Je bent hier: HomeSchoollevenOud-collegianenOver de noene

Over de noene

Wat is 'Over de noene'? 

Een beeld van de allereerste Over de noene

'Over de noene' is een initiatief dat in november 2017 het levenslicht zag. Twee leerkrachten, Liesbeth Waerenburgh en Wim Deheegher, nodigen op regelmatige basis een inspirerende oud-leerling uit voor een gezellige lunchbabbel over de keuzes die de oud-leerling in kwestie in het leven gemaakt heeft. Keuzes op studievlak, op professioneel vlak en ook op levensvlak in het algemeen. 

Het gesprek hangt dus vast aan de volgende vier vragen, die steeds terugkeren:

  • (1) wat heb je gestudeerd in het college en hoe verliep dat?
  • (2) wat studeerde je in het hoger onderwijs? 
  • (3) welke professionele wegen ben je ondertussen uitgegaan? 
  • (4) welke keuzes en opties hebben de weg bepaald (+ en -) tot op vandaag?

Voorbije edities

Vrijdag 9 maart 2018: Wouter Bruneel

Het was volle bak voor de vierde editie van 'Over de Noene'. Gast was acteur Wouter Bruneel, die in het college afstudeerde in 1995 (Moderne Talen - Wetenschappen) en daarna studeerde voor master in de Dramatische Kunsten. Ondertussen is hij heel bekend als auteur, in onder andere Steve+Sky, Eigen kweek, Marsman en nog vele andere producties. Wouter vertelde heel enthousiast over zijn college- en studententijd en ook over zijn huidige boeiende leven als acteur.

9 februari 2018: Piet Desmet 

Daags voor de krokusvakantie was oud-leerling Piet Desmet (in college afgestudeerd in 1983) de enthousiaste derde gast van Over de noene. Piet Desmet is professor Franse en toegepaste taalkunde en sinds 1 augustus (onder andere) rector van de Kulak in Kortrijk en vicerector van KU Leuven, als lid van het team van rector Luc Sels. 

Hij vertelde honderduit over zijn college- en studententijd, en natuurlijk ook over zijn boeiende en uitdagende huidige job. Hij gaf de jongeren de goeie raad om zo hoog mogelijk te proberen te vliegen, zodat ze al hun talenten kunnen ontplooien!

12 januari 2018: Maxime Carpentier

Op vrijdag 12 januari kwam Maxime Carpentier langs. Hij studeerde in 2006 af in het College (6 WWb) en daarna behaalde hij een master geschiedenis aan de UGent. Deze studie combineerde hij met een bachelor in de Business Administration. Hij deed ook heel wat ervaring in het buitenland op want hij ging op Erasmus naar Frankrijk en behaalde ook nog diploma’s aan de Universiteit van Delft en aan de Managementschool van Rotterdam. Vandaag is hij CEO van Zerocopy, waar 80 000 studenten regelmatig gratis kopieën van ontvangen in ruil voor een kleine reclameboodschap op de kopieën. Maxime bracht een boeiend verhaal over zijn college- en studententijd en over zijn ondernemersbloed.

Vrijdag 17 november 2017: Tine Dezeure

Op vrijdag 17 november 2017 was Tine Dezeure de eerste gaste. Tine studeerde in 2002 af in het college (6 WWa), werd dan master in de industriële wetenschappen (optie elektromechanica) en werkt nu bij Dezeure NV in Veurne,  een bekende naam in wereld van aanhangwagens voor landbouw, industrie en transport. Het werd een heel boeiende babbel voor een ruim opgekomen publiek.