Je bent hier: HomeBlogLessen › Op bezoek bij klassieke talen

Op bezoek bij klassieke talen

Onze tocht langs de fixen in het eerste jaar leidde ons ook naar een les Latijn in klas 1 Af. We onmoetten er een groep heel enthousiaste jongeren, die passioneel bezig waren met de taal van de Romeinen. 

Floor Depla uit 1Af: "Ik vind de cultuur echt interessant. Zo leren we heel veel over het dagelijkse leven in het oude Rome en vooral de mooie verhalen rond de goden en godinnen boeien me. We moeten ook dagelijks 10 woordjes leren, wat heel goed te doen is, want heel veel Latijnse woorden zijn herkenbaar in onze huidige taal. Daarnaast leren we ook al grammatica en zien we hoe een Latijnse zin in elkaar zit. Volgend jaar wil ik zeker Latijn blijven doen, al of niet gecombineerd met Grieks."

Ook Toby Vandewoude is heel enthousiast: "Ook ik ben echt gefascineerd door die godenverhalen en de manier waarop de Romeinen met geloof bezig waren. Momenteel zijn we het Romeinse huis aan het verkennen en leren we dus hoe ze woonden. Ik stel me ook steeds de vraag hoe de Romeinen eigenlijk hun dagen vulden zonder al onze moderne uitvindingen."

Leerkracht Marijke Monstrey: "Het is heel tof dat we nog steeds zo veel jongeren warm kunnen maken voor de Latijnse taal en cultuur. We bieden in de fix vier uur per week aan, en in het tweede jaar kunnen ze kiezen tussen de basisopties Latijn of Grieks-Latijn. Ook daar valt nog heel veel te ontdekken en verkennen!"

 

 

Op bezoek bij klassieke talen