Je bent hier: HomeBlogAlgemeen › Einde aan een traditie van 172 jaar!

Einde aan een traditie van 172 jaar!

Het College bestaat sinds 1951 en tot gisteren waren er al die tijd, dus 172 jaar lang, priesters aan de school verbonden. In het begin bestond het korps uitsluitend uit geestelijken en vooral sinds de jaren 70 evolueerde dit naar steeds meer leken. Gisteren ging met Jos Ostyn de allerlaatste priester uit het rijtje op onderwijspensioen. Meteen het einde van een traditie van 172 jaar dus!

Na zijn priesterstudies aan het Groot Seminarie in Brugge belandde Jos in 1983 al op 25-jarige leeftijd als deeltijds leerkracht godsdienst bij ons op school. Een functie die deze duivel-doet-al combineerde met tal van lagere scholen in de buurt en daarnaast ook nog met parochiewerk in Veurne en omgeving. In de laatste decennia was Jos een v an de onvermoeibare trekkers van de pastorale wekgroep. Hij woonde vele jaren in en was toen eigenlijk een beetje de officieuze conciërge, die zorgde voor de koffie, de verwarming en nog veel meer. Tal van leerlingen werden door hem gedoopt of vierden bij Jos hun eerste of plechtige communie. Daarnaast was en is Jos ook nog bijzonder actief in de KSA van Veurne en ook op West-Vlaams niveau. Zo trok hij talrijke keren met die KSA mee naar Lourdes. 

Jos gaat nu dus op onderwijspensioen, maar blijft actief als priester in Veurne en hoopt op die manier toch nog regelmatig zijn steentje te kunnen bijdragen aan de pastorale werking op school. Wij danken Jos alleszins heel hartelijk voor de vele jaren tomeloze inzet en hopen hem nog regelmatig tegen het lijf te lopen.

 

Einde aan een traditie van 172 jaar!