Je bent hier: HomeBlogIets meer › Van 3 tot 7 juli KrisKras door de Westhoek

Van 3 tot 7 juli KrisKras door de Westhoek

20 leerlingen en leerkrachten van Campus College Veurne fietsen van 3 tot en met 7 juli vijf dagen door de Westhoek. Elke dag 100 km of iets meer. Altijd op de landelijke wegen via knooppunten. 500 km op vijf dagen, KrisKras door de Westhoek. We bezoeken 12 steden of gemeenten. Op twee na passeren we door de dorpskern van de 75 deelgemeenten van deze 12 steden en gemeenten.

Fietsend door de IJzervlakte, freewheelend naar het Heuvelland, kronkelend langs de ‘schreve’ met Frankrijk, pedalerend tussen Diksmuide en Ieper, trappend tussen de hoppevelden van Poperinge, kromgebogen tegen de wind aan de Westkust van De Panne, Koksijde en Nieuwpoort, kriskras in Vleteren, Alveringem en Veurne of rechttoe rechtaan in De Moeren. Ook kleintjes als Mesen en Lo-Reninge zijn ons een bezoekje waard.

Samen wordt dat een dikke tienduizend fietskilometer. En dat allemaal op steeds nieuwe verrassende straatjes, wegels, knooppuntroutes. Elke avond slaan we ergens ons mini-tentenkampje op voor een verdiende nachtrust. Op zeven juli arriveren we aan de eindmeet op onze school in Veurne waar we 523 km eerder op 3 juli vertrokken.

Waarom dit gekke avontuur? Omdat het weer kan. Om jongeren weer perspectief te geven. Om de eigen streek te verkennen. Omdat je niet ver moet gaan om ontdekkingen te doen. Avontuur, cultuur en sportiviteit zorgen voor verbondenheid.

We doen het ook voor twee projecten die we met de school in de voorbije jaren hebben bezocht. Twee projecten die de school door en door kent dankzij twee inleefreizen (2017 & 2019).

Enerzijds steunen we Eric Gruloos in Guatemala. Hij strijdt er tegen armoede, komt op voor de rechten van de Maya’s, spreekt hun ‘mam’-taal, overtuigt jongeren om thuis te blijven en niet te emigreren. Kortom, een man met een hart van goud in een land dat het niet makkelijk heeft.

Anderzijds steunen we  ‘Scad’ en de “vzw Zoutmijnkinderen’ in Zuid-India. India heeft het zwaar momenteel. Vanuit het project horen we dat covid-19 ook het Zuiden van het land hard treft. De zwaksten van de samenleving worden het meest getroffen. Deze organisatie richt zich naar hen.

Elke deelnemer gaat op zoek naar minimum €100 sponsoring en support. Word jij één van onze supporters, mentaal en financieel? Laat het ons weten en stort een bijdrage op BE30 9730 8067 2611. Wie graag een grotere bijdrage doet (vanaf € 40) en daar fiscaal voor beloond wil worden, kan ook storten op BE10 0000 0000 0404 met als gestructureerde mededeling 020 / 1740 / 00079.

Het zou echt tof zijn om een beetje verbondenheid te creëren in deze corona-tijden.

 

Van 3 tot 7 juli KrisKras door de Westhoek