Je bent hier: HomeSchoollevenOud-collegianenOver de noene

Over de noene

 

Volgende editie: maandag 4 december 2017: Valentijn Vyvey

Op maandag 4 december komt Valentijn Vyvey bij ons langs voor een tweede lunchgesprek. Valentijn is een heel ondernemende en milieubewuste jongeman, die ongeveer 15 jaar geleden bij ons afstudeerde in 6 Ec-MT en nu eigenaar en enthousiaste bezieler is van Kudzu, de grootste ecologische webshop van ons land. Ongetwijfeld zal Valentijn ons een heel boeiend verhaal vertellen!

'Over de noene' is een initiatief dat in november 2017 het levenslicht zag. Twee leerkrachten, Liesbeth Waerenburgh en Wim Deheegher, nodigen op regelmatige basis een inspirerende oud-leerling uit voor een gezellige lunchbabbel over de keuzes die de oud-leerling in kwestie in het leven gemaakt heeft. Keuzes op studievlak, op professioneel vlak en ook op levensvlak in het algemeen. 

Het gesprek hangt dus vast aan de volgende vier vragen, die steeds terugkeren:

  • (1) wat heb je gestudeerd in het college en hoe verliep dat?
  • (2) wat studeerde je in het hoger onderwijs? 
  • (3) welke professionele wegen ben je ondertussen uitgegaan? 
  • (4) welke keuzes en opties hebben de weg bepaald (+ en -) tot op vandaag?

Hieronder een kort overzicht van de voorbije edities.

Vrijdag 17 november 2017: Tine Dezeure

Op vrijdag 17 november 2017 was Tine Dezeure de eerste gaste. Tine studeerde in 2002 af in het college (6 WWa), werd dan master in de industriële wetenschappen (optie elektromechanica) en werkt nu bij Dezeure NV in Veurne,  een bekende naam in wereld van aanhangwagens voor landbouw, industrie en transport. Het werd een heel boeiende babbel voor een ruim opgekomen publiek.