Je bent hier: HomeBlogExcursies › Zesdes op excursie

Zesdes op excursie

De wetenschapsklassen uit het zesde jaar en 6 EWi trokken op donderdag 23 mei op stap naar Brugge en Izegem. De wetenschappers hielden halt in KU Leuven campus Brugge om er een uitdagende STEM-sessie te volgen. De ene groep moest een stevige brug zien te bouwen, de andere groep maakte een aspirine. 6 EWi deed een stadswandeling en bezocht Körperwelten.

In de namiddag stond een bedrijfsbezoek aan Vandemoortele in Izegem op het programma. Onze leerlingen kregen er een heel boeiende rondleiding en een mooie inkijk in de werking van een groot bedrijf. Grondstoffen, magazijn, recepten, sturing, controle, automatisatie, personeel, hygiëne, klanten ... het kwam allemaal aan bod.

De leerlingen van de richtingen moderne talen uit het zesde jaar namen gisteren de gratis bus van het station van Adinkerke naar het hartje van het verrassend mooie Dunkerque.

In de voormiddag stond een rondleiding met een Franstalige gids op het programma, na het lekkere middagmaal woonden de leerlingen een lezing van de Noord-Franse auteur Maxime Gillio bij. Ze hadden op voorhand allemaal een boek uit zijn reeks Cellule 24 gelezen en konden zo dus voluit vragen stellen.

Zesdes op excursie