Je bent hier: HomeBlogAlgemeen › Oproep aan alle leerlingen

Oproep aan alle leerlingen

Onze Belgische premier, Sophie Wilmès, deed op zondag 15 maart een oproep om al onze contacten maximaal te beperken. Ze beklemtoonde het doel hiervan: de overdracht van het coronavirus maximaal afremmen en voorkomen dat de ziekenhuizen verzadigd raken.

De premier deed hierbij speciaal een oproep naar de jongeren toe. Het coronavirus is een zorg van iedereen. Niemand is immuun. Ook als je zelf geen symptomen hebt, kun je misschien een vriend, een familielid, een grootouder of iemand anders besmetten voor wie het virus dramatische gevolgen kan hebben. De premier vraagt uitdrukkelijk om niet naar feestjes te gaan.

Als school sluiten wij ons bij deze oproep aan. Ook wij rekenen op jullie verantwoordelijkheid tegenover iedereen. Lockdownparty’s, get-togetherparty’s en slaapfeestjes zijn volledig af te raden.

We geven ondertussen ook de volgende richtlijnen nog eens mee: blijf je handen wassen, schud geen handen, houd minstens een meter afstand en blijf zoveel mogelijk binnen.

Bekijk zeker ook deze (Engelstalige) link om te zien hoe een pandemie werkt en hoe de maatregelen van de overheid wel degelijk kunnen helpen om deze tegen te gaan, op voorwaarde dat iedereen er zich naar gedraagt:  https://www.washingtonpost.com/graphics/2020/world/corona-simulator/ (eerst voor 'Free' kiezen, daarna 'I agree' aanvinken).

Of kies anders voor deze Nederlandstalige link: https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2020/03/16/brief-arts/

Oproep aan alle leerlingen