Je bent hier: HomeBlogIets meer › Verrijkende pastorale dag

Verrijkende pastorale dag

Gisteren stond met de pastorale dag de laatste grote activiteit van het schooljaar op het programma, voor we straks de examens induiken. Waar alles in een ver verleden eenvoudig was - met de volledige school op bedevaart naar Izenberge - knutselt de pastorale wekgroep nu telkens voor elk jaar een compleet eigen programma in elkaar, wat al een huzarenstukje op zich is!

Het eerste jaar werkte rond respect in een multiculturele wereld en woonde onder andere een interactieve toneelvoorstelling bij. De thema's voor het tweede jaar waren engagement en verantwoordelijkheid. Een van de opvallende items in hun programma was de opvoering van een minishow voor de bewoners van WZC Ter Linden. Het derde jaar dook in de wereld van de verslavingen zoals alochol en drugs, en kreeg enkele sprekers over de vloer.

Het vierde jaar ging richting frontstreek voor het thema oorlog en vrede, met bezoeken aan het Talbot House, het Lijssenthoek Military Cemetery en het In Flanders Fieldsmuseum. Het vijfde jaar had het over de zoektocht naar een duurzame toekomst en ontving tussen enkele werkwinkels door bekende sprekers zoals bioloog Dirk Draulans en low impact man Steven Vromman. Het zesde jaar ten slotte blikte vooruit met een toekomstbeurs en spreker Ad Goos, en keek tijdens een sfeervolle bezinning in Izenberge ook eens terug op de zes voorbije collegejaren.

Chapeau alvast voor de pastorale wekgroep die iedereen een heel mooie en inspirerende dag bezorgde!

 

Verrijkende pastorale dag