De collegianen van de eerste graad gingen met de medaille lopen na een zege tegen VTI Veurne, die van de tweede en derde graad moesten hun meerdere erkennen in Annuntiata.

:: Jochim Maene (6 La-Wi) tweede in Vlaamse Sterrenkunde Olympiade

4 mei 2014 - Op zaterdag 3 mei kaapte Jochim Maene uit 6 La-Wi in het planetarium op de Heizel in Brussel de tweede plaats weg in de finale van de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade! Een schitterende prestatie van Jochim, die net als de vier andere finalisten een presentatie over de evolutie van de sterrenkunde moest geven. Jochim koos voor 'het massa-aspect van neutrino's' en wist daarmee de jury te overtuigen om hem naar de prachtige tweede plaats te loodsen. Een dikke proficiat alleszins aan Jochen. Op de foto links (bron: VVS 2014) zie je hem als twee van rechts tussen de andere laureaten, op de foto rechts zie je hem op de top van de Vesuvius.

:: Derdes ingewijd in middeleeuwse kledij

3 mei 2014 - Op woendag 30 april kwam re-enactor Joris Desutter kwam vandaag voor de derdes spreken over middeleeuwse kledij. Een fascinerende voordracht alleszins, waarin de spreker regelmatig van tenue wisselde, soms met de nodige assistentie. Wat een heel mooi zicht bood op de kledij van onze verre voorouders!

:: Op naar Levensloop

28 april 2014 - Eind mei neemt een collegeteam van leerlingen, leerkrachten en ouders in Koksijde deel aan Levensloop, een groot sportevenement ten voordele van Stichting tegen Kanker. Al wie het ziet zitten om tussen zaterdag 31 mei om 15 uur en zondag 1 juni om 15 uur een aantal rondjes van ongeveer 800 meter te lopen of wandelen op een afgesloten parkoers in de militaire basis in Koksijde is hartelijk welkom! Daar de leerlingen dan dicht bij de examens staan, rekenen we voor de nacht vooral op ouders en leerkrachten. Deelnemen kost 10 euro, die integraal naar Stichting tegen Kanker gaan. Hier vindt u alle inlichtingen en de mogelijkheid om in te schrijven bij het collegeteam!

:: Eerste foto's van geslaagde openschooldagen

28 april 2014 - De openschooldagen van vrijdag 25 en zaterdag 26 april groeiden uit tot een groot succes. De twaalfjarigen en hun ouders konden met alle facetten van de school kennismaken. Zowel de vakken als de nevenactiviteiten kwamen aan bod, en de uitleg werd meestal gegeven door leerlingen zelf. Klik hier voor een eerste fotoreportage. Later volgt nog een tweede reportage.

:: Auteurslezing Wim Geysen voor vijfdes

28 april 2014 - De vijfdes wandelden vanmiddag naar de bibliotheek om er een lezing van auteur Wim Geysen bij te wonen. Alle leerlingen hebben al een boek van Wim Geysen gelezen en konden nu van de immer enthousiaste auteur en toneelspeler zelf horen hoe zijn boeken tot stand komen, wat een heel boeiende lezing opleverde.

:: Na 60 jaar terug naar het college

28 april 2014 - Op vrijdag 25 april ontving directeur De Cock een groep oud-leerlingen die 60 jaar geleden in het college afstudeerden. Het was voor de mannen van afstudeerjaar 1954 een heel blij weerzien en een aangename kennismaking met het compleet veranderde college. Voor meer foto's: zie fotoboek oud-leerlingen.

:: Nieuwe meters en peters gediplomeerd

26 april 2014 - Op woensdag 23 april volgden 29 leerlingen van het vierde jaar een stoomcursus om volgend schooljaar als peter of meter van een nieuwe leerling in het eerste jaar op te treden. De jongeren kregen er een stukje psychologie om meer inzicht te krijgen in de denkbeelden van 12-jarigen en daarnaast ook een aantal praktische tips over hoe ze hun peter- of meterschap kunnen aanpakken. En achteraf volgde natuurlijk een diploma!

:: Zesdes op excursie voor aardrijkskunde

26 april 2014 - Op donderdag 24 (wetenschapsklassen) en vrijdag 25 mei (andere klassen) trokken de zesdes op landschapsexcursie voor aardrijkskunde. Een heel gevarieerde excursie alleszins, met onder andere bezoek aan de sluis in Nieuwpoort, een bodemonderzoek in de polders en op de Kemmelberg, voor de wetenschappers ook een tocht langs Cap Blanc Nez en voor de niet-wetenschappers een oefening in landmeten. Klik hier voor een fotoreportage van de excursie van de wetenschappers, hier voor de niet-wetenschappers.

:: Praktijkervaring Frans in Dunkerque en Gravelines

26 april 2014 - Op donderdag 24 april staken de leerlingen van 6 Ec-MT, 6 MT-Wi en 6 La-MT in het kader van het project Frans de grens over. In het mooie Dunkerque hielden ze een Franse gidsbeurt voor hun eigen klasgenoten, in Gravelines gingen ze met een audioguide op stap en moesten ze de antwoorden op een aantal vragen noteren. Een echt en deugddoend Frans taalbad dus! Klik hier voor een fotoreportage.

:: In actie voor de paella-avond van de MS-liga

26 april 2014 - Op donderdag 24 april fungeerden 13 leerlingen van het zesde jaar als ober tijdens de 25e paella-avond van de MS-liga Westhoek in de Witte Burg in Oostduinkerke. De jubileumeditie van deze paella-avond lokte een bomvolle zaal, en samen met collega's van enkele andere scholen uit de buurt bedienden onze leerlingen alle aanwezigen met de glimlach. Ze werden bovendien uiterst gastvrij ontvangen en konden lekker meesmullen van de heerlijke paella van de paardenvissers. Klik hier voor enkele foto's.

:: De acrobatische toer op

26 april 2014 - In de lessen lichamelijke opvoeding gingen de meisjes van het zesde jaar de acrobatische toer op. Ze bedachten zelf verschillende poses, de ene al gemakkelijker uit te voeren dan de andere. Maar altijd leuk voor enkele mooie sfeerbeelden.

:: Nog Parijsfoto's

26 april 2014 - Wie nog even wil terugblikken op de Parijsreis van de vijfdes kan dit via een tweede fotoreportage.

 


:: Minivoetballers van derde graad naar provinciale finale!

23 april 2014 - Prachtprestatie in Brugge vanmiddag van Nick, Emiel, Nika, Stijn, Robbe, Michiel en Andreas, onze minivoetbaljongens van de derde graad. In een halve finale met Sint-Andreas Oostende (4-0), sportschool VHSI Brugge (2-2, 1-0 met strafschoppen) en Sint-Franciscus-Xaverius Brugge (3-1) toonden ze zich duidelijk de sterkste, wat een finaleticket oplevert! Bravo! De finale vindt plaats op woensdag 14 mei. Duimen maar voor een nieuwe sportieve stunt!

:: Zondag 27 april: op smulfietstocht met Covélo!

17 april 2014 - Op zondag 27 april organiseert minionderneming Covélo van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi een grote smulfietstocht. Er zijn verschillende ritten uitgestippeld: 25 km, 40 km en 60 km. Op iedere tocht zijn verschillende tussenstops voorzien met een versnapering. Zo kunt u onder andere smullen van een aperitief, soep, een verfrissende fruitsalade, een chocomousse, … De fietshappening brengt u voorbij de mooiste plekjes van de Westkust. Start tussen 10 uur en 13 uur en aankomst in de school, waar u gezellig kunt napraten. Tickets zijn verkrijgbaar in voorverkoop. Dan betaalt u € 16 en €10 voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Als u de dag zelf besluit toch te komen, betaalt u €18 voor volwassenen en €12 voor uw lievelingen. U kunt deze tickets verkrijgen bij de leerlingen van de mini-onderneming of via een mailtje naar 6covelo@gmail.com.

:: Foto's van de zonovergoten Italiëreis

16 april 2014 - 66 leerlingen van het laatste jaar zullen de paasvakantie van 2014 niet zo vlug vergeten. Ze maakten immers van zondag 6 tot en met dinsdag 15 april de 48e Italiëreis van het college mee, samen met vijf begeleidende leerkrachten en 4 enthousiaste toeristen. Milaan, Pisa, Firenze, Siena, Rome, Pompei, de Vesuvius, Spoleto, Assisi, Ferrara en Venetië werden op één enkele bui na onder een stralende zon doorkruist. De groepssfeer was formidabel, wat ook blijkt uit de fotoreportages: reeks 1 / reeks 2.

:: Sfeerbeelden van een schitterende 34e Parijsreis

16 april 2014 - Van maandag 7 tot en met donderdag 10 april verkenden 70 enthousiaste leerlingen van het vijfde jaar en 7 begeleiders alle hoekjes van Parijs en Versailles. Museumbezoeken werden afgewisseld met een boottocht, een mooie stadswandeling of een vrij moment, zodat de vier culturele dagen in een opperbeste sfeer voorbijvlogen. Klik hier voor een fotoreportage van deze prachtige reis!

:: Oud-leerkracht Luc Vansteenkiste overleden

16 april 2014 - Op zondag 13 april overleed in Izegem oud-collegeleerkracht Luc Vansteenkiste op 80-jarige leeftijd. Luc werkte na zijn priesterwijding van 1959 tot 1964 in het college. Hij was er actief als 'surveillant van de buitenleerlingen' (= de niet-internen), waarna hij tot in 1988 aalmoezenier werd in het Sint-Jozefsziekenhuis in Izegem. Luc was een heel sociaal bewogen persoon, die zich vele jaren inzette voor onder andere KSA, KSJ en jongerenpastoraal. Innige deelneming alvast aan de familie. Met dank aan Géry Quaghebeur voor de foto, genomen tijdens een bijeenkomst van d'Oude Schorte in 2011.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2013-2014
derde trimester
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008