Je bent hier: HomeBlogAlgemeen › Nieuwe lijnen bij de Lijn!

Nieuwe lijnen bij de Lijn!

We duimen vrijdag voor veilig leerlingenverkeer naar school! Voetgangers, fietsers en chauffeurs opgepast dus!

Hou er ook rekening mee dat er werken zijn aan een aantal invalswegen naar Veurne (o.a. Nieuwpoortkeiweg) en in Veurne zelf. Vertrek dus tijdig!

Voor wie iets verder woont, is de bus een mooi alternatief.

De Lijn werkt met nieuwe netten en probeert sterk in te zetten op schoolvervoer. Hier de info die van belang is voor Veurne:

  • De lijn Oostende - Koksijde - Veurne krijgt het nieuwe lijnnummer 60 en rijdt om het uur tussen Middelkerke en Veurne. In de spits om het halfuur.
  • Twee specifieke schoollijnen vervolledigen het aanbod: lijn 611 Oostende - Nieuwpoort - Sint-Idesbald - Veurne en lijn 612 Ramskapelle - Nieuwpoort - Sint-Idesbald - Veurne.
  • Vanaf 1 september 2023 verlengen we de reisweg van lijn 50 Ieper - Veurne tot Koksijde Ster der Zee.
  • Alle bestaande schoolritten zijn verwerkt in de nieuwe dienstregeling. De specifieke schoollijn 503 Oostvleteren-Pollinkhove-Veurne-Koksijde station vervolledigt het aanbod op deze as. De huidige lijn 51 Veurne-Roesbrugge-Poperinge wordt doorgetrokken tot Koksijde station en bedient dus alle haltes in het centrum van Veurne. De huidge lijn 32 Veurne-Diksmuide-Lichtervelde rijdt niet meer via Eggewaartskapelle. Reizigers van Eggewaartskapelle naar/van Veurne kunnen gebruik maken van de belbus.
  • Let op: ook in januari 2024 zijn er in de regio Veurne nog wijzigingen voorzien aan streeklijnen die mogelijks impact hebben op uw school. Verdere informatie over deze wijzigingen volgt later.

Meer informatie: https://www.delijn.be/nl/nieuwenet/

 

Nieuwe lijnen bij de Lijn!