Je bent hier: HomeBlogLessen › Op bezoek bij sport & wetenschappen

Op bezoek bij sport & wetenschappen

Nadat we eerder al bij de fixen taalatelier en wiskundelab binnensprongen, was het vandaag tijd voor een bezoekje bij sport & wetenschappen, dat je in het eerste jaar van het college zowel fix (2 uur het hele schooljaar) als flex (2 uur gedurende een semester) kunt volgen. We zagen het jonge volkje zowel in de sportzaal als in de wetenschapsklas aan het werk. 

Sportleerkracht Pieter Cobbaert: "Tijdens het fix- of flexuurtje maken we in het onderdeel sport kennis met sporten die in de gewone LO-lessen nauwelijks of niet aan bod komen. We leggen ook steeds de link met het onderdeel wetenschappen, waar de leerlingen dan hun sportieve prestaties analyseren."

Karen Peeters neemt het wetenschappelijke gedeelte voor haar rekening: "We werken eigenlijk rond vier grote thema's die allemaal sport- of toch bewegingsgebonden zijn: voeding, ademhaling, bloed en ergonomie. Zo bepaalden we al de longcapaciteit (zie foto), onderzochten we het nut van sportdranken en gezonde voeding, bepaalden we het ritme van onze ademhaling en nog veel meer. Wie dus geïnteresseerd is in de sport en het lichamelijke erachter is bij ons zeker aan het goeie adres!"

 

Op bezoek bij sport & wetenschappen