Welkom op de startpagina van College Veurne Online

Zomervakantie tot en met maandag 31 augustus!

Secretariaat (058/31 14 74) open van 9 tot 12 en 14 tot 17 uur, tot en met 10 juli en vanaf 17 augustus

:: Geniet van een goeie vakantie!!!

1 juli 2015 - Tijdens een mooie slotviering van de pastorale wekgroep werden alle leerlingen en leerkrachten op dinsdag 30 juni definitief op weg gezet naar een stralende zomervakantie. Tijd nu om te genieten, om stil te vallen, een boek te lezen, op reis of kamp te gaan, een vakantiejob uit te oefenen, te sporten of om gewoon zalig niets te doen. Geniet er met volle teugen van en tot dinsdag 1 september! Oh ja, vergeet niet om een vakantiekaartje te sturen naar College Veurne, Karel Coggelaan 8, 8630 Veurne. De pastorale wekgroep doet met die kaartjes in september zeker iets leuks.

:: Twee leerkrachten op pensioen

1 juli 2015 - Tijdens een gezellig samenzijn na het oudercontact namen de leerkrachten gisterenavond afscheid van twee collega's, die het krijtje (of het digitale bord) inruilen voor een welverdiend pensioen. Het gaat om Regine Vanparijs, leerkracht wiskunde in vooral het derde jaar, en Ivan Kesteloot, studiemeester-opvoeder. Beiden mogen op een heel mooie collegecarrière terugblikken als toegewijde krachten. We wensen hen alleszins alle geluk in dit nieuwe schuifje in hun leven en heel veel tijd en een goeie gezondheid om volop te genieten. En vanzelfsprekend een lidmaatschap van d'Oude Schorte, zodat ze op tijd en stond nog eens van gedachten kunnen wisselen over het college.

:: Beelden van een sfeervolle proclamatie

1 juli 2015 - Op maandag 29 juni wuifde de school zijn zesdes en hun ouders uit tijdens een sfeervolle proclamatie. De pas afgestudeerden ontvingen allemaal hun diploma, waarna de leerlingen zelf, de voorzitter van de ouderraad en directeur Paul De Cock nog het woord voerden om even terug te blikken op zes mooie jaren en ook al eens een blik in de toekomst te werpen. Daarna was het tijd voor een drankje, een hapje en vele gezellige babbeltjes. Wij wensen onze zesdes alvast alle goeds! Klik hier voor een fotoreportage van de proclamatie.

:: Afscheid van de zesdes

25 juni 2015 - De examens zitten erop. Terwijl het jonge volkje volop geniet van de eerste vakantiedagen, zijn de leerkrachten aan het delibereren. Ondertussen maakt de school zich ook op om op maandag 29 juni tijdens de traditionele proclamatie afscheid te nemen van de zesdes. Zesdes die vanaf eind september in Kortrijk, Brugge, Gent, Leuven en andere studentensteden zullen vertoeven. En die hopelijk nog af en toe eens naar het college zullen terugkeren.

:: Bangladeshfietsers verzamelden 20 000 euro!!!

14 juni 2015 - De heer Willem Gees, die onze fietsgroep tijdens de krokusvakantie op sleeptouw nam in Bangladesh, kwam vrijdagavond in het college langs om er de Banglabari-award te overhandigen aan onze Bengaalse fietsers. Een award die de 10 leerlingen en 5 leerkrachten dubbel en dik verdiend hebben, want ze zamelden maar liefst 20 000 euro of het equivalent voor 20 microhypotheken voor Bengaalse families in. Daarmee overtroffen ze de stoutste verwachtingen, want de groep mikte aanvankelijk op één huisje per persoon. Nu zijn het er dus geen 15 maar 20 geworden. Chapeau!

:: In examenmodus

7 juni 2015 - De frietjes van vorige vrijdag sloten een bruisend activiteitenjaar af, maar nu is het nog tijd voor een serieuze hoofdschotel: de examens. Morgen begint het zesde jaar er al mee, en de volgende dagen en week geleidelijk aan ook alle andere jaren. Tijd om de vruchten te plukken van het dit schooljaar geleverde werk. We supporteren alleszins voor al onze leerlingen en duimen voor een prachtig rapport!

:: Lekkere frietjes sluiten straffe stoten van leerlingenraden af

7 juni 2015 - Door het oorlogsproject was er dit schooljaar geen ruimte voor een traditioneel schoolfeest. De drie leerlingenraden compenseerden dit echter rijkelijk met een zowat maandelijkse straffe stoot. De laatste stoot vond plaats op vrijdag 5 juni toen alle leerlingen en leerkrachten op heerlijke frietjes en een frikandel getrakteerd werden. Misschien niet onmiddellijk de ideale maaltijd om de examens in te gaan, maar smaken deed het alleszins! Dank aan de leden en begeleidende leerkrachten van de leerlingenraden voor de enthousiaste inzet en vele verrassingen.

:: Nu ook sportdagfoto's van tweede jaar

7 juni 2015 - In onze rubriek 'late of vergeten inzendingen' kunnen we nu ook een reeks foto's van de sportdag van het tweede jaar (19 mei) publiceren. Klik hier voor deze reportage.

:: Meer dan 150 Levenslopers!

31 mei 2015 - De tweede collegedeelname aan Levensloop Koksijde-Oostduinkerke is tot een geweldig succes uitgegroeid. Alle cijfers van vorig jaar werden geklopt. Meer dan 150 leerlingen, leerkrachten en ouders liepen mee met het collegeteam, dat op die manier bijna 2000 euro inzamelde voor Stichting tegen Kanker. Het collegeteam was het op twee na grootste van de 36 deelnemende teams. Aan de collegetent was het dan ook 24 uur lang bijzonder gezellig, en de pizza's, fruitsapjes en door leerkrachten gebakken taarten en cakes gingen vlotjes van de hand. Klik hier voor een fotoreportage van deze mooie tweedaagse.

:: Schoolsportjaar afgerond

28 mei 2015 - De examens staan voor de deur, en dus loopt ook het schoolsportjaar naar zijn einde. Van de week vonden nog twee zaalvoetbalfinales plaats. Op dinsdag 26 mei won de ploeg van kapitein Andreas de zaalvoetbalbeker van de sportraad, na een 6-5-zege tegen de ploeg van kapitein Maxim (foto links). De jongere ploeg van Maxim startte met een 3-0-voorsprong, maar dit bleek net niet voldoende om strafschoppen af te dwingen. Vanmiddag dan kwamen de leerkrachten nog eens in actie tegen 6 Ec-MT/Ec-Wi, de winnaars van de klassencompetitie in de derde graad (foto rechts, met dank aan Waldo Depotter). Het werd een mooi kijkstuk, met 8-5 gewonnen door de leerlingen.

:: Foto's activiteiten eerste jaar

26 mei 2015 - Onze redactie liep even vertraging op, maar we kunnen nu toch twee fotoreeksen aanbieden van de recente activiteiten van het eerste jaar: de pastorale dag van 11 mei, waarin onze jongste leerlingen uitgebreid kennismaakten met vreemde culturen, en een beperkt aantal foto's van de sportdag van 19 mei.

:: Minionderneming Félico klopt alle records!

23 mei 2015 - Economische crisis of niet, de aandeelhouders van minionderneming Félico van 6 Ec-MT en 6 Ec-Wi lopen er sinds donderdagavond 21 mei gelukkig bij. Toen kregen ze van het directieteam van de minonderneming te horen dat hun aandeel in één jaar meer dan het driedubbele waard geworden is, jawel! Een puike prestatie alleszins van onze jonge ondernemers en hun 'coach' Piet Fonteyne, die onder andere een carwash, een dropping, een comedy-avond en een voetbaltornooi op poten zetten. En een heel leerrijke ervaring om het hoger onderwijs en het beroepsleven binnen te stappen!

:: Mooie foto's van biotoopstudie 4 Lat. B

23 mei 2015 - op dinsdag 12 mei deden de leerlingen van 4 Lat. B een halve dag aan biotoopstudie in De Nachtegaal in De Panne. Ze moesten de kwaliteit van het vijverwater bepalen aan de hand van onderzoek naar de macro-invertebraten die in de vijver leven. Hoe meer verschillende soorten, hoe gezonder de vijver. Eerst moesten de leerlingen met visnetten tussen de waterplanten vissen, op zoek naar macro-invertebraten. Vervolgens bekeken de leerlingen de ongewelvelde diertjes onder de bino. Ze vonden een 20 tal verschillende soorten invertebraten. De vijver kreeg daarmee een mooie 8 op 10, een gezonde vijver dus! Klik hier voor een mooie fotoreportage.

:: Zesdes racen met billenkarren

23 mei 2015 - Op vrijdag 22 mei fietsten de zesdes tijdens de middagpauze naar het Will Tura Sportpark om er in organisatie van de leerlingenraad een heuse billenkarrace te houden. De stralende lentezon inspireerde de zes ploegen tot een spannende strijd, die uiteindelijk gewonnen werd door het team van 6 La-Wi/We-Wi A. Klik hier voor een fotoreportage van deze gezellige laatste activiteit van de zesdes.

:: Nog sportdagfoto's

23 mei 2015 - Nu iedereen al enkele dagen weer op het droge is, kregen we nog een fotoreportage binnen van de sportdag van de vierdes en een tweede reeks van die van de vijfdes.


:: Eerste sportdagfoto's online

20 mei 2015 - Weer en stormwind konden onze jeugd gisteren niet deren tijdens de jaarlijkse sportdag. De derde graad zocht zelfs het koude water op: de vijfdes tijdens een vlottentocht in Diksmuide, de zesdes voor een potje golfsurfen in de surfschool van Oostduinkerke. Klik hier voor een fotoreportage van het vijfde jaar (met dank aan fotografe Louise Billiet) en hier voor het zesde jaar.

:: Verdienstelijke finale voor minivoetbalminiemen

13 mei 2015 - De minivoetbaljongens van de eerste graad traden vanmiddag in Zedelgem in de West-Vlaamse finale aan. Enkele jongens konden niet meespelen, maar toch verweerde het college zich uitstekend. Tegen Don Boscocollege Kortrijk verloor het met 1-2, tegen de latere kampioen Sint-Andreas Oostende met 1-4 en tegen MS Ieper, dat tweede werd, sleepte het met 3-3 een mooi en verdiend punt uit de brand. De jongens van coaches Pieter Cobbaert en Dries Vanden Auweele mogen op een heel geslaagd tornooi terugblikken, want het was pas de allereerste keer dat een Veurnse collegeploeg van de eerste graad de finale kon bereiken!

:: Leerkrachten krijgen slaag van 1 AVB

13 mei 2015 - Op dinsdag 12 mei bonden de leerkrachten de zaalvoetbalschoenen aan voor een partijtje tegen 1 AVB, de winnaars van de klassencompetititie. Na een vrij gelijkopgaande eerste helft stond het 2-1 voor de kwieke jeugd, die in de tweede helft bewees over een veel betere fysieke conditie te beschikken en tot 5-1 kon uitlopen!


:: Fotoreportages van een verrijkende pastorale dag

13 mei 2015 - Op maandag 11 mei vond een zonovergoten pastorale dag plaats. De pastorale wekgroep pakte voor elk jaar opnieuw met een heel eigen programma uit. Een jaarlijks huzarenstukje van deze enthousiaste groep. Ondertussen zijn al heel wat fotoreportages binnengekomen. Alleen de foto's van het eerste jaar laten nog even op zich wachten.

Eerste jaar: kennismaken met vreemde culturen

Onze jongste leerlingen bleven in het college, waar ze via een aantal workshops en activiteiten ondergedompeld werden in vreemde culturen. Klik hier voor een fotoreportage.

 

Tweede jaar: engagement in de buurt

De tweedes zochten het in lokaal en persoonlijk engagement. Sprekers kwamen getuigen over het Veurnse Sint-Vincentiusgenootschap en over Kloen, een West-Vlaamse organisatie van Cliniclowns. Eerder verkochten de tweedes al heerlijke chocoladekoeken ten voordele van deze beide organisaties. Na een groepsspel volgden in de namiddag nog een aantal activiteiten, zoals onder andere even meehelpen in het woonzorgcentrum. Klik hier voor een fotoreportage.

Derde jaar: verslavingen

De derdes zijn op de leeftijd waarop ze stilaan in contact komen met het uitgaansleven. Op de pastorale dag werden ze via onder andere een film en een spreker bewust gemaakt van de gevaren van drug- en alcoholgebruik, en ook andere verslavingen kwamen aan bod. Zo moesten de leerlingen aan de slag om een affiche rond een verslaving te ontwerpen en presenteren, waarna de alcoholvrije cocktail bijzonder goed smaakte. Klik hier voor een fotoreportage.

Vierde jaar: (oorlog) en vrede

Het programma van het vierde jaar lag een beetje in het verlengde van het project rond 100 jaar WO I in het eerste trimester. In Reningelst brachten Piet en Trui Chielens het boeiende verhaal van een aantal markante figuren in de oorlog. In Poperinge stonden bezoekjes aan het Talbot House en het Lijssenthoekkerkhof op het programma. Klik hier voor een fotoreportage.

Vijfde jaar: millenniumdoelstellingen

 

 

 

 

De deadline voor de millenniumdoelstellingen (2015) nadert pijlsnel. Vandaar dat de vijfdes zich dit keer vooral op twee specifieke doelstellingen concentreerden: de voedsel- en de grondstoffenproblematiek. Wat kunnen we doen om de honger in de wereld te halveren en hoe riant of kwistig springen we om met onze grondstoffen bij bijvoorbeeld de productie van onze tientallen technische snufjes en steeds vernieuwde GSM's en andere toestellen? Dit waren twee hamvragen die de leerlingen toch wel even het denken zetten. Klik hier voor een fotoreportage.

Zesde jaar: toekomst en traditie

De zesdes ten slotte zweren al jaren bij een uitgekiende formule die toekomst en verleden met elkaar combineert. In de voormiddag maakten ze tijdens een door het ACV georganiseerde dag van de toekomst kennis met verschillende sectoren (bank, mutualiteit, CAW, werken in een groot bedrijf, werken in de Westhoek, jonge starters, openbare diensten,...). Daarna ging het met de fiets richting Beauvoorde voor een begeesterende lezing van Ad Goos, die ons ertoe aanzet om de wereld en de medemensen met andere ogen te bekijken. Om ten slotte op 'bedevaart' naar de kerk van Izenberge te trekken voor een viering met teksten over 6 jaar college en muziek, met daarna een drankje in het Spaans Kwartier. Klik hier voor een fotoreportage.

:: Auteur Maxime Gillio bezoekt zesdes

13 mei 2015 - Op maandag 27 april kregen de leerlingen van het zesde jaar moderne talen de Noord-Franse auteur Maxime Gillio over de vloer. De enthousiaste Gillio vertelde honderduit over zijn schrijversleven en de projecten waaraan hij momenteel werkt. Enkele dagen na hun excursie naar Dunkerque en Gravelines dus opnieuw een heus taalbad voor onze oudste leerlingen!

:: Jaron Maene tweede in Vlaamse Sterrenkunde Olympiade

10 mei 2015 - Jaron Maene uit 5 We-Wi A werd vorige week als jongste van alle finalisten tweede op de nationale finale van de Vlaamse Sterrenkunde Olympiade. Jaron overtuigde de jury niet alleen met de titel van zijn presentatie ('Axionen als een oplossing voor het sterke CP-probleem en donkere materie', jawel) maar ook met zijn heldere en goed onderbouwde uiteenzetting en rake antwoorden op de vragen achteraf. Jaron won een telescoop (voorzien van een ASI 034 webcam) en een uitgebreid sterrenkundig boekenpakket. En onze gemeende felicitaties natuurlijk! Op de laureatenfoto (bron: www.vvs.be) vind je 'onze ster' als tweede van rechts.

:: Doe met ons mee aan Levensloop!

6 mei 2015 - Net als vorig jaar zijn we als warme en hartelijke leefschool ook van de partij op Levensloop Koksijde-Oostduinkerke. Op vrijdag 8 en maandag 18 mei kunnen leerlingen dankzij de ouderraad aan een gunsttarief inschrijven om tussen zaterdag 30 mei om 15 uur en zondag 31 mei om 15 uur een uurtje te lopen of wandelen op de militaire basis in Koksijde ten voordele van Stichting tegen Kanker. Om de 24 uur rond te krijgen hopen we dat ook vele ouders en sympathisanten meedoen. Een plaatsje bij het collegeteam reserveren kan via deze link. De leerlingen van de sportraad en teamkapiteins Pieter Cobbaert en Luc Joye hopen alvast op een massale respons.

:: Chocoladekoeken voor het goede doel

6 mei 2015 - Op de pastorale dag van maandag 11 mei hebben de tweedes het straks over engagement dicht bij huis. Zo komen gastsprekers van Kloen (vereniging van ziekenhuisclowns uit Roeselare) en het Veurnse Sint-Vincentiusgenootschap. Om die mensen niet met lege handen naar huis te sturen, verkopen de tweedejaars van de week heerlijke chocoladekoeken, iets wat alvast bij heel veel medeleerlingen in de smaak valt, zoals maandag bleek tijdens de eerste verkoopdag! De opbrengst van de chocoladekoeken gaat integraal naar Kloen en het Sint-Vincentiusgenootschap.

:: Nog foto's van de Bengaalse nacht

6 mei 2015 - Van Céline Serpieters uit 4 Lat. A kregen we nog een heel mooie fotoreeks van de Banglanight, waarvoor hartelijk dank. Kijk en geniet van het nachtelijke enthousiasme van onze jeugd!

:: Eerste foto's van een te gekke Banglanight

1 mei 2015 - Dat de Bangladeshfietsers van geen kleintje vervaard zijn, bewezen ze tijdens de krokusvakantie al in Dhaka en omstreken. Om voor Banglabari nog een beetje extra geld in het laatje te brengen pakten ze nu ook in Veurne met een heuse stunt uit. Ze organiseerden immers Banglanight, of een schooldag van 24 uur, van donderdag 30 april om 8.30 uur tot vrijdag 1 mei om 8.30 uur. Maar liefst 250 leerlingen, of de helft van de volledige schoolbevolking, tekenden hier enthousiast op in en ze hebben het zich geenszins beklaagd. Ze gingen helemaal op in een heel gevarieerd programma, met een reisverslag, sport, workshops, ecopercussie, verteltheater, nachtelijk zwemmen (met dank aan de stad Veurne voor de terbeschikkingstelling van het zwembad), een fuif, heerlijke barbecueworsten, pannenkoeken en nog veel meer! Het werd een supernacht, waarvan we hier een eerste fotoreportage kunnen aanbieden.

:: Zesdes gidsen in het Frans

1 mei 2015 - De leerlingen uit de richtingen moderne talen van het zesde jaar staken op donderdag 30 april even de grens over voor een bezoek aan Dunkerque en Gravelines. In Dunkerque gidste iedereen bij een bezienswaardigheid in het Frans voor de klasgenoten, in Gravelines stond een rondleiding met een Franse audioguide op het programma. Een echt en deugddoend taalbad dus! Klik hier voor een fotoreportage.

:: Basketters in actie

1 mei 2015 - Op woensdag 29 april vond in de zaal van het college het jaarlijkse 3-on-3-tornooi van de kern Westkust plaats. Onze school was in elke graad met één ploegje vertegenwoordigd. De jongens van de tweede graad (zittend op de rechtse foto, samen met de ploeg van de derde graad) waren het best bij schot en zij wonnen dan ook hun tornooitje. Het werd een heel sportieve en leuke namiddag.

:: Minivoetballers eerste graad naar West-Vlaamse finale!

29 april 2015, update 1 mei 2015- De talentrijke minivoetbaljongens van de eerste graad betwistten op woensdag 29 april een superspannende halve finale in Torhout. Samen met Don Boscocollege Kortrijk en Prizma Middenschool Izegem finishte het college na twee gewonnen wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Het doelpuntensaldo van de onderlinge wedstrijden sprak met één goaltje in het voordeel van Kortrijk, terwijl wij tweede werden met ook amper één doelpuntje meer dan Izegem. Ook de beste tweede van de drie reeksen stroomt door naar de finale op 13 mei, en ook hier werd het weer rekenen. College Veurne en VTI Roeselare hebben immers als beste tweedes hetzelfde doelpuntenverschil en behaalden bovendien ook nog eens hetzelfde resultaat tegen de reekswinnaar. Er moest op donderdag 30 april dus geloot worden tussen College Veurne en VTI Roeselare, en wij kwamen als gelukkige winnaar uit de bus en mogen meteen naar de provinciale finale op woensdag 13 mei in Zedelgem. Bravo en spelers en coach!

:: Prijswinnaars op filmbezoek

29 april 2015 - Nadat ze door de prachtprestatie van Amber Geluck een prijs wonnen in de avatarwedstrijd, mochten de leerlingen van 1 KSB vanmiddag in het gezelschap van techniekleerkracht Tine Gruson naar Kinepolis in Oostende. Het werd een supertoffe filmnamiddag met de 'Fast and Furious 7'.

:: Excursie natuurwetenschappen en aardrijkskunde eerstes

29 april 2015 - Op dinsdag 28 april trokken de eerstes eropuit in de buurt. Voor aardrijkskunde wandelden ze in Veurne rond om er aan de hand van een aantal opdrachten de stadsontwikkeling te bestuderen. Voor natuurwetenschappen ging het richting De Nachtegaal in De Panne voor een biotoopstudie. Van deze laatste activiteit hebben we ook een aantal foto's.

:: Foto's van de openschooldagen

26 april 2015 - De beide openschooldagen zijn achter de rug. Vrijdagavond was het 'volle bak', op zaterdag was het iets rustiger. Alle leerkrachten en tientallen leerlingen zetten hun beste beentje voor om de school in alle aspecten voor te stellen. Ook onze fotografen trokken vanzelfsprekend mee op rondleiding, wat twee mooie reportages opleverde: vrijdag / zaterdag.

:: Ouderraad toont zich gulle sponsor

26 april 2015 - De ouderraad toont zich eens te meer een uiterst gulle sponsor. Zo schenken de ouders de school een digitale piano voor de muziekklas, 5 Chromebooks, 5 tablets en een nieuwe tapijtbedekking voor de toneelklas. De school wil de ouderraad in elk geval heel hartelijk danken voor deze bijdrage, die alle leerlingen ten goede komt. Op de openschooldag kon ICT-coördinator Koen Degrande alvast glunderen bij de nieuwe Chromebooks en tablets.

:: Op post voor paella-avond van MS-liga

26 april 2015 - Het college zet zich niet alleen volop in voor grote sponsoracties zoals Damiaanactie, Banglabari of Levensloop Koksijde​. Ook kleinere lokale acties mogen steeds op enthousiasme van onze leerlingen rekenen. Zo tekenden leerkracht Wim Danneels en zeven leerlingen op donderdag 23 april naar goeie gewoonte paraat op de paella-avond ten voordele van de MS-liga in de Witte Burg in Oostduinkerke. Opnieuw een knap staaltje van engagement!

:: Nieuwe lading meters en peters klaargestoomd

22 april 2015 - De 12-jarigen die in september voor het eerst naar het college komen, zullen er niet alleen opgevangen worden door hun klassenleraressen. Zoals steeds zal ook een volledig team van meters en peters uit het vijfde jaar klaarstaan. 29 enthousiaste leerlingen van het huidige vierde jaar kregen daarvoor vanmiddag een beknopte opleiding door CLB-medewerkers Lynn Harteel en Valerie Vanneste. Kennismaken met de meter- en peterwerking kan ook op de openschooldagen van vrijdag 24 en zaterdag 25 april!

:: Auteur Wim Geysen pakt vijfdes in

21 april 2015 - Op maandag 20 april woonden alle vijfdes een lezing van auteur Wim Geysen bij in de stadsbibliotheek. Wim Geysen was in grote doen en bewees ten overvloede dat hij niet alleen een auteur van sociaalbewogen romans maar ook een rasacteur is, die al vele jaren rondtoert met het toneelstuk Flits (een multimediale monoloog over jongeren en weekendongevallen). Alle leerlingen, die eerder een boek van Wim Geysen lazen, waren alleszins onder de indruk van de boeiende kennismaking met de auteur.

:: Foto's van excursie aardrijkskunde zesdes

21 april 2015 - Voor ze de Italiaanse zon konden opzoeken, moesten de zesdes tijdens de landschapsexcursie aardrijkskunde op donderdag 2 of vrijdag 3 april nog eerst de Westhoekse lentekou trotseren. Wat overigens best de moeite loonde, want het werd een heel leerrijke uitstap, met een bodemonderzoek en zijsprongetjes naar de Kemmelberg en voor de wetenschapsklassen zelfs naar Cap Blanc Nez. Klik hier voor een fotoreportage, met dank aan fotografen Wim Danneels en Maxim Lafaut.

:: Nog foto's van Parijs en Italië

21 april 2015 - Enkele enthousiaste leerlingen bezorgden ons mooie fotoreportages die we u niet willen onthouden! Klik hier voor reeks 3 van Parijs (foto's van Florence Huys), hier voor reeks 3 van Italië (foto's van Joost Sockeel) en hier voor reeks 4 van Italië (foto's van Emiel Nieuwlaet). Wij willen deze fotografen alleszins heel hartelijk danken voor hun bijdrage!

:: Leerlingen figureerden in theaterwandeling

19 april 2015 - Historisch Veurne bracht gisteren een heel mooie theaterwandeling, die ook het college aandeed. Vier leerlingen figureerden er, ofwel als patiënt in de veldhospitaal of als Daniel Lucidarme, gesneuvelde oud-leerling wiens naam op de gedenkplaat aan het winkeltje prijkt. Dit te midden van een grote groep reenactors.

:: Ook Italiëbeelden zijn er al

15 april 2015 - De Italianen van het zesde jaar zijn nog maar een dagje terug van een prachtige reis, en toch kunnen we al twee mooie fotoreportages aanbieden. De 49e editie kende geen druppel regen en naar het einde toe steeds aangenamere temperaturen. Alle hoogtepunten van Milaan, Pisa, Firenze, Siena, Rome, Pompei, de Vesuvius, Monte Cassino, Spoleto, Assisi, Ferrara en Venetië passeerden de revue, en daarnaast was er zelfs nog tijd voor een ijsje, een cocktail of een heerlijke pizza tijdens een sfeervolle reis. Klik hier voor de eerste fotoreportage en hier voor de tweede.

:: Eerste Parijsfoto's online

15 april 2015 - De vierdaagse Parijstrip van de vijfdejaars groeide opnieuw tot een echte voltreffer uit. De bekendste musea in de lichtstad, de Eiffeltoren, de bateaux mouches, het (helaas stakende) kasteel van Versailles en nog veel meer kregen allemaal het bezoek van een enthousiaste bende, die er bovendien ook voor het eerst met de fiets op uittrok, wat een heus avontuur was. De sfeer zat prima, getuige een mooie eerste fotoreportage. En nu ook met een tweede reportage.

:: Doe met ons mee aan Levensloop!

4 april 2015 - Net als vorig jaar zijn we als warme en hartelijke leefschool ook van de partij op Levensloop Koksijde-Oostduinkerke. Na de paasvakantie kunnen leerlingen op school inschrijven om tussen zaterdag 30 mei om 15 uur en zondag 31 mei om 15 uur een uurtje te lopen of wandelen op de militaire basis in Koksijde ten voordele van Stichting tegen Kanker. Om de 24 uur rond te krijgen hopen we dat ook vele ouders en sympathisanten meedoen. Een plaatsje bij het collegeteam reserveren kan via deze link. Enkele leerlingen van de sportraad en teamkapitein Pieter Cobbaert flyerden gisteren alvast tijdens het oudercontact.

:: Op zoek naar oude nieuwtjes?

Schooljaar 2014-2015
derde trimester
Schooljaar 2013-2014
Schooljaar 2012-2013
Schooljaar 2011-2012
Schooljaar 2010-2011
Schooljaar 2009-2010
Schooljaar 2008-2009
Schooljaar 2007-2008