Je bent hier: HomeBlogSport › Laureaat in Sport beweegt je school

Laureaat in Sport beweegt je school

Naar ondertussen goeie gewoonte werd het college ook dit jaar laureaat in de actie 'Sport beweegt je school' van Moev en een aantal partners. Met ons sportbeleid zetten we in op sport voor iedereen, wat we bewijzen door massale deelname aan activiteiten als Laat mie moar lopen, de scholenveldloop, de zomerrun (272 deelnemers!), de triatlon in Diksmuide en nog veel meer. We zijn paraat op alle regionale activiteiten van kern Westkust, en met de meer geoefende sporters nemen we ook deel aan provinciale en Vlaamse kampioenschappen van Moev.

Een andere sterke pijler is de middagsport, die helemaal in handen ligt van een heel enthousiaste leerlingensportraad. De leerlingen doen er alles zelf: organiseren, reclame maken, scheidsrechteren en vooral oog hebben voor de onontbeerlijke fair play!

Ook volgend schooljaar zetten we de sportwerking onverminderd verder. De nieuwe eerstejaars kunnen vanaf september 2019 in het college bovendien een keuzepakket 'Sport en wetenschappen' volgen. En vanaf september 2020 is er ook voor het tweede jaar een optie Sport!

 

Laureaat in Sport beweegt je school