Je bent hier: HomeBlogAlgemeen › Leerkracht Corinne Clauw uitgewuifd

Leerkracht Corinne Clauw uitgewuifd

Leerkracht Frans en godsdienst Corinne Clauw wordt vanaf 4 januari pedagogisch directeur van de eerste graad in het college in Waregem. In de huidige omstandigheden zit feestelijk afscheid nemen er helaas niet in, maar na haar laatste toezichtsbeurt gisteren verrasten de aanwezige collega's Corinne toch met een blitzbezoek en een aantal geschenken. 

Corinne gaf sinds het schooljaar 2013-2014 godsdienst in het tweede jaar, met regelmatig Frans in het tweede en derde jaar erbij, en meestal ook nog een opdracht in één van de andere scholen van Talent-is. Ze zette zich ook actief in voor de pastorale wekgroep en de pedagogische raad. Een niet zo lange collegecarrière dus, maar toch met vele mooie herinneringen.

Corinne: "Al in mijn eerste godsdienstles werd ik verrast door een jonge snaak uit het tweede jaar. Toen ik in de inleiding zei dat over alles gepraat kon worden, had die het lef om te vragen of hij ook over zijn seksleven mocht praten ... Een vraag die ik dus absoluut niet verwacht had."

"Ik hou mooie herinneringen over aan de pastorale dagen, die ik als lid van de pastorale wekgroep hielp organiseren. Tijdens deze dagen kunnen de leerlingen even stilstaan bij wat voor hen echt belangrijk is. Daarnaast genoot ik ook enorm van de ene Parijsreis die ik meemaakte met de vijfdes, toevallig ook met het jaar van die leerling die al in het tweede over zijn seksleven wilde praten. Maar eigenlijk kon ik ook het gewone dagelijkse schoolleven op prijs stellen!"

"Ik ga nu dus een nieuwe uitdaging aan aan de andere kant van de provincie. In het college van Waregem zitten maar liefst 500 leerlingen in de eerste graad. Ik kijk er alleszins volop naar uit om mij in mijn nieuwe rol in te leven, en ik zal steeds prima herinneringen bewaren aan mijn passage in het college van Veurne. Ik was trouwens heel aardig verrast dat er toch nog een afscheidsmomentje gekomen is en wil de collega's daarvoor danken!"

 

Leerkracht Corinne Clauw uitgewuifd