Welkom op de startpagina van College Veurne Online

Zaterdag 2 mei: voetbaltornooi minionderneming Félico

Donderdag 30 april 8.30 uur - vrijdag 1 mei 8.30 uur: 24 uur voor Banglabari

:: Foto's van de openschooldagen

26 april 2015 - De beide openschooldagen zijn achter de rug. Vrijdagavond was het 'volle bak', op zaterdag was het iets rustiger. Alle leerkrachten en tientallen leerlingen zetten hun beste beentje voor om de school in alle aspecten voor te stellen. Ook onze fotografen trokken vanzelfsprekend mee op rondleiding, wat twee mooie reportages opleverde: vrijdag / zaterdag.

:: Ouderraad toont zich gulle sponsor

26 april 2015 - De ouderraad toont zich eens te meer een uiterst gulle sponsor. Zo schenken de ouders de school een digitale piano voor de muziekklas, 5 Chromebooks, 5 tablets en een nieuwe tapijtbedekking voor de toneelklas. De school wil de ouderraad in elk geval heel hartelijk danken voor deze bijdrage, die alle leerlingen ten goede komt. Op de openschooldag kon ICT-coördinator Koen Degrande alvast glunderen bij de nieuwe Chromebooks en tablets.

:: Op post voor paella-avond van MS-liga

26 april 2015 - Het college zet zich niet alleen volop in voor grote sponsoracties zoals Damiaanactie, Banglabari of Levensloop Koksijde​. Ook kleinere lokale acties mogen steeds op enthousiasme van onze leerlingen rekenen. Zo tekenden leerkracht Wim Danneels en zeven leerlingen op donderdag 23 april naar goeie gewoonte paraat op de paella-avond ten voordele van de MS-liga in de Witte Burg in Oostduinkerke. Opnieuw een knap staaltje van engagement!

:: Nieuwe lading meters en peters klaargestoomd

22 april 2015 - De 12-jarigen die in september voor het eerst naar het college komen, zullen er niet alleen opgevangen worden door hun klassenleraressen. Zoals steeds zal ook een volledig team van meters en peters uit het vijfde jaar klaarstaan. 29 enthousiaste leerlingen van het huidige vierde jaar kregen daarvoor vanmiddag een beknopte opleiding door CLB-medewerkers Lynn Harteel en Valerie Vanneste. Kennismaken met de meter- en peterwerking kan ook op de openschooldagen van vrijdag 24 en zaterdag 25 april!

:: Auteur Wim Geysen pakt vijfdes in

21 april 2015 - Op maandag 20 april woonden alle vijfdes een lezing van auteur Wim Geysen bij in de stadsbibliotheek. Wim Geysen was in grote doen en bewees ten overvloede dat hij niet alleen een auteur van sociaalbewogen romans maar ook een rasacteur is, die al vele jaren rondtoert met het toneelstuk Flits (een multimediale monoloog over jongeren en weekendongevallen). Alle leerlingen, die eerder een boek van Wim Geysen lazen, waren alleszins onder de indruk van de boeiende kennismaking met de auteur.

:: Foto's van excursie aardrijkskunde zesdes

21 april 2015 - Voor ze de Italiaanse zon konden opzoeken, moesten de zesdes tijdens de landschapsexcursie aardrijkskunde op donderdag 2 of vrijdag 3 april nog eerst de Westhoekse lentekou trotseren. Wat overigens best de moeite loonde, want het werd een heel leerrijke uitstap, met een bodemonderzoek en zijsprongetjes naar de Kemmelberg en voor de wetenschapsklassen zelfs naar Cap Blanc Nez. Klik hier voor een fotoreportage, met dank aan fotografen Wim Danneels en Maxim Lafaut.

:: Nog foto's van Parijs en Italië

21 april 2015 - Enkele enthousiaste leerlingen bezorgden ons mooie fotoreportages die we u niet willen onthouden! Klik hier voor reeks 3 van Parijs (foto's van Florence Huys), hier voor reeks 3 van Italië (foto's van Joost Sockeel) en hier voor reeks 4 van Italië (foto's van Emiel Nieuwlaet). Wij willen deze fotografen alleszins heel hartelijk danken voor hun bijdrage!

:: Leerlingen figureerden in theaterwandeling

19 april 2015 - Historisch Veurne bracht gisteren een heel mooie theaterwandeling, die ook het college aandeed. Vier leerlingen figureerden er, ofwel als patiënt in de veldhospitaal of als Daniel Lucidarme, gesneuvelde oud-leerling wiens naam op de gedenkplaat aan het winkeltje prijkt. Dit te midden van een grote groep reenactors.

:: Ook Italiëbeelden zijn er al

15 april 2015 - De Italianen van het zesde jaar zijn nog maar een dagje terug van een prachtige reis, en toch kunnen we al twee mooie fotoreportages aanbieden. De 49e editie kende geen druppel regen en naar het einde toe steeds aangenamere temperaturen. Alle hoogtepunten van Milaan, Pisa, Firenze, Siena, Rome, Pompei, de Vesuvius, Monte Cassino, Spoleto, Assisi, Ferrara en Venetië passeerden de revue, en daarnaast was er zelfs nog tijd voor een ijsje, een cocktail of een heerlijke pizza tijdens een sfeervolle reis. Klik hier voor de eerste fotoreportage en hier voor de tweede.

:: Eerste Parijsfoto's online

15 april 2015 - De vierdaagse Parijstrip van de vijfdejaars groeide opnieuw tot een echte voltreffer uit. De bekendste musea in de lichtstad, de Eiffeltoren, de bateaux mouches, het (helaas stakende) kasteel van Versailles en nog veel meer kregen allemaal het bezoek van een enthousiaste bende, die er bovendien ook voor het eerst met de fiets op uittrok, wat een heus avontuur was. De sfeer zat prima, getuige een mooie eerste fotoreportage. En nu ook met een tweede reportage.

:: Doe met ons mee aan Levensloop!

4 april 2015 - Net als vorig jaar zijn we als warme en hartelijke leefschool ook van de partij op Levensloop Koksijde-Oostduinkerke. Na de paasvakantie kunnen leerlingen op school inschrijven om tussen zaterdag 30 mei om 15 uur en zondag 31 mei om 15 uur een uurtje te lopen of wandelen op de militaire basis in Koksijde ten voordele van Stichting tegen Kanker. Om de 24 uur rond te krijgen hopen we dat ook vele ouders en sympathisanten meedoen. Een plaatsje bij het collegeteam reserveren kan via deze link. Enkele leerlingen van de sportraad en teamkapitein Pieter Cobbaert flyerden gisteren alvast tijdens het oudercontact.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2014-2015
derde trimester
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008