Je bent hier: HomeStudieaanbodIedereen STE(A)M

Ste(a)m voor iedereen

STE(A)M staat voor Science – Technology – Engineering – (Art) - Mathematics en brengt technologische en exacte wetenschappen samen.  Wij willen alle leerlingen van de eerste graad met STE(A)M laten kennismaken.

We kiezen voor een STE(A)M-bad in twee luiken. Gedurende één week nemen alle leerlingen van het eerste en het tweede jaar deel aan de STEM-olympiade. In deze wedstrijd krijgen de leerlingen de kans om hun kennis wiskunde, wetenschappen, technologie… toe te passen in een technologisch kader. Deze digitale test leggen ze af tijdens de lessen techniek.

Een tweede luik is een eigen uitdagend STE(A)M-project op school. Alle leerlingen van de eerste graad werken twee weken lang vier uur per week aan een boeiende opdracht (in het schooljaar 2018-2019 waren die opdrachten een brug bouwen van papier en karton en ruimtewagentjes maken met Lego-mindstorms). In de uitvoering van die opdracht leren ze met behulp van wiskunde, wetenschappen, technologie en ICT abstract en probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Ook een verfijnde en creatieve afwerking is belangrijk, vandaar de toevoeging van de Art-component. Ze moeten intensief samenwerken om tot een oplossing te komen, en de begeleidende leerkrachten van de werkgroep STE(A)M coachen hen doorheen de opdracht.

Leerlingen die de smaak van STE(A)M te pakken krijgen, kunnen vanaf het derde jaar kiezen voor de richting Wetenschappen, Latijn-Wiskunde of Latijn-Wetenschappen bij ons op school.