Je bent hier: HomeBlogAlgemeen › Eerstesteenlegging nieuwbouw

Eerstesteenlegging nieuwbouw

Op de eerste schooldag is het nog even wachten, maar ondertussen zitten we op school niet stil. Zo vond op dinsdag 20 augustus de officiële eerstesteenlegging van het nieuwbouwproject plaats. Op de plaats van de vroegere fietstenstalling verrijst tegen 1 september 2020 een gloednieuw en hypermodern schoolgebouw van twee verdiepingen.

Op de eerste verdieping komen vier ruime klaslokalen, die met alle moderne snufjes uitgerust zullen zijn, zodat de manier van lesgeven steeds aangepast kan worden aan bijvoorbeeld coteaching of projectwerk.

Op het gelijkvloers dan komen twee grote klaslokalen die rechtstreeks aansluiten op de overdekte binnenplaats, die als atrium gebruikt kan worden, met aan de kant van de huidige C-blok een zittribune. De twee klaslokalen en het atrium vormen samen één grote polyvalente ruimte voor bijvoorbeeld oudercontacten, voordrachten ... 

Het project ligt in handen van architectenbureau Vandendries & Capoen uit Veurne (oud-leerlingen die perfect de ziel van college Veurne kennen) en de firma Alheembouw. Voorziene duur van de werken is één jaar, waarbij de hinder voor het schoolleven tot een minimum beperkt zal blijven. 

Wij kijken alleszins reikhalzend uit naar de nieuwbouw!

Eerstesteenlegging nieuwbouw