Je bent hier: HomeBlogIn memoriam › In memoriam Robert Vancompernolle

In memoriam Robert Vancompernolle

Op zaterdag 21 oktober is oud-directiesecretaris Robert Vancompernolle overleden. Robert mocht op een bijzonder lange collegecarrière terugblikken, want hij was er oud-leerling en kwam in 1960 al op 20-jarige leeftijd in zijn oude school werken, eerst als studiemeester en later als uiterst toegewijde directiesecretaris, wat hij bleef tot aan zijn pensioen in 1994.

Het secretariaat van toen valt helemaal niet te vergelijken met dat van nu. Robert moest zowat alles alleen beredderen, en kreeg vaak tijdelijke hulp van leerkrachten die geen volle lesopdracht hadden. Je kon Robert zelden op een foutje betrappen, en ook de scholen uit de buurt deden heel vaak beroep op zijn expertise. Robert was bovendien een uitstekende leermeester voor zijn assistenten bij de uitbreiding van de administratie. Eind de jaren tachtig sprong Robert ook als een van de eersten op de trein van de digitalisering. Zo werden in het college veel nieuwe programma's uitgetest, met Robert als enthousiaste sparringpartner, die hielp om de programma's op punt te zetten, onder andere voor het Diksmuidse bedrijf Informat, dat een grote speler geworden is op vlak van schooladministratie.

Robert was getrouwd met Christiane Vandicke en kreeg 3 zonen en 6 kleinkinderen. Daarnaast was hij ook wel een beetje getrouwd met zijn school, waarvoor hij steeds een heel grote bezorgdheid toonde. Ook als gepensioneerde bleef hij via zijn kinderen en kleinkinderen heel goed op de hoogte van het reilen en zeilen op school, en hij was ook een trouwe deelnemer aan de activiteiten van d'Oude Schorte, de vriendenkring van oud-leerlingen.

Wij bieden Christiane, de kinderen en kleinkinderen onze innige deelneming aan.

(Bron foto: familie Vancompernolle)

 

In memoriam Robert Vancompernolle