Je bent hier: HomeBlogIn memoriam › In memoriam Hugo Henderyck

In memoriam Hugo Henderyck

Oud-leerkracht Hugo Henderyck is op zondag 12 juni op 82-jarige leeftijd overleden. Hugo was een geboren en getogen Veurnaar, die als oud-leerling van de retorica 1958 na zijn studies regentaat Moderne Talen in Torhout opnieuw in zijn oude school neerstreek om er van 1964 tot 1995 afwisselend Latijn, Frans, Engels en in zijn eerste dienstjaar ook geschiedenis te geven. Aanvankelijk deed hij dit in de onderafdeling van het Sint-Pieterscollege in De Panne, later in Veurne en De Panne samen, en na het verdwijnen van het Sint-Pieterscollege enkel nog in Veurne.

Hugo was een gedreven leerkracht, en zette zich naast de lessen samen met Jef Quaghebeur in als gangmaker van de KSA-Speelschare, die sinds 1959 op school actief was, en die onder andere ooit de openingsgroep vormde in de Kattenstoet in Ieper. Hugo speelde zelf ook trompet.  

Daarnaast was Hugo ook een warme familieman in het bijzijn van echtgenote Cecile en kinderen Diederik en Dominiek, met wie hij graag naar Frankrijk reisde en er zo een van zijn onderwijstalen in de praktijk kon toepassen. In zijn vrije tijd hield hij van zwemmen (in Veurne en zelfs in Duinkerke), fietsen en een gezellige babbel met wie hij onderweg ontmoette. 

Wij willen ons medeleven betuigen aan de familie van Hugo. 

(Bron foto: Cornelis Uitvaartzorg)

 

In memoriam Hugo Henderyck