Je bent hier: HomeBlogIn memoriam › Ivan Kesteloot overleden

Ivan Kesteloot overleden

Via zoon en oud-leerling Jan kregen we het droevige nieuws dat oud-studiemeester-opvoeder Ivan Kesteloot overleden is. Ivan werd in 1956 geboren. Als echte Veurnaar liep hij zijn lagere en middelbare school in het college, waar hij in 1978 al terugkwam, eerst als klerk-dactylo en op het internaat en na het verdwijnen van het internaat vooral als studiemeester-opvoeder in de tweede graad. Zie de foto, waar hij als studiemeester op zijn 'troon' zit. 

'Vaantje' was een collegeman in hart en nieren en daar hij ook actief was als 'surveillant' op de speelplaats en in de eetzaal, kende hij alle leerlingen bij naam. Hij was een echte sportfanaat, deed dienst als scheidsrechter bij de middagsport en was supporter nummer één van onder andere de voetbalmeisjes, die destijds een heel sterke reputatie hadden. Ivan zat steeds als eerste op de bus om hen aan te moedigen in de finale van de Kardinaalsbeker of andere belangrijke wedstrijden. Zelf speelde hij ook mee met het zaalvoetbalploegje van de leerkrachten, waar hij zich tot een moeilijk te kloppen doelman ontpopte. Ivan reisde ook een aantal keer met het zesde jaar mee naar Italië en ook op de excursie naar Dover van het derde jaar was hij een vaste klant.

Ook als er iets te vieren was, was Ivan, die steeds met de fiets in Veurne rondtoerde, steevast op post, want hij was graag 'bij de leute'.  

In maart 2012 viel Ivan uit door ziekte, in juni 2015 ging hij op pensioen en vier jaar later is hij nu dus overleden. Wij bieden de getroffen familie onze innige deelneming aan. 

Ivan Kesteloot overleden