Je bent hier: HomePraktischSmartschool voor ouders

Handleiding Smartschool voor ouders

Tijdens het schooljaar brengen wij u via Smartschool op de hoogte van het schoolleven van uw kind.

We delen u op digitale manier in de loop van elk trimester de resultaten en de rapporten van uw zoon/dochter mee. U ontvangt op- en aanmerkingen van leerkrachten over het gedrag en de studiehouding van uw kind. Ook alle communicatie i.v.m. schoolactiviteiten ontvangt u via Smartschool. Wij vragen u dan ook voor een goede opvolging van het schoolleven van uw zoon/dochter wekelijks uw ouderaccount te raadplegen.

In deze handleiding Smartschool voor ouders bespreken we enkel de onderdelen van Smartschool die voor ouders interessant zijn.

Aanmelden bij Smartschool

Op deze website vindt u helemaal bovenaan de oranje knop met de 'S' van Smartschool. 

  • In te vullen gebruikersnaam: achternaam.voornaam (van uw zoon of dochter)
  • Wachtwoord: het wachtwoord dat u van ons ontvangen hebt en niet hetzelfde mag zijn als dat van uw zoon of dochter.

Bij eerste aanmelding wordt gevraagd om het wachtwoord te wijzigen!
Het wachtwoord mag niet hetzelfde wachtwoord zijn als dat van uw zoon of dochter!

Gelieve ook onmiddellijk uw persoonlijk e-mailadres in Smartschool in te vullen.

Indien u bij een volgende aanmelding het wachtwoord niet meer kent, kunt u via Wachtwoord vergeten? uw gebruikersnaam (= achternaam.voornaam van uw zoon/dochter) invullen om een nieuw wachtwoord te ontvangen op uw persoonlijke e-mailadres. Daarom moest u bij eerste aanmelding ook uw e-mailadres ingeven.

Bij aanmelding met een ouderaccount ziet Smartschool er precies zo uit als bij aanmelding door uw zoon of dochter. Enkel de modules BERICHTEN en MIJN DOCUMENTEN zijn verschillend. U kunt de berichten van uw zoon of dochter niet lezen! Uw zoon of dochter kan uw berichten ook niet lezen.

Berichten

Vanuit de school worden soms berichten naar de ouders gestuurd. Indien 'Berichten' rood kleurt, is er een nieuw bericht.

Ouders kunnen alleen maar antwoorden op een bericht van leerkrachten. Ze kunnen zelf geen berichten sturen naar leerkrachten, leerlingen of andere ouders. Ze kunnen indien nodig het college steeds bereiken via de contactgegevens op de pagina Onze school.

Skore puntenboek

Via de rubriek Skore puntenboek kunnen ouders de punten en rapporten raadplegen. Enkel tijdens de examenperiodes worden geen punten gepubliceerd, na de examens kunnen vanaf het moment van de rapportuitreiking alle detailpunten van het rapport via Skore puntenboek geraadpleegd worden. 

Schoolagenda

Ouders kunnen de schoolagenda van hun zoon of dochter raadplegen op Smartschool. Alle taken en toetsen worden door de leerkrachten in de klas aan de leerlingen meegedeeld en ook in de digitale agenda op Smartschool genoteerd, zodat ouders hun zoon of dochter kunnen opvolgen.

Hier een klein overzicht van de symbolen en hun betekenis: