Je bent hier: HomeBlogActiviteiten › Muzikale verbroedering met school uit Dunkerque

Muzikale verbroedering met school uit Dunkerque

Op vrijdag 20 oktober kregen onze eerstejaars de orkestklas van het Collège du Moulin uit Grande-Synthe (Dunkerque) op bezoek. De dag begon met een kort en krachtig concertje van de getalenteerde jonge Franse muzikanten en hun gepassioneerde leraar/dirigent. Iedereen kon van een gezellig muzikaal moment.

Na het concert leerden alle leerlingen elkaar beter kennen a.d.h.v. een interactief memoryspel, wat resulteerde in veel gelach en nieuwe vriendschappen. In de namiddag ontdekten de leerlingen enkele highlights van Veurne tijdens de zoektochtwandeling 'Parcours à la découverte de Furnes'.

De sfeer was fantastisch en iedereen vertrok met een glimlach op zijn gezicht.

Onze eerstes kijken nu al reikhalzend uit naar mei, want dan mogen ze op bezoek bij onze Franse buren. Tijdens de lessen Frans werken de leerlingen momenteel aan creatieve schrijfopdrachten die nadien zullen worden verwerkt in een unieke puzzel met een groepsfoto en korte weetjes over henzelf. De leerkracht Frans heeft hen ter  voorbereiding van het bezoek ondergedompeld in het Franse schoolsysteem, 'la classe orchestre' en de cultuurverschillen 'over de Schreve'. 

 

Muzikale verbroedering met school uit Dunkerque