Je bent hier: HomeBlogIn memoriam › In memoriam Marcel Fonteyne

In memoriam Marcel Fonteyne

Op donderdag 24 januari overleed oud-leerkracht Marcel Fonteyne op 70-jarige leeftijd. Marcel werd op 11 december 1948 geboren in Roeselare en groeide op in Lichtervelde, waar hij na zijn verhuis naar Veurne nog heel graag terugkeerde. Na zijn studies regentaat (bachelor in het onderwijs) Nederlands-Engels-economie in de 'normaalschool' in Torhout startte Marcel zijn onderwijscarrière in de Hotelschool in Koksijde, waarmee hij trouwens steeds een nauwe band onderhield als toegewijde penningmeester van de oud-leerlingenbond. 

In 1973 kwam Marcel in het college terecht. Hij gaf er economie, Engels en SEI, en was ook alomtegenwoordig als studiemeester, secretariaatsmedewerker en 'chef' van het toen immens populaire winkeltje, waarmee Marcel trouw de schoolsport en andere activiteiten sponsorde. De bezige bij stond ook in voor de organisatie van de jaarlijkse posterbeurs. Een heel bezielde en geëngageerde leerkracht dus, die door iedereen herkend werd aan zijn onmisbare blauwe stofjassen (zie foto uit schooljaar 2003-2004). 

Marcel vestigde zich samen met echtgenote Bernadette in hartje Veurne en kreeg met Piet (leerkracht economie in het college), Wouter en Toon (voorzitter van de schoolraad) drie zonen en ondertussen vier kleinkinderen. Ook na zijn pensioen bleef Marcel het college op de voet volgen, via kinderen en kleinkinderen en ook via d'Oude Schorte, de vriendenkring van oud-leerkrachten.

Marcel wordt op zaterdag 2 februari om 10 uur begraven in de Sint-Walburgakerk. De volledige collegefamilie leeft intens mee met Bernadette, de kinderen en kleinkinderen en wenst hen heel veel sterkte bij het verlies van deze geliefde oud-leerkracht!

In memoriam Marcel Fonteyne