Welkom op de startpagina van College Veurne Online

 • slidermeisjejongen
 • slider16crea
 • slider2meisjes
 • slider4jongens
 • slider6meisjes
 • slidermei201401
 • slidermei201402
 • slidermei201403
 • slidermei201404
 • slidermei201405
 • slidermei201406
 • slidermei201407
 • slidermei201408
 • slidermei201409
 • slidermei201410
 • slider14korps
Software Slideshow by WOWSlider.com v4.9

 

Vanaf 24 maart: paasexamens!

Veel succes!

- 5-14 april: 49e Italiëreis zesdes
- 6-9 april: 35 Parijsreis vijfdes

***
Openschooldagen:
vr 24/4 en zat 25/4

:: 1 AVB aan het feest in avatarwedstrijd

25 maart 2015 - De leerlingen van 1 KSB wonnen elk een cinematicket met de wedstrijd “Bouw je eigen Avatar” van de VIVES-hogeschool. Ze moesten een creatieve foto posten op de Facebookpagina “Bouw je eigen avatar” waarin ze een zelfgemaakt werkstukje en één van hun ouders verwerkten. Amber Geluck viel met haar foto van een ledkerstboom in de prijzen. De les technologische opvoeding wordt ook op andere manieren opgeleukt met de hulp van VIVES. Zo kan het College nu al twee jaar Lego Mindstorm-robots ontlenen en organiseren ze nog andere wedstrijden. Op 20 mei volgt er nog een tweede luik van de avatarwedstrijd, waarbij de leerlingen een film moeten maken. Wie weet vallen de leerlingen nogmaals in de prijzen!

:: Volle eetzaal voor sober maal

25 maart 2015 - Na het gesmaakte ontbijt van 18 maart organiseerde de leerlingenraad van de derde graad op maandag 23 maart ook een sober maal ten voordele van Broederlijk Delen. De ovenkoeken en lekkere soep gingen er vlotjes in. De vele helpende handen van de leerlingenraad tekenden voor een vlotte bediening en propere afwas. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

:: Minionderneming Félico organiseert voetbaltornooi

25 maart 2015 - Op zaterdag 2 mei organiseert mininonderneming Félico van 6 Ec-Wi en 6 Ec-MT een groot voetbaltornooi op het Will Turasportpark in Veurne. Een ideale gelegenheid om de voetbalschoenen eens aan te binden en een plezante dag te beleven! Klik hier voor een grotere versie van de affiche.


:: d'Oude Schorte bezoekt Oostende

25 maart 2015 - Op dinsdag 24 maart was het tijd voor de jaarlijkse uitstap van d'Oude Schorte, de vriendenkring van oud-leerkrachten van het college. De tocht ging dit keer richting Oostende, met een bezoek aan het klooster Zonnelied en een gezellig etentje. Met dank aan Marc Steen voor de foto.

:: Het verhaal achter (de restauratie van) het Sint-Jansgasthuis

25 maart 2015 - Het gerestaureerde Sint-Jansgasthuis blinkt ondertussen al enkele weken in al zijn glorie. Een gebouw met een indrukwekkende geschiedenis alleszins, waarin eredirecteur Ignaas Pecceu zich enthousiast verdiept heeft. Resultaat een mooie en boeiende tekst over het Sint-Jansgasthuis, met heel veel aandacht voor alle details van de voorbije restauratie. Nog veel meer over de geschiedenis van het college vindt u hier.

:: Kangoeroewedstrijd eerste graad

19 maart 2015 - Waar de tweede en derde graad hun Vlaamse Wiskunde Olympiade al een tijdje achter de rug hebben, was het vandaag voor de leerlingen van de eerste graad tijd om zich over uitdagende wiskundepuzzels en hersenbrekers te buigen. Dit ter gelegenheid van de Kangoeroewedstrijd, die wil aantonen dat wiskunde best leuk is. Nu afwachten of bepaalde leerlingen in deze Vlaamse wedstrijd in de prijzen vallen. Klik hier voor enkele foto's van de noeste denkers

:: Lekker ontbijt voor Broederlijk Delen

19 maart 2015 - Op woensdag 18 maart organiseerde de leerlingenraad van de derde graad een lekker Wereldwinkelontbijt ten voordele van Broederlijk Delen. De bananen, chocolade en speculaaskoekjes smaakten heerlijk bij het verse brood. Een heel mooie opkomst ook voor deze toffe en sociale activiteit! Klik hier voor enkele foto's.

:: Achter de schermen van Plopsaland

19 maart 2015 - De leerlingen van 4 Wetenschappen brachten op woensdag 18 maart een bezoek achter de schermen van Plopsaland. Parkmanager Wim Wauters leidde hen rond en vertelde over de werking van het park: de theaterzaal, de rol van Studio 100, de verwachtingen omtrent het nieuwe zwembad, het personeel, de verschillende parken in binnen- en buitenland. Ook het financieel-economische luik kwam aan bod en wist de leerlingen te boeien. In de winter krijgen alle attracties hun jaarlijkse onderhoudsbeurt, dus geen pretparkplezier, maar na afloop mochten ze zich toch nog even uitleven in het overdekte Mayaland. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

:: Op bezoek in Technologiecampus Gent

16 maart 2015 - Om hun leerlingen van het zesde jaar goed te adviseren voor de studiekeuze is het belangrijk dat ook de leerkrachten en de directeur op de hoogte blijven van de recentste ontwikkelingen in het hoger onderwijs. Dit beperkt zich niet alleen tot het volgen van het nieuws en het doornemen van stapels lectuur. Vandaag gingen de directeur en leerkracht Koen Degrande, klassenleerkracht van 6 La-Wi en 6 We-Wi A, op infobezoek in de nieuwe Technologiecampus van hogeschool KAHO Sint-Lieven te Gent, die deel uitmaakt van de associatie KU Leuven. Ze werden er alleszins uiterst gastvrij ontvangen en kregen er een heel mooie inkijk in de werking van de campus!

:: Buongiorno Italia!

15 maart 2015 - Op Pasen vertrekken de zesdes richting Milaan voor hun tiendaagse Italiëreis. Vorige donderdag vond de traditionele infoavond plaats, en vrijdag gaf mevrouw Birgit Janssens een introductieles Italiaans. Het was even sukkelen met de uitspraak, maar het zal ongetwijfeld toch lukken om 'un gelato con due gusti' te bestellen. Dank alvast aan mevrouw Janssens de heel boeiende les!

:: Bangladeshfietsers op toer

15 maart 2015 - Op uitnodiging van juffrouw Nele waren onze Bangladeshfietsers vorige vrijdag te gast in de lagere school van Annuntiata. Ze deden er hun boeiende verhaal aan alle leerlingen en leerkrachten, die op vrijdag 20 maart tijdens hun leesmarathon en koffiestop geld zullen inzamelen voor Banglabari. Een schitterend initiatief van de lagere school alleszins!

:: Prima prestaties van meisjesvoetballers

11 maart 2015 - De meisjes bonden vanmiddag de voetbalschoenen aan in een regionaal tornooitje zeven tegen zeven op De Schorre in Oostende. De meisjes van de eerste graad en het derde jaar verpulverden Sint-Godelievecollege Gistel met 5-0. ook de oudste meisjes speelden heel goed, maar ze kregen de bal niet voorbij een beresterke Oostendse doelvrouw en verloren met 0-2 van atheneum Pegasus Oostende.

:: Nog foto's van het Collegebal

10 maart 2015 - Zoals beloofd volgt hier nog een fotoreeks van het tweede Collegebal. Met dank aan fotograaf Lieven Dewaele voor de zowat 300 mooie beelden!


:: Sint-Jansgasthuis helemaal gerestaureerd

10 maart 2015 - Sinds eind vorige week is het Sint-Jansgasthuis van zijn imposante stellingen bevrijd en blinkt het weer helemaal in zijn vel. Dit na een uiterst geslaagde restauratie door de firma Monument Vandekerckhove uit Ingelmunster.


:: Eerste fotoreeks Collegebal online

8 maart 2015 - Wie tijdens de dikste truiendag ook maar enigszins kou geleden had, kon zich 's avonds alleszins helemaal opwarmen tijdens een uiterst geslaagde tweede editie van het Collegebal. Honderden enthousiaste jonge feestvierders zakten naar Furnevent af en werden er verwend door swingende muziek van (oud-)leerlingen. De ouderraad en leerlingenraad van de derde graad tekenden net zoals vorig jaar voor een perfecte organisatie en mogen dan ook tevreden terugblikken op deze tweede editie! Klik hier voor een eerste fotoreportage!

:: Olav populairste figuur op dikste truiendag

8 maart 2015 - Vrijdag 6 maart werd in het college uitgeroepen tot dikste truiendag. De verwarming op school ging flink wat graden lager, maar dankzij een nieuwe straffe stoot van de leerlingenraden en met een truitje meer voelde haast niemand de kou. Alle klassen definieerden in winter- of ijsbeeroutfit bij Olav voor een originele klasfoto in een sneeuwlandschap, de dikst ingeduffelden konden zich aan een donut te goed doen en 's middags was er zelfs een après-ski met Ski-dibul voor allen. Kansen te over dus om mooie foto's te nemen!

:: Op speurtocht in het kenniscentrum

8 maart 2015 - Negen vijdejaars duiken sinds begin januari regelmatig archieven in. Ze zoeken authentiek bronnenmateriaal over Pauline Van Hee. Deze Veurnse jongedame was begin 1915 actief in onze schoolgebouwen doordat ze aan fondsenwerving deed. Het opgehaalde geld gebruikte ze om materiaal aan te kopen voor de gasmaskerproductie in de grote studiezaal (D-vleugel) van onze school. Samen met andere dames in Veurne hadden ze met het grootste gedeelte van het geld in de Iepersesteenweg een noodschool opgetrokken. Daar voorzagen ze elke dag een maaltijd en verse soep. 
Het groepje van 9 leerlingen trok al naar het Stadsarchief in Veurne en ook naar het Kenniscentrum in Ieper. Alle gevonden informatie zal verwerkt worden tot een tijdelijke tentoonstelling. Vanaf oktober 2015 kun je dit in Vrij Vaderland bekijken. 

:: Wiskundecracks op stap

8 maart 2015 - Op woensdag 4 maart mochten tien leerlingen van de tweede en derde graad zich in de KULAK aanmelden voor de tweede en provinciale ronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Het werd tellen, redeneren, hersenen pijnigen en ook wel een beetje zuchten bij de vele moeilijke opgaven. Hopen nu maar dat enkele van onze cracks kunnen doorstoten naar de Vlaamse finale!


:: Keuzevak journalistiek/psychologie in actie

8 maart 2015 - De vijfdejaarsleerlingen van het keuzevak journalistiek/psychologie zitten niet stil. Op woensdag 4 maart trokken ze samen met 5 MT-Wi naar het Museum Dr Guislain in Gent. Ze bezochten er de permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de psychiatrie onder leiding van een gids. In de tijdedlijke tentoonstelling Donkere Kamers verkenden ze zelf kunstfoto's -en schilderijen over melancholie en depressie.
In de voorgaande lessenreeksen verdiepten ze zich in de reclametechnieken van hun favoriete product: chocolade, appels, chips, koekjes, frisdrank, water... Om te kijken of het échte product te onderscheiden is van het goedkopere namaakproduct werd elke leerling geblinddoekt onderworpen aan een proeftest. Hier een paar leuke foto's van dit experiment.

:: Eerstes verkennen natuurdomein De Palingbeek

8 maart 2015 - Op dinsdag 3 maart trokken alle eerstes naar het natuurdomein 'De Palingbeek' in Zillebeke (bij Ieper). Elke groep nam deel aan één workshop. Voor sommigen was dat wolbewerking (wol kleuren, een armbandje knutselen, vilten, ...), andere groepen staken de handen uit de mouwen op de zorgboerderij (dieren verzorgen, in de groentetuin werken, ...). Daarnaast was er een uitgebreide activiteit in verband met aardrijkskunde. Hierbij kwamen 6 onderwerpen aan bod: waardering van het landschap, studie van reliëf en hoogte, onderzoek van de bodem, werken met kompas en oriëntatie, observatie hoogte en stroomrichting en ten slotte werken met de topografische kaart en orthofoto. De leerlingen werden hiervoor in groepjes het veld ingestuurd om samen de opdrachten tot een goed einde te brengen. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Ook derdes toeren in Gent rond

8 maart 2015 - Gent is niet alleen een populaire studentenstad, het is ook een topbestemming voor excursies. Zo toerden op dinsdag 3 maart ook de derdes in de Arteveldestad rond. Ze maakten er via een aantal gidsbeurten kennis met de boeiende geschiedenis van deze mooie stad. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Vijfdes bezoeken Gent en Breendonk

8 maart 2015 - Op dinsdag 3 maart trokken de vijfdes op excursie naar Gent en Breendonk. In Gent stonden voor de les esthetica twee museumbezoeken (Museum voor Schone Kunsten en Stedelijk Museum voor Actuele Kunst) op het programma, in Breendonk kwam de nog vrij recente geschiedenis op pakkende wijze aan bod. Klik hier voor een fotoreportage van deze leerrijke dag.

:: Voordrachtkunstenaars aan het werk

4 maart 2015 - Op dinsdag 3 maart vond naar jaarlijkse traditie de voordrachtwedstrijd van het Davidsfonds plaats. Leerlinge Jade Timperman zorgde voor een vlotte, boeiende presentatie. In de categorie 1ste tot en met 3de middelbaar waren er maar 4 deelnemers, alle 4 van onze school. Al onze leerlingen mogen terecht fier zijn op hun prestatie. Julie De Frene bracht vol overtuiging het gedicht '13 hoog' van Nannie Kuiper. Zij won in haar leeftijdscategorie. Ansje Uyterhoeven werd verdiend tweede met het gedicht 'Het kameeltje'. Kato Vanden Kerchove en Lara Steen werden respectievelijk derde en vierde. Het was alleszins volop genieten van de prestaties van deze voordrachtkunstenaars!

:: Maniak Steven Mahieu bracht geslaagde comedy

4 maart 2015 - Op vrijdag 13 februari organiseerde minionderneming Félico van 6 Ec-Wi en 6 Ec-MT een geslaagde comedy-avond met Steven Mahieu. 'Maniak' Mahieu vloog er onmiddellijk stevig in en verwees vaak naar de school, de leerlingen en Veurne, zodat hij het publiek helemaal op zijn hand had, ook al spaarde hij niets of niemand. De avond was prima georganiseerd door de jonge ondernemers, die ons nog een late foto bezorgden.

:: Vrijdag 6 maart: tweede collegebal

1 maart 2015 - Op vrijdag 6 maart is het tijd om ons feestplunje aan te trekken. Om 21.30 uur zwaaien de deuren van Furnevent dan open voor de tweede editie van het Collegebal. Een niet te missen bal voor alle vierdes, vijfdes, zesdes, oud-leerlingen en sympathisanten. De plaatjes worden bovendien gedraaid door (oud-)leerlingen en de ouderraad en leerlingenraad van de derde graad staan net als vorig jaar garant voor een vlekkeloze organisatie! Allen daarheen dus! Klik hier voor alle info op de volledige affiche en hier voor de Facebookpagina van het Collegebal.

:: In memoriam Géry Quaghebeur

27 februari 2015 - Op woensdag 25 februari overleed oud-leerkracht Géry Quaghebeur op 75-jarige leeftijd na een korte maar hevige ziekte. Géry werd geboren in Poperinge en begon op 1 september 1960 in het college als leerkracht wiskunde, fysica en economie. Van 1963 tot 1980 verhuisde hij even naar het Sint-Pieterscollege in De Panne, toen een afdeling van het college, waarna hij terug naar het college zelf kwam, tot 30 juni 2000, toen hij met welverdiend pensioen ging. Géry was een uiterst toegewijde leerkracht en klastitularis, die steeds in de bres sprong voor zijn leerlingen.
Zowel op school als daarbuiten was Géry een heel bezige bij. Samen met enkele generatiegenoten in het college hield hij van een partijtje volleybal, en hij was vooral actief als fotograaf (aanvankelijk in het predigitale tijdperk). Géry beschikt dan ook over een ongelooflijk rijk collegearchief, en we konden bij een zoektocht naar een foto over deze of gene activiteit steeds op hem rekenen. Ook nu nog was hij de trouwe fotograaf van d'Oude Schorte, de vriendenkring van oud-leerkrachten van het college.
Géry wordt begraven op zaterdag 7 maart om 10.30 uur in de Sint-Walburgakerk in Veurne. De school wenst zijn echtgenote Cecile en de kinderen en familie innige deelneming en veel sterkte in deze moeilijke tijden. Op de pagina van d'Oude Schorte vindt u nog een mooi in memoriam, geschreven door eredirecteur Ignaas Pecceu.

:: Geniet van een schitterende fotoreportage van de Bangladeshreis!

26 februari 2015 - Onze Banglameisjes en -jongens zijn nu al een klein weekje terug van hun fietsinleefreis, en nog steeds zijn ze lyrisch over het avontuur dat ze in Dhaka en omstreken beleefden. En als we deze prachtige fotoreportage bekijken moeten we hen wel geloven. Commentaar overbodig, denken we. Neem de tijd, kijk en geniet van zowat 230 foto's, kriskras door elkaar. De kleuren, de kleren, de omgeving, de mensen, de sfeer,... je proeft er alles! Klik hier voor deze fotoreportage.

:: Jongsten en oudsten winnen zwemmarathon

26 februari 2015 - Gisteren organiseerde Annuntiata naar jaarlijkse gewoonte de zwemmarathon voor de SVS-kern Westkust. Al in de eerste reeks was het raak voor het college: de zwemmers van de eerste graad spurtten er immers na een spannende strijd naar het podium. De tweede en derde graad dan moesten de duimen leggen voor andere scholen, maar bij de leerkrachten was er opnieuw geen houden aan! Twee zeges op vier dus! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Valentijn bracht kleur!

26 februari 2015 - Valentijn viel dit keer wel op de eerste dag van de krokusvakantie, maar dit belette de leerlingenraden niet om in de week ervoor met een heel mooie actie uit te pakken: een exclusieve fotoshoot te midden van felrode hartjes. Wat prachtige beelden opleverde!

:: Creativiteit troef in les Nederlands

25 februari 2015 - Nederlands saai? Vergeet het maar. Zeker in het eerste jaar staat de ene creatieve opdracht na de andere op het programma. Zo maakten de leerlingen heel mooie kwartetten rond een gelezen boek, en in functie van de doelstelling 'instructies volgen' knutselden ze toffe origamifiguurtjes in elkaar. Redenen genoeg dus voor een fotoreportage.

:: Cadetten halen het niet

25 februari 2015 - De minivoetbalcadetten (tweede graad) reisden vanmiddag naar Oostende voor de eerste ronde van de SVS-competitie. Ze kwamen er in een heel sterke reeks uit en keken tegen drie nederlagen aan, ondanks het uitstekende verweer van de jonge en vrij onervaren ploeg.

 


:: Prachtige tweede fotoreeks van de 100 dagen

25 februari 2015 - Hoe kunnen we beter nog eens terugdenken aan de 100 dagen dan met een prachtige tweede fotoreeks? Klik hier en geniet mee.

 


:: Volg onze Bangladeshfietsers op de voet

16 februari 2015 - Vorige vrijdag vlogen 10 leerlingen van het vijfde jaar en vijf leerkrachten naar Dhaka (Bangladesh) om er een fietsinleefreis te maken waarin zij de projecten van Banglabari leren kennen. Banglabari is een vzw die arme gezinnen een microkrediet van 1000 euro schenkt waarmee ze een huisje kunnen bouwen. Onze ploeg heeft er zich toe geëngageerd om 15 000 euro in te zamelen voor Banglabari. De eerste dagen van de inleefreis zijn alvast prima verlopen. Vanuit Veurne maar ook vanuit Bangladesh proberen we dagelijks verslag uit te brengen op de Banglablog, de Facebookpagina van de school en die van de fietsinleefreis. Vandaag kunnen we daar alvast een aantal prachtige foto's aanbieden!

:: Meer dan 7000 euro voor Damiaanactie!

16 februari 2015 - Van coördinerend leerkracht Wim Danneels kregen we schitterend nieuws over de opbrengst van de stiftjesverkoop voor Damiaanactie. Onze leerlingen en leerkrachten verkochten voor maar liefst 7017 euro stiftjes en konden daarmee 175 mensenlevens redden! Een prachtige prestatie alleszins, en nog eens een voorbeeld van de sociale inzet van onze jongeren!

:: Eerste fotoreeks 100 dagen online

14 februari 2015 - Daags voor de krokusvakantie vieren de zesdes traditioneel hun 100 dagen en ook gisteren was dit niet anders. De verkleedpartij stond in het teken van Disney en horror, waarna een quiz, een gezellige maaltijd en als namiddagactiviteit bowling of paintball volgden. Het werd een bijzonder gezellige dag! Klik hier voor een eerste fotoreportage. Een tweede reeks volgt na de krokusvakantie.

:: Eerstes met meters en peters naar bowling

11 februari 2015 - Dolle pret vanmiddag in de bowling in Adinkerke, waar de enthousiaste eerstes het opnamen tegen hun meters en peters uit het vijfde jaar. Een treinvertraging zorgde er wel voor dat de jeugd een beetje sneller moest spelen, maar dit kon de pret niet bederven. De band tussen meters/peters en eerstejaars lijkt alleszins heel sterk! Klik hier voor een fotoreportage van deze sportieve namiddag.

:: Derdes werken met kranten in de klas

9 februari 2015 - In de voorbije weken brachten de derdes in de les Nederlands de actualiteit in de klas binnen via de jaarlijkse actie 'Kranten in de klas'. Via allerlei opdrachten konden onze leerlingen uitgebreid kennismaken met het rijke krantenaanbod in Vlaanderen. Wat nu hopelijk tot de reflex leidt om de krant en de actualiteit te blijven volgen. Klik hier voor enkele sfeerbeelden.

:: Een nieuwe stap naar een goede studiekeuze

7 februari 2015 - Nadat de zesdes voor Nieuwjaar op school al een spreker en heel wat info over het hoger onderwijs ontvingen, gingen ze vandaag naar de SID-in in Kortrijk, waar alle Vlaamse hogescholen en universiteiten een infostand hebben. Het ideale moment dus om brochures te sprokkelen en vooral om te praten met docenten, professoren en mensen uit het werkveld.

:: Banglabari wint ING-award!

7 februari 2015 - De fietsinleefreis in Bangladesh van 10 leerlingen uit het vijfde jaar en vijf leerkrachten nadert nu razendsnel. Op vrijdag 13 februari nemen ze het vliegtuig richting Dhaka en dan begint hun grote avontuur. Op donderdag 5 februari kregen ze alvast een serieuze financiële opsteker, want leerkrachten Wim Deheegher en Helene Vanryckeghem mochten toen in Brussel een ING Solidarity Award van maar liefst 2500 euro ontvangen voor Banglabari, het project waarvoor ze fietsen en waarmee ze aan de Bengalen microkredieten van 1000 euro verlenen om een huisje te bouwen. U kunt de avonturen van onze fietsers volgen op de Facebookpagina van het college en die van Banglabari.

:: Sporters in actie

4 februari 2015 - De volleybalmeisjes van het college deden vanmiddag voor het eerst in jaren mee aan de eerste ronde van de kardinaalsbeker. Met een piepjonge ploeg trokken we naar het college van Diksmuide, waar de thuisploeg ondanks puik Veurns verweer te sterk bleek. De minivoetbaljongens van de derde graad speelden gastheer voor vier andere teams Diksmuide, Veurne en Poperinge. Alle ploegen waren heel fel aan elkaar gewaagd, wat ook tot uiting kwam in de cijfers van de collegejongens: twee keer 2-2 gelijk en twee keer 1-2 verloren, wat niet voldoende was om door te stoten naar de volgende ronde.

:: De ultieme CREA-foto's

2 februari 2015 - Ook na een druk CREA-weekend zaten onze fotografen niet stil. We kunnen dan ook met enige trots drie prachtige fotoreportages aanbieden, waarmee u Crea zoekt première nog eens vanop de eerste rij helemaal opnieuw kunt beleven. Kijk en geniet: voorstelling vrijdag / voorstelling zaterdag / sfeerbeelden zaterdag.

:: De poëzie zat in een klein koekje

2 februari 2015 - Ondanks de CREA-drukte ging ook Gedichtendag vorige donderdag niet ongemerkt voorbij in het college. De leerkrachten van het eerste, derde en vijfde lesuur lazen gedichten voor in alle talen en ook de leerlingenraden deden mee. Ze boden elke leerling een heerlijke Russische sigaret aan, met daarin een opgerold gedichtje om van te snoepen!

:: Laat je zien!

2 februari 2015 - De actie 'We worden graag GEZIEN' van de leerlingenraden en de werkgroep gezondheidsbeleid loopt ondertussen al een weekje. Vorige week kregen alle schoolfietsers een rode, gele of groene kaart, afhankelijk van hoe zichtbaar ze zich aandienden. Wij hopen dat alle fietsers vanaf nu massaal voor fluo gaan, om zo beter gezien te worden!

:: Mooie prestaties van indooratleten

2 februari 2015 - Op woensdag 28 januari namen 4 leerlingen van de eerste graad deel aan de indooratletiekmeeting in de Topsporthal in Gent. Het werd voor onze atleten een heel leuke belevenis, en een confrontatie met de Vlaamse top. Nel, Ina, Nicolas en Simon mogen alvast op enkele heel mooie prestaties terugblikken. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Geniet nu al van een massa sfeerbeelden van Crea zoekt première

31 januari 2015 - Regisseur Philippe Craye is er opnieuw in geslaagd om van Crea zoekt première een schitterend spektakel te maken, dat een nokvolle Zonnebloem gisterenavond van de eerste tot de laatste seconde in de ban hield. Terwijl Filip en Elio helemaal het noorden kwijt waren, dansten, musiceerden, zongen, jongleerden en acteerden meer dan 170 leerlingen en dit keer zelfs ook talrijke leerkrachten erop los. Het publiek verveelde zich dan ook geen seconde! Vanavond staat nog een laatste (en uitverkochte) voorstelling op het programma, en daarna mogen de koning en zijn onderdanen rusten. In afwachting van de foto's van de voorstellingen kunnen wie al drie fotoreportages aanbieden: repetitie woensdag, repetitie donderdag en sfeerbeelden vrijdag.

:: Aftellen naar Crea zoekt première

24 januari 2015 - 179 deelnemende leerlingen tellen momenteel af naar Crea zoekt première, het grote spektakel dat op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari plaatsvindt in De Zonnebloem. Elio, Filip, Mathilde en Bart liggen er nu wellicht al wakker van! De zaterdagvoorstelling is helemaal uitverkocht, voor de vrijdagvoorstelling zijn nog enkele tickets te verkrijgen! Klik hier voor alle ticketinfo.

:: Enthousiaste stiftjesverkopers voor Damiaanactie op post

24 januari 2015 - Je kunt dit weekend geen grootwarenhuis in de buurt van Veurne bezoeken of je wordt er geconfronteerd met enthousiaste collegeleerlingen en leerkrachten die stiftjes verkopen ten voordele van de Damiaanactie. Opnieuw een prachtig voorbeeld van de sociale inzet van onze leerlingen! Een fotoreportage volgt.

:: We worden graag GEZIEN

22 januari 2015 - In deze donkere maanden is het uiterst belangrijk dat de schoolfietsers voldoende zichtbaar zijn. Vandaar de actie 'We worden graag GEZIEN', die volgende week onder impuls van de werkgroep gezondheidsbeleid, de leerlingenraden en de sportraad van start gaat. Zorg er alleszins voor dat je gezien wordt, door goed werkende fietsverlichting en reflecterende accessoires (fluohesje, armband,...), en misschien staat er je wel een leuke verrassing te wachten! Eind vorig schooljaar maakte het toenmalige 4 Wetenschappen in de lessen PO al een mooi animatiefilmpje om deze actie in te luiden!

:: Ook minivoetbalmeisjes in actie

22 januari 2015 - Op woensdag 21 januari speelden de meisjes van de eerste (foto links) en die van de derde graad (foto rechts) de eerste ronde van de SVS-competitie. De jongste meisjes toonden uit het goeie hout gesneden te zijn, en konden zich nipt niet kwalificeren voor de halve finale na een nederlaag met de strafschoppen. De oudste meisjes moesten in een extreem sterke reeks het onderspit delven.

:: Creakern zoekt première

15 januari 2015 - De leden van de Creakern en regisseur Philippe Craye zijn niet alleen op zoek naar een première (= een vrouwelijke premier), maar ze kijken ook reikhalzend uit naar jullie komst. Want zonder enthousiast publiek geen geslaagde Crea! Klik hier voor alle info over Crea zoekt première en de ticketverkoop!

:: Prima prestaties van minivoetballers

15 januari 2015 - Op woensdag 14 januari kwamen twee minivoetbalteams in actie. De jongens van de tweede graad (foto rechts) traden als thuisploeg op in het regionaal tornooi van de kern Westkust. In een spannende reeks werden ze gedeeld eerste met MS Nieuwpoort, maar de finaleplaats ging naar de kustjongens omdat die het onderling duel wonnen. Het echt goeie nieuws kwam van de jongens van de eerste graad (foto links) die in de eerste ronde van het provinciale SVS-tornooi in Gistel reekswinnaar werden na knappe zeges tegen Sint-Martinus Koekelare en thuisploeg Sint-Godelievecollege Gistel. Onze jongste voetballers hebben zich daarmee meteen geplaatst voor de halve finale! Bravo!

:: Volle concentratie voor de wiskundeolympiade

15 januari 2015 - Op woensdag 14 januari namen ruim 200 leerlingen van de tweede en derde graad deel aan de voorronde van de Vlaamse Wiskunde Olympiade. Een jaarlijkse hoogdag voor de liefhebbers van het serieuze denk- en puzzelwerk. De concentratie was dan ook top, en nu maar hopen dat nogal wat leerlingen naar de tweede ronde kunnen gaan!

:: 6 Ec-MT/Ec-Wi wint zaalvoetbalcompetitie

15 januari 2015 - Op dinsdag 13 januari vond de finale van de klassencompetitie voor de derde graad plaats. 6 La-Wi/We-Wi A nam een blitzstart en liep tot 2-0 uit, maar viel daarna stil en moest uiteindelijk toekijken hoe de jongens van 6 Ec-MT/Ec-Wi met 6-2 het laken naar zich toe trokken. Ook in de eerste en tweede graad nadert de ontknoping, terwijl ondertussen ook de zaalvoetbalcompetitie voor de meisjes begonnen is. Met daarnaast ook nog basket, volleybal, badminton en een zaalvoetbalbeker van de sportraad blijft het middagsportaanbod alleszins mooi gevarieerd!

:: CREA steekt Elio en Filip een handje toe!

11 januari 2015 - Koning Filip zit in zak en as. Elio heeft ontslag genomen en trekt naar een boeddhistenklooster. Zeven kandidaten, enkelen uit een heel onverwachte hoek, melden zich om premier te worden. Siamees leidt de zoektocht in goede banen. Wordt het een premier of ‘première’?
Daarbovenop trapt Mathilde het af, want ze denkt dat Filip vreemdgaat. Filip begrijpt er niets van maar het lijkt erop dat hij ook het hart van een nieuwe koningin moet veroveren. Misschien een rol voor één van de kandidaat-premiers/premières? En wat heeft stille bewonderaarster Jeanne allemaal in petto nu Mathilde in Tibet vertoeft? Filip staat voor hete vuren.
We wisselen het koningsdrama af met zang, muziek, dans en acrobatie. 170 leerlingen leveren een royale inspanning om Filips pijn te verlichten en hem in zijn zoektocht te steunen! Dit alles tijdens 'Crea zoekt première' op vrijdag 30 en zaterdag 31 januari, telkens om 20 uur in De Zonnebloem. Tickets kosten vier euro voor jongeren tot 18, zes euro voor volwassenen. De ticketverkoop vindt plaats op maandag 19 januari voor de gezinnen van de deelnemers en vanaf dinsdag 20 februari voor andere gegadigden. Oud-leerlingen die in de examens zitten, kunnen een ticketje opzij laten leggen via een mailtje naar secretariaat1@collegeveurne.be.

:: Jongens derde graad winnen interscholentornooi minivoetbal

7 januari 2015 - Op schoolsportvlak is het jaar alleszins goed ingezet. Dit dankzij de minivoetbaljongens van de derde graad, die vanmiddag het jaarlijkse interscholentornooi van de kern Westkust wonnen. Er speelden negen scholen mee. De collegianen wonnen in de voorronde van Annuntiata 1 en 2 en van MS Nieuwpoort en ze speelden gelijk tegen Immaculata. Dit was voldoende om door te stoten naar de finale tegen VTI Veurne. Onze jongens kwamen vrij vlug 0-2 achter, maar konden dit toch nog ombuigen in een mooie 5-3-zege. Bravo!

:: Minionderneming Félico organiseert 'Maniak'

6 januari 2015 - Stilzitten is er voor de jonge ondernemers van Félico, de 24 leerlingen van 6 Economie - Moderne talen en 6 Economie - wiskunde en hun begeleidende leerkracht Piet Fonteyne niet bij. Na de dropping in het eerste trimester komt de volgende activiteit er vrij vlug aan. Op vrijdag 13 februari krijgt Félico in de Zonnebloem stand-upcomedian Steven Mahieu over de vloer met zijn show Maniak. Steven Mahieu is één van de onmiskenbare aanstormende talenten in de Vlaamse comedy en het belooft dan ook een knotsgekke avond te worden. Wie een ticket wil bemachtingen, surft best als de bliksem naar www.felico.be.

:: Aan de start van een boeiend tweede trimester

6 januari 2015 - We zijn de kerstvakantie ondertussen al bijna vergeten en hebben ons vol enthousiasme in het tweede trimester gegooid. Een trimester dat naast de vele boeiende en leerrijke lessen ook weer heel wat interessante nevenactiviteiten in petto heeft: excursies, olympiades voor wiskunde en wetenschappen, het studiekeuzeproces voor tweedes, vierdes en zesdes, CREA, de 100 dagen, sportactiviteiten, de fietsinleefreis naar Bangladesh, het collegebal en nog veel meer. Klik hier voor de kalender, die regelmatig aangepast wordt.

:: Soep voor Bangladeshfietsers

20 december 2014 - Lezers van KiosK weten al dat tien vijfdejaars en 5 leerkrachten in de komende krokusvakantie een tiendaagse fietsinleefreis in Bangladesh ondernemen. Via de organisatie Wereldfoundation willen ze daarnaast met allerlei acties geld inzamelen om microhypotheken te verschaffen waarmee arme mensen in Bangladesh een huisje kunnen bouwen. Op vrijdag 19 december zette de werkgroep al een eerste kleine actie op het getouw door de verkoop van lekkere pompoensoep tijdens het oudercontact.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2014-2015
tweede trimester
derde trimester
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008