Je bent hier: HomeBlogAlgemeen › OKAN brengt Woordenvloed

OKAN brengt Woordenvloed

 

Voor de zesdes en de OKAN-leerlingen zijn de examens al achter de rug, en die laatsten profiteerden er vanmiddag van om in de Veurnse stadsbibliotheek hun boek Woordenvloed voor te stellen. Woordenvloed is een project van de OKAN-klassen van Talent-is in SBC Nieuwpoort, Engineering Veurne en College Veurne, onder de deskundige begeleiding van De Batterie.

De leerlingen uit de diverse landen startten vanuit een kinderlied uit hun eigen land en in hun eigen taal. In boek Woordenvloed 1 kozen ze per lied een letter uit het alfabet waarrond ze een mooi kunstwerk (tekeningen, etsen, linosnedes ...) maakten. Voor boek Woordenvloed 2 vertaalden ze een zin uit het bewuste lied en ook hier maakten ze er dan een passende afbeelding bij. Dit leidde tot werkelijk prachtige resultaten, die nog tot en met woensdag 28 juni tentoongesteld worden in de Veurnse stadsbibliotheek.

Tijdens de voorstelling namen naast de schepen van jeugd, de mensen van De Batterie en de voor OKAN verantwoordelijke directeur van SBC Nieuwpoort ook enkele leerlingen zelf het woord. Subhan richtte een dankwoord aan alle medewerkers en in het bijzonder aan de heel toegewijde OKAN-leerkrachten, en Roheed zong zelfs het Afghaanse lied dat hij gekozen had voor het boek.

Met dank aan de Veurnse bib voor de gastvrijheid en de burgemeester en schepenen voor hun aanwezigheid.

 

OKAN brengt Woordenvloed