Je bent hier: HomeBlogIn memoriam › In memoriam Jacques Bauwens

In memoriam Jacques Bauwens

Op zondag 1 september is oud-leerkracht Jacques Bauwens op 78-jarige leeftijd overleden. Jacques werd op 19 april 1941 geboren in De Panne en na zijn humaniora in ons college trok hij naar de 'normaalschool' in Torhout, waar hij regent Nederlands-geschiedenis werd. Waarna hij naar zijn oude school terugkeerde om er van 1965 tot aan zijn pensioen gedurende ruim 40 jaar een enthousiasmerende leerkracht Nederlands en geschiedenis te zijn.

Jacques was een voorvechter van het keurige taalgebruik en daarnaast ook een heel gedreven en bekwame streekgids. Hij was ook een tijdlang voorzitter van de West-Vlaamse Gidsenkring afdeling Westhoek. Jacques was ook sociaal bewogen en gedurende vele jaren syndicaal afgevaardigde voor de school. Sinds zijn pensionering was hij altijd trouw op post voor de jaarlijkse excursie van d'Oude Schorte, de vriendenkring van oud-collegeleerkrachten.

Wij willen ons medeleven betuigen aan de familie van Jacques en wensen hen heel veel sterkte toe.

Toevoeving op 8 september 2019: Op de begrafenis van Jacques (op 7 september 2019) werden twee heel mooie teksten voorgelezen, die Jacques helemaal typeren als mens en als leerkracht.

  • Een tekst door zoon Thomas
  • Een tekst door oud-directeur Ignaas Pecceu

(Bron foto: www.uitvaartcura.be)

In memoriam Jacques Bauwens