Je bent hier: HomeBlogIets meer › Fiets mee naar India!

Fiets mee naar India!

In de krokusvakantie trokken 16 leerlingen en 4 leerkrachten van onze school op inleefreis naar India. De reis werd een voltreffer. Uiteraard genoten we met volle teugen van een andere cultuur, de prachtige natuur.

Maar bovenal trokken we naar SCAD en de Zoutmijnkinderen. Deze organisatie is een begrip in de regio. SCAD verzet er bakens voor velen: onderwijs voor 6000 jongeren (kleuters, jongeren, kinderen met beperkingen); schooltjes in de kleinste uithoeken van Tamil Nadu; de zorg voor de zwaksten in de samenleving (melaatsen, zigeuners, slangenvangers, vrouwengroepen, kastelozen); ondersteuning van de kinderen in de zoutmijnen; ondersteunen van landbouwers op ecologische basis; drinkwatervoorziening,… Scad geeft mensen waar ze recht op hebben: waardigheid, kansen, respect en een toekomst.

Meer dan ooit zijn de inleefreizigers, na het zien van de projecten, overtuigd van de zinvolheid van SCAD. Dat verdient een actie en wat ondersteuning.

Het Indiateam en de sociale werkgroep @AID organiseren daarvoor een 24-uurmarathon. Elke leerling van het college kan zich inschrijven om van vrijdag 17 mei om 8.30 uur tot zaterdag 18 mei om 8.30 uur 24 uur lang op school te zijn. Een onvergetelijke nacht voor iedereen, vol activiteiten! Wie zich inschrijft, verbindt zich er toe om zich zo veel mogelijk te laten sponsoren.

Ook mensen van buiten de school, familie, vrienden kunnen hun steentje bijdragen! Voor hen en de deelnemende leerlingen organiseren we de fiets- & spinningmarathon 'Cycling to India'. Met 25 fietsen willen we samen in 15 uur een afstand van 8218 km (= de afstand van Veurne tot Zuid-India) overbruggen!

Schrijf in via deze link: https://sites.google.com/view/indianight/cycling-to-india.

 

Fiets mee naar India!