Je bent hier: HomeOver onsZorgbeleid

Een sterk uitgebouwd zorgbeleid!

Ons zorgbeleid bestaat uit twee grote pijlers: leef- en leerzorg. Alles wordt gecoördineerd door het heel actieve zorgteam.

Oog voor leef- en leerzorg

Naar school kom je niet alleen om veel te leren, je brengt er ook een heel groot deel van je jonge leven door. En dat leven verloopt niet voor iedereen zo rimpelloos. Misschien zijn er problemen thuis, misschien maak je moeilijk vrienden, misschien lig je in de knoop met je gevoelens, misschien kom je gewoon niet aan studeren toe, misschien heb je gezondheidsproblemen, misschien kamp je met een leerstoornis … Stuk voor stuk zaken die je leven en leren beïnvloeden. 
Je staat er echter niet alleen voor. Het college heeft daarvoor een volledig zorgbeleid ontwikkeld. Want wij vinden het belangrijk dat je je goed in je vel voelt, ook op school! 

Het zorgbeleid bestaat zowel uit leef- als leerzorg, met binnen elke pijler nog eens drie onderverdelingen:

  • Basiszorg (voor alle leerlingen)
  • Verhoogde zorg (zoals bijlessen, extra oefening, ondersteuning door de leer- en leefcoaches)
  • Extra zorg (bijzondere maatregelen voor leerlingen met leerstoornissen of emotionele problemen). Indien nodig sturen we je in overleg met je ouders door naar gespecialiseerde hulpverleners.

Klik hier voor meer info over de leerbegeleiding

Een ander aspect is de extra begeleiding voor cognitief sterk functionerende leerlingen. Kijk daarvoor onderaan deze pagina.

Het zorgteam

Het zorgteam is een groep leerkrachten die regelmatig met de directie overleggen hoe de begeleiding best kan verlopen. Deze leerkrachten zijn deeltijds vrijgesteld om leerlingen individueel te helpen. De leerl- en leefcoaches zijn dan ook voor een stuk de vertrouwensleerkrachten van de school. Zij maken tijd vrij, zonder alles aan de grote klok te hangen. Ook ouders mogen hen steeds contacteren, op het telefoonnummer van het college (058 31 14 74).

Indien nodig wordt ook het advies of de hulp van het CLB ingeroepen. Aanspreekpunt van CLB Veurne voor het college is Nicole Thevelein. Meer info over de werking van het CLB vindt u op de pagina Samenwerking.

De volgende mensen maken deel uit van het zorgteam (schooljaar 2023-2024). Ze zijn steeds te bereiken via Smartschool of, in dringende gevallen, via het telefoonnummer van het college:
058 31 14 74.

  • Coördinator Philippe Craye
  • Directeur Christof Desloovere
  • leercoaches Ellen Schepens (eerste graad) en Karolien Oyen (eerste en tweede graad) en Lies Feryn (derde graad): zij besteden vooral aandacht aan het leren leren (zowel collectief als individueel) en stippelen per graad een leertraject uit. 
  • leefcoaches Vicky Veryser (eerste graad), Veroniek Engelbrecht (tweede graad) en Lies Feryn (derde graad): zij zijn de aanspreekpunten voor leerlingen met socio-emotionele problemen (SEM).

Zorg voor cognitief sterk functionerende (CSF) leerlingen

Ons zorgbeleid richt zich niet alleen op leerlingen met noden op leer- en leefvlak. Ook voor cognitief sterke leerlingen proberen we oplossingen op maat te bieden. Ontdek dit in het onderstaande filmpje!