online openschool lessen zorg infrastructuur schoolleven contact met ouders bijkomende info

Schoolleven

Naast leren is ook leven één van de pijlers van ons pedagogisch project. Dit uit zich in de zorg voor iedereen, maar ook in de vele nevenactiviteiten die het schoolleven mee kleur geven. Raadpleeg onze kalender voor een uitgebreid overzicht (let op: dit schooljaar werden de activiteiten van het derde trimester geschrapt wegens de coronamaatregelen).

We kunnen het schoolleven in tal van rubrieken onderverdelen. Hieronder vind je telkens een filmpje of een aantal sfeerbeelden. Klik op de afbeelding die je naar de juiste rubriek voert.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pastoraal en @aid

De pastorale wekgroep en de sociale leerlingengroep @aid zorgen voor dat ietsje meer in het college. Leer hen kennen via een presentatie (klik om pauze om een dia langer te bekijken) en vooral via een leuke quiz (klik daarvoor op de afbeelding onder de presentatie).

Klik op de afbeelding hieronder om mee te doen aan de quiz over pastoraal en @aid.

 

Cultuur

Zowel in als buiten de lessen komt ook cultuur heel regelmatig aan bod. Een klein overzichtje in deze presentatie:

 

Excursies

Elk jaar trekt er per schooljaar minstens een keer op uit voor een vakgebonden excursie aardrijkskunde, (natuur)wetenschappen, geschiedenis, Frans ... Als smaakmaker geven wij enkele sfeerbeelden van één excursie per jaar en daaronder nog een mooi filmpje voor een tocht van het tweede jaar in het Zwin door weer en wind!

 

Meerdaagse reizen

Om nu al naar uit te kijken: de trips naar Durbuy (vierde jaar), Parijs (vijfde jaar) en Italië (zesde jaar)! Geniet via deze ingesproken presentatie van een voorproefje.

 

Leerlingenraad

De leerlingenraad bestaat uit een enthousiaste groep leerlingen uit alle jaren, onder begeleiding van team van even enthousiaste leerkrachten. Zij zorgen voor een beetje extra peper en zout in het schoolleven. Zelfs in coronatijden werkten ze vanuit hun kot mee aan het onderstaande filmpje.

 

Schoolsport

Naast de LO-lessen kent onze school ook een heel sterke sporttraditie: we mikken op middagsport, woensdagsport en daarnaast jaarlijks enkele grote activiteiten. Dit alles wordt gecoördineerd door een sportraad van leerlingen en leerkrachten. Kijk en luister naar deze ingesproken presentatie, met vele sfeerbeelden.

Op het eind van het schooljaar 2016-2017 werd het College Veurne op de jaarlijkse slotapotheose van SVS (Stichting Vlaamse Schoolsport) gehuldigd omwille van zijn sportwerking. Een professinele cineast kwam toen een filmpje maken. Kijk en geniet.

 

Gezondheidsbeleid

De werkgroep gezondheidsbeleid coördineert allerhande initiatieven die kaderen in het lichamelijk en geestelijk welzijn van de leerlingen. Een kleine greep uit het aanbod:

 

Minionderneming

Leerlingen van het zesde Economie - Moderne Talen en zesde Economie - Wiskunde runnen jaarlijks een heuse minionderneming. Ze verkopen producten of organiseren events en zetten daarvoor een echte bedrijfsstructuur op. Heel leerrijk allemaal met het oog op het hoger onderwijs.

Geniet hier van twee filmpjes: een algemeen en dan het promofilmpje van de minionderneming L.E.A.V. van schooljaar 209-2020.