Je bent hier: HomeBlogExcursies › Eerstes op tegenbezoek naar Dunkerque

Eerstes op tegenbezoek naar Dunkerque

Gisteren was het eindelijk zover voor onze eerstejaars : de langverwachte uitstap naar ‘le Collège du Moulin’ in Grande-Synthe, Duinkerke. Aangekomen op ‘le Collège du Moulin’, werden ze hartelijk verwelkomd door hun Franse leeftijdsgenoten, die ze eerder in oktober op onze campus hadden gehost.

De dag begon met het meevolgen van twee verschillende lessen in het Frans, wat een fantastische kans bood voor onze leerlingen om zich verder onder te dompelen in de Franse taal en cultuur. Na een leerzame ochtend vertrokken ze na de lunchpauze richting het centrum van Duinkerke. Een stadswandeling bracht hen tot aan ‘la Place Jean-Bart’.

De hoogtepunten van de dag bereikten hun piek op het ijs van de schaatsbaan, waar onze leerlingen en hun Franse medeleerlingen zich volop konden uitleven.

Dit uitwisselingsproject heeft niet alleen bijgedragen aan de taalvaardigheid van onze leerlingen, maar heeft ook de banden tussen de twee scholen versterkt. We kijken uit naar de mogelijkheid van meer grensoverschrijdende initiatieven in de toekomst!

 

Eerstes op tegenbezoek naar Dunkerque